Södra berget och Nanne

2010-03-30 | 20:33:09 | Nanne & PW |

Var på Södra Berget tillsammans med Farmor i lördags. Det var HELT UNDERBART trots så mycket folk.
Vi kom 18.00 och showen skulle börja kl 21. Vi hade verkligen supertrevligt och det var kul att få göra något tillsammans med farmor för en gångs skull. :) Träffade fina Carola också under kvällen.
- FÖRLÅT för det jag sa när vi träffade Nanne också, sötaste. Hon verkade inte ha hört det dock, men i alla fall! Jag var så trött att jag inte tänkte mig för..^^

Video kommer i nytt inlägg när jag har fått upp den...

 


     
  
 


SÖTASTE NOSEN! :)
Jag tror att Nanne var ganska trött i rösten denna kväll för hon gjorde aldrig de höga tonerna i vissa låtar så som "Avundsjuk" utan markerade bara och lät det se ut som om hon gjorde dem. Tycker jag var bra dock så att hon fick vila rösten lite. :)Det sista Nanne sa på scenen var "Så vill jag tacka alla de fans som sitter här inne som alltid varit med mig. Carola, Cajsa, .... som fyller 18 idag!" och pekade på oss. Hon är verkligen helt otrolig! ^^ Enligt farmor hade hon lutat sig fram mitt i föreställningen också och sagt "Hej Cajsa" men tydligen var jag för exalterad för att märka av att hon gjorde det för jag minns det inte.


Det gick inge vidare för Billy som fick komma med upp på scenen men även fast alla i publiken satt "Han fattar ju ingenting av vad han ska göra!" tror jag inte att han skämdes. Det var ju ändå HAN som fick Nanne i sin famn! ^^


Efter föreställningen träffade jag Nanne. Och Peter också. :) Jag babbla och babbla och babbla. Ni som känner mig vet hur jag blir när jag är övertrött vilket jag var vid detta nu. Stackars Nanne...OCH Peter för den delen. :P


 
Peter och jag. Nanne, Jag och Peter.


Att få tag i Nanne och att fota henne var det inga problem med men Peter däremot verkade inte riktigt förstå hur stor han är i våra ögon när Nanne är i närheten. Som han sa själv när han signerade åt oss "Det här har jag inte fått göra på år och dar!". Jag har några autografer av honom sedan tidigare men jag tror inte att han minns mig. ^^

Klassresan i Sthlm

2010-03-29 | 23:34:00 | Ålsta folkis |

Ni fick nu ett mobil-inlägg i torsdags men tänkte beskriva lite mer och med bilder nu. :)


Onsdag

Vi tog bussen kl 10:20 från Fränsta och inne i Stöde hoppade Helén och Marie på. Medan vi inväntade tåget inne istan fick jag en åksjuketablett av Helén och det var bra, hade nog inte överlevt annars.


 
Josefin, Nathalie, Johanna och Daniel på tåget.

Anja och Isabell, två sötnosar värda att fotas två gånger. :)

Jag och Malin satt bredvid varandra. :)
 
Sandra och Alice (Bakom: Christoffer och Maria), Helén, Marie och Jenny...Helén löste någon som hette labyrinten. Någon som vet hur man gör och vill förklara för jag fattade NADA!


Vi kom fram till sthlm runt 15.30 och väl där gick vi till fots mot Gamla Stan. Några hoppade in i en taxi, några gick över gatan till stystemet och jag tillsammans med resten fortsatte. Vi gick aldrig fel, men vi hade lite svårt att hitta.


Vårat schema under resan...

Väl framme på vandrarhemmet, Castanea, beddade vi sängarna och fixade oss sedan bar det vidare in till hötorget och kungshallen. Där mötte vi upp Helén, Marie och Isabell.
Senare gick vi tillsammans till Golden Hits för att se på deras krogshow. Väldigt inponerande. Som Helén sa till en snubbe som pratade med oss när nästa shok började "Nu börjar lektionen igen!".

Bartendern tyckte att jag var duktig som varken drack alkohol eller socker och blandade riktigt goda, sockerfria, alkoholfria drinkar till mig.Isabell, Jenny, Sandra, Christoffer och Maria i garderoben på Golden Hits.
 
