Lite show

2010-09-22 | 12:42:55 | Musik - video/ljud |

Lady GaGa-medley


Big Spender


ABBA-medleyOlika uppträdanden som vi haft de senaste veckorna. :)

Anledningen till skratt och aplåder i "money money"-delen i ABBA:
Vi uppträder på valdebatten som vi hade på skolan och precis i !a rich man's world" går Christoffer förbi moderaterna och pekar på honom. Självklart ser inte moderaten detta...!

Får se om jag skriver mer innan fredag. Det har kommit upp lite saker som gör att jag kanske inte kommer kunna. Men höres i alla fall på fredag. :)

Död tempelriddare

2010-09-19 | 13:52:34 | Fotografi - Egobilder |

Gångna veckan

2010-09-18 | 19:10:12 | Ålsta 10/11 |

Denna vecka har det varit mycket rep med vårat projektarbete.
Vi ska göra en krogshow och 20 minuter ska spelas in på måndag. Känns ganska tight med tid! MEN vi har i alla fall fått ihop något nu.
I övrigt har vi haft danslektioner och sång som vanligt. Det som har varit uttöver det vanliga har varti salsa-lektionerna i tisdags och Astrid Domino som var här i Måndags. ÅH just ja! Vi var och röstade i onsdagas också. Tänker dock inte säga vad jag röstade på.

Jag och Jonathan påväg till vallokalen i onsdags. Glammiga vi är...NOT! :P


För att inte glömma...på tisdag kväll var vi in till Sundsvall och kollade på pump up the jam också.

KOMMER INOM KORT ATT LÄGGA UPP KLIPP FRÅN FRAMTRÄDANDEN, BILDER FRÅN FÖRRA HELGEN OCH ANNAT KUL! :)

BUU!

2010-09-18 | 11:43:00 | Ålsta 10/11 |

Förlåt för dålig uppdatering!
Ska ta igen lite under denna helg tänkte jag.

Från 11/9 2010

Förra lördagen var jag och Bella på gamla Tempelriddarordern här i Fränsta.

Vi skulle gigga där senare på kvällen så vi var där på dagen för att få lite bakgrundshistoria.
När vi kommer dit sitter det tre lappar på träden med täxten "varning för hunden". Så mycket varning fick vi senare veta att det inte var då det var de tre sötaste och snällaste hundar vi träffat på!

Fina Emma! Hon ser nästan ut som en räv, eller hur!? ^^

Idag ägs tempelriddarorden av Kerttus föräldrar. (Kerttu var hon som fixade med festen vi skulle gigga på).
De hade bott på nedervåningen även när organisationen var igång. Ingen vet riktigt vad som försegår på en tempelriddarord men vad de visste berättade de för oss.
Idag spökar det där för övrigt. Och jag kan säga att DET GÖR DET!

Senare på kvällen sminkade vi oss och fotade lite medan vi flummade runt. Vi fick med oss Therese, Alva och Frida också för att hjälpa till. Sophie från dans sminkade mig. :)
Jag och Bella hade två teman. Först skulle vi vara tempelriddarna i svarta kopor. Vi fick veta av Kerttu att de hade gått i svarta kopor just den väg vi skulle gå med sällskapet den kvällen. Senare skulle vi ta av oss koporna och bli döda 1700-tals kvinnor.

Vi kommer upp på tredje våningen senare på kvällen iklädda koporna för att hämta sällskapet som satt och berättade spökhistorier om huset för varandra och gissa om de var rädda!!! Vi har fått veta i efterhand att det blev ganska så nyktert efter det.
Vi gick ner mot gravkullarna med det rädda sällskapet och när vi var framme vid den största gravkullen stannade vi alla och stod tysta ett bra tag. Det ända ljuset vi hade kom från lyktorna. Sedan började vi sjunga. "Eko, eko, det ända jag hör! Ödslig tystnad, bara vindarnas kör...".
Alla var i alla fall rädda resten av kvällen. Vi var i full gång med att skrämmas så senare var vi till skolan och busade lite också. :)

I sällskapet den kvällen fanns även sångaren i takida. Han är ju från trakterna och god vän med Kerttu. Så bara så att ni vet så har jag inte bata skrämt livet ur honom utan även sjungit för honom! ASKUL kväll i alla fall!

