Klassresan i Sthlm

2010-03-29 | 23:34:00 | Ålsta folkis |

Ni fick nu ett mobil-inlägg i torsdags men tänkte beskriva lite mer och med bilder nu. :)


Onsdag

Vi tog bussen kl 10:20 från Fränsta och inne i Stöde hoppade Helén och Marie på. Medan vi inväntade tåget inne istan fick jag en åksjuketablett av Helén och det var bra, hade nog inte överlevt annars.


 
Josefin, Nathalie, Johanna och Daniel på tåget.

Anja och Isabell, två sötnosar värda att fotas två gånger. :)

Jag och Malin satt bredvid varandra. :)
 
Sandra och Alice (Bakom: Christoffer och Maria), Helén, Marie och Jenny...Helén löste någon som hette labyrinten. Någon som vet hur man gör och vill förklara för jag fattade NADA!


Vi kom fram till sthlm runt 15.30 och väl där gick vi till fots mot Gamla Stan. Några hoppade in i en taxi, några gick över gatan till stystemet och jag tillsammans med resten fortsatte. Vi gick aldrig fel, men vi hade lite svårt att hitta.


Vårat schema under resan...

Väl framme på vandrarhemmet, Castanea, beddade vi sängarna och fixade oss sedan bar det vidare in till hötorget och kungshallen. Där mötte vi upp Helén, Marie och Isabell.
Senare gick vi tillsammans till Golden Hits för att se på deras krogshow. Väldigt inponerande. Som Helén sa till en snubbe som pratade med oss när nästa shok började "Nu börjar lektionen igen!".

Bartendern tyckte att jag var duktig som varken drack alkohol eller socker och blandade riktigt goda, sockerfria, alkoholfria drinkar till mig.Isabell, Jenny, Sandra, Christoffer och Maria i garderoben på Golden Hits.
 
Helén, Nathalie, Josefin och Marie. Tillsammans stod vi 5 (jag fotar så jag är inte med på bilden) vid samma bord till en början.
  
Christoffer, Nathalie och Johanna. Jag verkligen ÄLSKAR den där bilden på Nathalie. Hon är sååå fin på den! :)

Sa till Helén under pausen på musikalen dagen efter "Det va ju nice igår när det var du och Marie som fick raggen och vi bara stod där..." Då sa Anja "Jo då! Det var en gubbe som stötte på mig med!" och jag ba "Okej, det ända jag fick var 'Du va ta mig fan en liten människa!'". "VA!?" Sa Helén och skrattade. JAPP det fick jag! Han ville att jag skulle reagera och ba "Ska du inte säga något?" "Nää" svarade jag. "vet du va du ska säga?" säger han då "Du ska säga 'ja, gubbe, men det ska du fan skita i!' Så ska du säga!".


          
Bilder från föreställning


Jag var inte på det bästa humöret vid detta nu. Ni har ju läst mitt tidigare inlägg om onsdagen. Pratade med Helén om att jag ville gå och hon sa att hon inte kunde tvinga någon att följa med mig. Fullt förståligt. Till sist blev det sista droppen och jag rusade ut. Med tårarna i halsen vinkade jag 'Hej då' till Helén och de andra och försvann ut. 

Jag fortsatte springa en bit sedan vände jag tillbaka, rädd för att gå genom sthlm själv. Vaknade lite utanför krogen och sedan ringde jag mamma och bad henne sätta in pengar till mig för taxi. Taxichaffören var riktigt snäll med mig, när han väl fått sina pengar. Han körde mig hela vägen fram till castanea och sedan åkte han inte förrän han sätt att jag kommit in ordentligt i porten.Torsdag...
...var en häktisk dag. Här hann jag ju faktiskt skicka ett mobilinlägg. När jag skickat det fick vi veta att vi hade åkt för långt med spårvagnen och fick åka tillbaka en bit. Men vi tar allt från början.

På Göta Lejon fick vi en rundvandring över hela teatern och det var verkligen SÅ häftigt! Alla verkade vilja stå på den scenen igen men för fullspäckad publik och i roll. Det var en otrolig känsla att faktiskt stå på den där scenen!


 
Sådan GRYM känsla att stå på Göta Lejons scen! :D Och sedan dessutom gå bakom scenen och i logerna. GRYMT kul, lärorikt och häftigt! :P


Tillbaka på vandrarhemmet inväntade vi sedan Helén och hennes Artist-vänner som skulle komma. Efter ett tag ringde Helén mig och hittade inte till Castanea. "Jag möter er vid tyska kyrkan" sa jag, slängde på mig jackan och sprang ut för att möta upp dem. Jag hade också sätt till att prata med dem på vandrarhemmet om att det skulle komma och prata med oss så att vi hade någonstans att sitta. Trodde att skolan hade ringt och pratat med dem om detta men det hade de inte så jag sa till Helén att det var fixat när de kom.