Helén, Nathalie, Josefin och Marie. Tillsammans stod vi 5 (jag fotar så jag är inte med på bilden) vid samma bord till en början.
  
Christoffer, Nathalie och Johanna. Jag verkligen ÄLSKAR den där bilden på Nathalie. Hon är sååå fin på den! :)

Sa till Helén under pausen på musikalen dagen efter "Det va ju nice igår när det var du och Marie som fick raggen och vi bara stod där..." Då sa Anja "Jo då! Det var en gubbe som stötte på mig med!" och jag ba "Okej, det ända jag fick var 'Du va ta mig fan en liten människa!'". "VA!?" Sa Helén och skrattade. JAPP det fick jag! Han ville att jag skulle reagera och ba "Ska du inte säga något?" "Nää" svarade jag. "vet du va du ska säga?" säger han då "Du ska säga 'ja, gubbe, men det ska du fan skita i!' Så ska du säga!".


          
Bilder från föreställning


Jag var inte på det bästa humöret vid detta nu. Ni har ju läst mitt tidigare inlägg om onsdagen. Pratade med Helén om att jag ville gå och hon sa att hon inte kunde tvinga någon att följa med mig. Fullt förståligt. Till sist blev det sista droppen och jag rusade ut. Med tårarna i halsen vinkade jag 'Hej då' till Helén och de andra och försvann ut. 

Jag fortsatte springa en bit sedan vände jag tillbaka, rädd för att gå genom sthlm själv. Vaknade lite utanför krogen och sedan ringde jag mamma och bad henne sätta in pengar till mig för taxi. Taxichaffören var riktigt snäll med mig, när han väl fått sina pengar. Han körde mig hela vägen fram till castanea och sedan åkte han inte förrän han sätt att jag kommit in ordentligt i porten.Torsdag...
...var en häktisk dag. Här hann jag ju faktiskt skicka ett mobilinlägg. När jag skickat det fick vi veta att vi hade åkt för långt med spårvagnen och fick åka tillbaka en bit. Men vi tar allt från början.

På Göta Lejon fick vi en rundvandring över hela teatern och det var verkligen SÅ häftigt! Alla verkade vilja stå på den scenen igen men för fullspäckad publik och i roll. Det var en otrolig känsla att faktiskt stå på den där scenen!


 
Sådan GRYM känsla att stå på Göta Lejons scen! :D Och sedan dessutom gå bakom scenen och i logerna. GRYMT kul, lärorikt och häftigt! :P


Tillbaka på vandrarhemmet inväntade vi sedan Helén och hennes Artist-vänner som skulle komma. Efter ett tag ringde Helén mig och hittade inte till Castanea. "Jag möter er vid tyska kyrkan" sa jag, slängde på mig jackan och sprang ut för att möta upp dem. Jag hade också sätt till att prata med dem på vandrarhemmet om att det skulle komma och prata med oss så att vi hade någonstans att sitta. Trodde att skolan hade ringt och pratat med dem om detta men det hade de inte så jag sa till Helén att det var fixat när de kom.

Efter detta fick vi remsor och en beskrivning till Kulturama av Helén. Gick som sagt inge vidare dit. Men vi hittade fram i alla fall. Danslektionen var häktisk men SÅ kul! Dock var nog dansen det ända vi gillade med skolan och ingen vill riktigt söka kulturama längre, efter att ha sätt deras lokaler.

Stress, stress, stress! Vi duschade och bytte om fort som fan och sedan iväg igen. Men bara för att vi hade brottom blev fel på spårvagnens dörrar och vi blev fast i 5 minuter för länge i Luma. Väl tillbaka på castanea sprang vi åt olika håll. Några iväg för att köpa middag, andra iväg för att äta i köket och jag stressade runt för att svara i telefonen som gick i högvarv och göra mig klar för kvällen med sminkning och hår. 

Jag och 5 andra blev klara inom en timma och kunde åka på samma remsa in till T-centralen igen. Vi fick ny beskrivning av Helén via telefonen hur vi skulle ta oss till Chinateatern och väl framme mötte vi upp henne och Marie, fick våra biljetter och kunde gå in och sätta oss.Jag började verkligen känna mig GRYM på att hitta i Sthlm efter ett tag, måste jag erkänna..^^ Men om någon skulle säga "Gå till den här gatan" skulle jag aldrig hitta.