Masterclass med Astrid

2010-09-13 | 20:44:47 | Ålsta 10/11 |

Idag hade vi Astrid Domino på skolan.
Vi fick en genomgång om komplett sångteknik och sedan var det masterclass för ettorna. Vi i tvåan fick vara med och lyssna eller jobba med våra projekt. Det blev någon blandning. Från och med fredag kommer varje vecka ett gäng att åka in till henne i Brunflo och ha en varsin timmas sånglektion. (Min sånglektion från i sommras med henne hittar ni HÄR).

Efter fikat satte sig jag, Daniel, Christoffer, Maria och Isabell (min projektgrupp) tillsammans med Helén i västgård och kollade på Heléns show från i sommras (Jag såg den live i sommras. Går att läsa om och se bilder på den HÄR!) för att få lite idéer. Vi är/var verkligen helt TOMMA på idéer och stageing! :O

Vi har gjort en hel del kul i helgen så jag tänkte komma med två inlägg så snart som möjligt om det. :) (en för lördag och en för söndag). KRAMIS!

Mys i västgård

2010-09-11 | 10:56:12 | Ålsta 10/11 |

Nu har jag ÄNTLIGEN fått tillbaka min kamera!
Var hem och hemtade den igår så jag fotade hela dagen. Till skillnad från min förra korridor till den nya så vill dessa i alla fall possera vid kameran och faktiskt bjuda på sig själva! De är helt underbara! :)

Medan en fest rullade på i stuga 7 så hade vi myskväll i västgård. :)

My girls!...och jonatan som målar Christinas naglar... :P

Jag funderar på att köpa en likadan kamera som Therese i Artist 1 har.
Vad tror ni? Ska jag investera i en ny kamera eller är den jag har tillräckligt bra? :)

Grattis på mig! :D

2010-09-07 | 07:44:47 | Ålsta 10/11 |

Ja, då var man 20 då... :PTack sötnosar för kortet! :D Kan inte fatta att jag bor med så underbara människor som er! :D

(Förlåt för den dåliga kvalitén men har ju bara mobilkameran för tillfället.. :P


Då var dagen över...
Och hur var den!? HELT FANTASTISK!
Jag har nog aldrig kännt mig så älskad och omtyckt av folk som idag! Massor av gratualtioner i "värkliga livet", facebook, bloggen, SMS och samtal. Klassen, artist ettorna och våra lärare lyckades jag samla ihop för en fika i artistteorin efter lunchen och innan baletten. Cheesecaken blev väldigt omtyckt av alla.

Senare på kvällen blev det Idol och marängswiss i västgård (den elevkorridor jag bor i). Vi trängde i alla fall in oss 25 st i vårat lilla allrum. SUPERMYSIGT! :D

För att tacka:
Korridoren, klassen, artist ettorna, dansarna, Helén, Emma, all annan personal och elever på skolan, alla kommentarer på facebook, SMS, telefonsamtal OCH ni bloggläsare! :D

Amy Diamond

2010-09-05 | 17:38:05 | Fotografi - Människor |

Lessen att behöva säga detta men jag glömde min kamera-sladd hemma så inga nya bilder i veckan. :(
MEN utlovade bilder med Amy Diamond kommer här! :)
Från: 100828Jag har också bilder på Amy och Nanne tillsammans. Får se när de kommer upp. :)

Nanne ♥

2010-09-05 | 12:30:16 | Fotografi - Människor |


Vad gör jag under dagarna!?

2010-09-04 | 22:05:43 | Ålsta 10/11 |

Vet att jag skriver så sällan nu för tiden men jag har fullt upp på skolan!
Antingen övar jag sång, är med carro, andra kompisar eller bara tar det lugnt! DÄR AV SEGA UPPDATERINGAR!Min fina Carro satt hos mig innan vi gick och övade mer sång härom dagen. :)


Lite bilder på skolan...har inte så mycket att komma med till detta inlägg..xD

Svngig politikdebatt i Ålsta

2010-09-04 | 17:27:49 | Musik - Övrigt |


Vikten av att rösta och ungdomsarbetslösheten var frågor som ägnades mycket tid under debatten på Ålsta Folkhögskola. Jan-Olof Flink (PP), Stefan Falk (FP), Liza-Maria Norlin (KD), Håkan Gillmark (M), Sara Parkman (MP), Sten-Ove Danielsson (S) och Kjell Bergkvist (C) försökte också övertyga skolans lärare och elever om att det även i framtiden ska satsas på Folkhögskolor.