Efter detta fick vi remsor och en beskrivning till Kulturama av Helén. Gick som sagt inge vidare dit. Men vi hittade fram i alla fall. Danslektionen var häktisk men SÅ kul! Dock var nog dansen det ända vi gillade med skolan och ingen vill riktigt söka kulturama längre, efter att ha sätt deras lokaler.

Stress, stress, stress! Vi duschade och bytte om fort som fan och sedan iväg igen. Men bara för att vi hade brottom blev fel på spårvagnens dörrar och vi blev fast i 5 minuter för länge i Luma. Väl tillbaka på castanea sprang vi åt olika håll. Några iväg för att köpa middag, andra iväg för att äta i köket och jag stressade runt för att svara i telefonen som gick i högvarv och göra mig klar för kvällen med sminkning och hår. 

Jag och 5 andra blev klara inom en timma och kunde åka på samma remsa in till T-centralen igen. Vi fick ny beskrivning av Helén via telefonen hur vi skulle ta oss till Chinateatern och väl framme mötte vi upp henne och Marie, fick våra biljetter och kunde gå in och sätta oss.Jag började verkligen känna mig GRYM på att hitta i Sthlm efter ett tag, måste jag erkänna..^^ Men om någon skulle säga "Gå till den här gatan" skulle jag aldrig hitta.


När alla hade kommit och alla hade intagit sina platser satt vi och vinkade till varandra. vi var sju stycken som hade "sämre" platser, på så sätt behövde vi inte betala något för föreställningen utan klasskassan stod för allt. De andra betalade extra och satt "bättre till". Jag är glad över min plats och såg bra. :)Här sitter de och vinkar till oss. Kan ni se dem? I sånna fall, bra jobbat! Den ända jag kunde hitta på bilden var Josefin..^^
 
Kan ni gissa vem som fattas på den toma stolen mellan Sandra och Johanna?

Nej, Bella satt där såg ni väl...?

JUST PRECIS! Amatör-"fotografen" Jag! ^^ Plats 1100 rad 12, höger balkong. :)
Nån gång ska jag ta bild på mig under resan också tyckte jag..^^

Vi såg hairspray och den var verkligen SUPERBRA!
Efter föreställningen fick vi träffa han som spelade Link, David Lindgren, och hans fru. Det var riktigt kul. Hade det inte varit så att Helén kände dem så hade vi aldrig fått träffa dem.

Sedan drog vi oss på Max hela bunten utom killarna och Nathalie. Vi pratade, fotade, skrattade och hade en riktigt trevig kväll.


 
Fina tjejerna Josefin och Isabell. :)
 
Det är så underbart att fota eller filma klassen. Även lärarna! De protesterar inte längre då de vet att de inte går att stoppa mig..^^ Då blir de också extra fina när de accepterat att min kamera ständigt är igång och passar på att posera.. ^^ Här ser vi fina Marie och fina Helén. :)

SMILE SÖTNOSAR! :) Sandra, Maria, Malin och Anja. :)
 

Efter föreställning och Max kramade vi om Helén och Marie och sedan bar det tillbaka till Castanea för att sova.
Jag, Johanna, Maria, Sandra, Alice och Jenny åkte tunnelbana tillsammans.Fredag
Nu var det shopping som gällde. Jag, Sandra och Jenny tog oss in på ett gulligt fik inne i gamla stan och satt där ett tag innan det bar runt på olika affärer. Hände inte så mycket mer den dagen.

Innan Sandra och Jenny åkte fick jag ett åksjuketuggummi av Jenny, tack tack säger jag!


 
Sandra, Jenny och jag på fiket i Gamla Stan.
 
 
Vilsna norrlänningar i stockholms tunnelbanor. Det är tummen upp det. :P

Hur tror vi att Helén skulle reagera på denna bild? ^^


Hur skulle jag överleva utan min fina och underbara klass!? :-)
Hoppas som vanligt att ingen tar illa vid sig på någon bild. Ni vet att jag älskar er och skulle inte fota om jag inte gjorde det..^^ Min kärlek till er i ett blogg-inlägg..^^ PUSS, ses efter lovet!
bloglovin
Namn:Cajsa Lindahl
Kommer ifrån:Sundsvall
Bor:Stockholm
Gör:Sångerska, show- & musikalartist och amatörfotograf.
Aktuell:Musiklärare
Inga tävlingar pågår just nu.

No showreel made or done yet. Still working on it.