När alla hade kommit och alla hade intagit sina platser satt vi och vinkade till varandra. vi var sju stycken som hade "sämre" platser, på så sätt behövde vi inte betala något för föreställningen utan klasskassan stod för allt. De andra betalade extra och satt "bättre till". Jag är glad över min plats och såg bra. :)Här sitter de och vinkar till oss. Kan ni se dem? I sånna fall, bra jobbat! Den ända jag kunde hitta på bilden var Josefin..^^
 
Kan ni gissa vem som fattas på den toma stolen mellan Sandra och Johanna?

Nej, Bella satt där såg ni väl...?

JUST PRECIS! Amatör-"fotografen" Jag! ^^ Plats 1100 rad 12, höger balkong. :)
Nån gång ska jag ta bild på mig under resan också tyckte jag..^^

Vi såg hairspray och den var verkligen SUPERBRA!
Efter föreställningen fick vi träffa han som spelade Link, David Lindgren, och hans fru. Det var riktigt kul. Hade det inte varit så att Helén kände dem så hade vi aldrig fått träffa dem.

Sedan drog vi oss på Max hela bunten utom killarna och Nathalie. Vi pratade, fotade, skrattade och hade en riktigt trevig kväll.


 
Fina tjejerna Josefin och Isabell. :)
 
Det är så underbart att fota eller filma klassen. Även lärarna! De protesterar inte längre då de vet att de inte går att stoppa mig..^^ Då blir de också extra fina när de accepterat att min kamera ständigt är igång och passar på att posera.. ^^ Här ser vi fina Marie och fina Helén. :)

SMILE SÖTNOSAR! :) Sandra, Maria, Malin och Anja. :)
 

Efter föreställning och Max kramade vi om Helén och Marie och sedan bar det tillbaka till Castanea för att sova.
Jag, Johanna, Maria, Sandra, Alice och Jenny åkte tunnelbana tillsammans.Fredag
Nu var det shopping som gällde. Jag, Sandra och Jenny tog oss in på ett gulligt fik inne i gamla stan och satt där ett tag innan det bar runt på olika affärer. Hände inte så mycket mer den dagen.

Innan Sandra och Jenny åkte fick jag ett åksjuketuggummi av Jenny, tack tack säger jag!


 
Sandra, Jenny och jag på fiket i Gamla Stan.
 
 
Vilsna norrlänningar i stockholms tunnelbanor. Det är tummen upp det. :P

Hur tror vi att Helén skulle reagera på denna bild? ^^


Hur skulle jag överleva utan min fina och underbara klass!? :-)
Hoppas som vanligt att ingen tar illa vid sig på någon bild. Ni vet att jag älskar er och skulle inte fota om jag inte gjorde det..^^ Min kärlek till er i ett blogg-inlägg..^^ PUSS, ses efter lovet!

Social fobi?

2010-03-28 | 16:54:08 | Tankar |

Ibland börjar jag faktiskt undra om jag har någon form av en Social fobi.
Förmycket folk och jag vill bara springa gråtandes därifrån.

Vi kan ta onsdagen som exempel. Först var vi på kungshallen och skulle äta...
Jag har aldrig varit med om så mycke människor på samma ställe tidigare! Jag satt med några kompisar på någon Grekisk resturang. Jag beställde en sallad men kunde inte föra gaffeln till munnen för allt jag tänkte på var alla människorna. Det var verkligen HEMSKT med så mycket folk och det var nära att jag började gråta. Mina kompisar fixade så jag fick med mig maten i doggybag så att jag kunde äta senare.

Efter maten bar det av till Golden Hits. Funkade till en början då det inte var allt för mycket folk...eller mycket folk var det men alla satt stilla och långt ifrån mig...men ju senare det blev ju mer folk kom det. Satt nere i garderoben i ca. 1 timma och sedan gick jag upp för att prata med några i klassen men det blev att jag prataed med Helén istället. Runt 12 på natten sprang jag gråtande ut på gatan och gav upp för dagen.