Fotograf:
unknown

Svängig politikerdebatt i Ålsta

FRÄNSTA (ST) Vikten av att rösta och ungdomsarbetslösheten var två av de dominerande frågorna när Ålsta Folkhögskola bjöd in till politisk debatt. Åhörarna var unga, och det svängde ordentligt när de själva tog ton

Kvällen fick en fartfylld inledning med ett Abba-potpurri som framfördes av artistlinjens nya elever. Låttexterna handlade om pengar och makt och det är ämnen som också har en självklar plats i en politisk debatt.

En demokrati bygger på att medborgarna har makten och de åtta samlade politikerna var rörande överens om vikten av att rösta.

– Det är inte bara en rättighet, det är också en skyldighet. Man ska inte ta demokratin för given, säger Kjell Bergkvist (C).

Sten-Ove Danielsson (S) beskrev hur man i hundratals år slagits för rösträtten.

– Och om man låter bli att rösta ska man heller inte klaga sedan, säger Piratpartiets Jan-Olof Flink.

Ålstaeleverna Johanna Kronqvist och Caroline Söderblom tänker gå till valurnan den 19 september.

– Jag tycker att det är bra att skolan har ordnat den här debatten. Det är intressant, säger Caroline Söderblom.

Ungdomsarbetslösheten oroar både partipolitiker och folkhögskoleelever.

Moderaten Håkan Gillmark vill att det satsas mer på lärlingsutbildningar och på de gymnasiala hantverksprogrammen, eftersom han tror att det kommer att bli arbetskraftsbrist inom en del sådana yrken i framtiden.

Piratpartiets Jan-Olof Flink anser att de regerande politikerna har satt stopp för utvecklingen i en annan viktig bransch.

– I slutet av 1990-talet var vi en ledande it-nation men nu har vi i princip tappat allt försprång. Lägg ner FRA- och Ipredlagarna och skapa ett bättre klimat för en god it-marknad, då skapas det också fler kvalificerade jobb, säger han.

Trots att Miljöpartiets Sara Parkman bara är 21 år kandiderar hon till riksdagen. Sara pratar om vikten av ett bra självförtroende när man ska försöka slå sig in på arbetsmarknaden. Och sedan lockar hon publiken till skratt.

– Fast jag är yngst här är det jag som tänker längst. Man bör tänka på att handla lokalt och i mindre butiker. Det gynnar både jobben och så hamnar inte pengarna så långt bort som när man handlar av de stora kedjorna, säger hon.

Katarina Vikström
060-197167
katarina.vikstrom@st.nu

Länk till artikel HÄR!Vi är INTE de nya artisteleverna utan år två!
Det Carro säger i artikeln har hon inte sagt.
I övrigt är det GRYMT kul att vara med i tidningen igen! :D Denna gång även i ST. brukar bara mer Dagbladet som kommer...Kommer lite bilder från mig/carro senare nån dag också! :)

GRATTIS BLOGGEN! :)

2010-09-02 | 12:27:02 | Övrigt |


Ingen troschock för Nanne

2010-09-01 | 00:42:50 | Nanne & PW |


Nanne: "Nu är det säkert många som tänker 'men Gud vilken kort kjol Nanne har...' Ja, det haaar jag! Men ingen trosshow här!" säger hon och visar stolt upp sina shorts under kjolen!

Nu är jag så otroligt trött så jag ska skutta i säng...Suttit och filosoferat med Frida, Christina, Louise och Jon i över två timmar och nu är vi alla ASTRÖTTA!

bloglovin
Namn:Cajsa Lindahl
Kommer ifrån:Sundsvall
Bor:Stockholm
Gör:Sångerska, show- & musikalartist och amatörfotograf.
Aktuell:Musiklärare
Ingen tävling pågår just nu.

No showreel made or done yet. Still working on it.