Min filosofi på varför det blir som det blir när jag är på krogen, fest eller liknande är att jag känner mig liten. Spelar ingen roll om jag har klackar och blir längre eller om jag är kvällens höjdpunkt för att jag fyller år eller något. Jag känner mig ändå liten och IVÄGEN. Det blir en annan sak om jag står på scenen och har mycket folk som ska kolla på mig. Då känner jag mig inte ivägen och inte liten för de är ändå där för att se mig.

Gjorde ett test för social fobi och så här stod det när jag var klar: "Du har troligen en svårare form av social fobi, så kallad generaliserad social fobi". Så illa tror ju inte jag att det är då...

Bikini - Då tävlar jag i något igen...

2010-03-28 | 12:58:27 | Tävlingar & Utmaningar |

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

Häktiska dagar i sthlm

2010-03-25 | 15:15:54 | Dagbok 2010 |

dsc02821 (MMS)

Hejsan sötisar! Just nu sitter vi på tunnelbanan i sthlm, påväg mot danslektionen på Kulturama. Messar in detta inlägg så jag har inte så mycke tid på mig att skriva. Igår var vi och åt tillsammans och sedan var vi på golden hits. Kul tills det blev FÖR MYCKET folk. Jag fixar verkligen inte att vara ute på krogen. Under dagen har vi haft rundvandring på Göta Lejon och föreläsning av några kompisar till Helen som jobbar som artister. Efter danspasset ska vi på Hairspray och träffa några av skådespelarna. Och därefter tillbaka till vandrarhemmet. I morgon är det sista dagen i sthlm och jag kan svara med några i klassen och ev. träffa Lollo. Höres när jag har en dator igen. :-)

Block 7 - Kostym

2010-03-23 | 21:51:56 | Musik - Övrigt |

Är det inte dags att berätta vem jag spelar i våran musikal, "Block 7"?
Namn & Ålder: Anita Rigby, 37 år
Yrke: Fångvaktare
Anita, eller Kostym som hon heter i manus, bestämmer verkligen ALLT, till och med fångarnas straff, och låter inte domstolen göra det. Alla hatar henne, alla är rädda för henne. Konstigt när hon kan döma en till döden och ens liv ligger i hennes händer.

Otroligt kul och bitchig roll att göra. Jag är väldigt kort i jämförelse med alla andra i klassen och därav blir den en häftig effekt att någon som är så mini kommer ut på scenen och är rent av OND.

(bild: Hur affischen hade sätt ut om jag satt ihop den. Vilken drar ni er mest till? Andra affischen finns här!).

Kostyms låt (Min sololåt):

Good 'N' Evil - Jekyll & HydeHar lovat fina Maja en länkning också.
Majsan är en av mina bästa vänner och hon har precis börjat blogga. Hon är en grym konstnär och studerar konstskolan i Gävle för tillfället. :) Kolla in på hennes blogg. ;-) Ska jag säga vad jag tror så kommer hon att bli Sveriges nästa stora konstnär. :-) Hon VILL och hon KAN!

Konferens-gig och blandat från tidigare + genomdrag

2010-03-23 | 15:15:27 | Musik - On Stage |

Haha, lång rubrik men den ringar in inläggets handling rätt bra..^^

Igår giggade vi på en konferens som hölls på skolan.

Det är lika kul varje gång med gig. :) Nog för att norrlandspublik är trååkig, speciellt också om de är där för att de är kallde på möten, men några pratade med oss efter och berömde oss. :) Det var riktigt kul. ;-)En vanlig dag/kväll på Ålsta. Klassen sitter och degar, jag springer runt med min kamera (i detta fall blev det foto) och Helén sliter häcken av sig...^^ Nää, vi hjälper faktiskt till...ibland..(A)


Som sagt...Helén gör det mesta men hon vet i alla fall att hon alltid kan räkna med mig. Hon vet att hon alltid kan be mig hämta eller göra saker och är det något hon behöver hjälp med när hon inte är på skolan är det bara att ringa eller messa mig. :) Jag finns tillgänglig 24/7! :D


Det roliga är att jag är den i klassen som troligen är mest linslus och ÄLSKAR att vara med på bild men det är ändå jag som springer runt med kameran och är sellan med på bild själv..^^


Tre riktigt söta tjejor! :) Maria, Alice och Josefin! :D


Fick verkligen världens grymmaste bild på Maria idag, vid två lampor men hon ville inte att jag skulle lägga upp den så då gör jag inte det. ^^Jenny och Sandra, puss sötisar! <3


"Hon som jag vill va". Klädkoden blev svart men det kanske ni har förstått vid det här laget? ^^


Tidigare under dagen hade vi besök av Maja Svan, dramapedagog.
Hon kollade när vi gjorde ett genomdrag av våran musikal och kom med synpunkter på det efter. Jag vet inte hur det var för alla andra men jag lärde mig i alla fall en hel del. Eller, i alla fall saker som jag kan tänka på.
Jag är sådan som ofta själv ser mina fel och vet hur jag ska rätta dem. Det har jag verkligen från konståkningen.^^
Bilder från Söndagens rep och genomdrag. :) NICE va kul det är att repa varje gång!


Idag hade vi Tomas Valin på besök. Musikproducent. Han hade samma uppgift som Maja hade. Kolla och ge feedback. Dock satt även Stig och Kicki med och kollade idag så jag var EXTREMT nervös.. ^^

När vi var och giggade på Tomas 40-års fest för ett tag sedan gjorde vi "Happy Ending", som också är med i musikalen, och självklart filmade jag det. NU finns det ÄNTLIGEN på youtube! :)

Isshow - Lördag

2010-03-22 | 20:15:15 | Dagbok 2010 |

Skönheten & Odjuret, Alice I Underlandet, Djungelboken, Peter Pan, Snövit, Djungelboken (igen), Auristocats, Snövit (igen), Lilla Sjöjungfrun, Astrid Lindgrens sagovärld (tror jag vi kallade den), Rhapsody On Ice...

(okej, det saknas fyra - fem men jag kommer inte på dem...)

Det är isshower som jag har varit med i under de 15 år som jag har åkt. I år satt jag på läktaren, som publik för första gången, när klubben återigen hade Peter Pan. Dessutom hade de Grease och Kevin Borg sjung också. Samt underbara Suss (Susanne Bertlin). :)
Min fina Sussie (Susanne Bertlin) tillsammans med Kevin Borg. Jag bestämde enväldigt att de skulle ta bild tillsammans. ^^


OTROLIG föreställning och bättre än vad jag förväntade mig. Jag har inte haft så mycket som ett finger med i spelet i år. Otroligt skönt att bara kunna luta sig tillbaka och njuta av showen istället för att stressa runt bak i kulisserna. Tyvärr så åkte jag på stressen som om jag blev smittad av en sjukdom när jag var bak för att säga 'hej' i alla fall. Precis som dialekter drar jag åt mig andras stress som en svamp. Inte så bra.NOTE! Detta är bara en bråkdel av alla barn som jag har varit tränare åt under alla konståkningsåren. Saknar alla sååå mycket!

 


 
Syster Sara och kusin Jane fick också träffa Kevin. Jag hann aldrig ta någon bild med honom. Gör inte så mycket, kommer troligen träffa honom igen skulle jag tippa på.

 


Grease


Hockey-nummret. För två år sedan var jag själv med (i det blå-vita laget) och gjorde precis samma nummer!


GRYM bild med Suss och några åkare i AC/DC-medelyt. :) Läs längre ner om varför jag har tagit bort deras ansikten.


I väntan på att jag och Nadja ska fota någon gång...

Jag har blivigt ombädd att inte lägga upp bilder på vissa så då ska jag inte göra det heller.
Personligen diggar jag den här varianten "NEJ! Ta inte bild på mig!" *pose* "få se hur det blev? Den där måste du lägga upp så att jag kan få den...!" Sån är jag..^^ hehehe. Jag VILL vara med på bild och jag VILL att det läggs upp någonstans. Jag kan bjuda på mig själv. Dock vill jag se och godkänna bilden föst så att det inte är något förnedrande.

Det sades dock inget om att fotografering var förbjuden under föreställning, lika så filmning, och eftersom att jag äger rätten på alla mina bilder äger jag också rätten att lägga upp vilka jag vill på bloggen. Då jag noga valt ut mina bilder under detta inlägg så kan ingen identifieras på bilderna i ansikten. Jag tar till hänsyn att vissa inte ville vara med på bild och hoppas att bilderna ovan gör alla nöjda. Jag får visa och berätta och ingen som inte ville vara med syns speciellt bra om de nu är med på någon bild.

Har så många fler bilder men väljer att INTE lägga upp dem p.g.a. att det tar upp mycket plats och jag orkar inte redigera bort ansikten på så många..^^Puss på er mina små sötnosar! Hoppas jag ser er när jag har musikal. Vet att några var sugna på att komma och kolla. :)


Julia S frågar: Kommer du komma tillbaka till oss i klubben och åkare och tränare igen?
Cajsa svarar: Nej, det kommer jag nog inte. Till hösten finns det chans att jag flyttar till Skåne så det kommer bli stora problem att komma tillbaka då. Men jag kommer alltid att hälsa på. :)

Sanningen om min korthet

2010-03-22 | 08:04:13 | Om Cajsa |


Bild här

Den senaste tiden har jag ju varit ganska duktig på att berätta om mig själv och vad jag har varit med om. (Läs om den mobbning jag var utsatt för HÄR).
Tjaa, nu var det dags igen.
Läste på en annans blogg igår att hon "bara" var 1,57 lång. Jag är 1,56. Dock hade jag troligen varit under 1,50 om jag inte blivigt diagnoserad att ha tillväxthormonbrist när jag var 7 år. Som 7 år var jag lika liten som en 4:a åring. När jag var 8 år (5 i skelettet) fick jag börja med Genotropin, läkemedel. Inte så kul som så liten att behöva börja ta spruta varje dag på sig själv.Lila ampull...Tror jag hade ljusblå i början dock...Don't really remember...
Jag började med 0,6 i dos, sedan 0,8 och därefter 1,2...Shit, minns till och med min dosering! :O


Många diabetiker kan känna igen sig i det här med sprutor och hur jobbigt det är att hålla på med det dag ut och dag in. Vi var tvugna att ha läkarintyg på alla tävlingar som vi åkte på för att jag inte som barn skulle bli avstängd för DOPING och kylförvaring var tvunget att finnas vart vi än skulle.
Min moster, lika gamal som mig, hade samma typ av sjukdom och tillsammans tävlade vi om längden. Hon låg alltid någon cm före mig, fram tills slutet då jag tog en spurt om henne. Vem som idag är längst är jag inte riktigt säker på.


 
De här två varianter på pennor har jag haft, en blåa var den senaste...Vet inte om jag fortfarande har kvar den, ska kolla med mamma...

Min moster fick den den pennan som kom efter den blåa men aldrig jag...Jag var säker på att jag skulle få den nästa läkarbesök men icke! Inte besöket där efter eller...ville ha den! Man kunde byta skal på den, skitcoolt! ^^ Jag var fast med fula klistermärken. Minns att jag hade ett klistermärke som såg ut som en komet på den gråa..^^ Hade så många olika men den minns jag i alla fall...

Jag har sätt den penna som finns idag. Jäkla highteck saker man kommer med..^^ Den är liknande den ovan med skal men lite extra snygg.. :P

Vid 11 års ålder var jag SÅÅÅ less. För även sprutorna och min längd blev jag ju så klart mobbad för också. Jag satt alltid på mitt rum för att ta min spruta men nu började jag spruta ut all genotropin i luften. Jag orkade inte hålla på och sticka mig själv i benet längre! Självklart kom mamma på mig med detta och jag fick tillsyn varje gång jag skulle ta sprutorna, eftersom jag inte tog dem annars.

När jag var 16 vägrade jag fortsätta...Jag slutade självmant utan att säga något till föräldrarna eller läkaren. Nästa läkarbesök sa jag som det var. "Jag har inte tagit sprutan på kanske...ett halvår nu..." svaret blev så klart "Och varför inte det?". "För jag vill inte mer". Jag blev lovad att bli 1,60-70...nånting lång men det blev jag ju aldrig. Varför fortsätta plåga sig med nålar i låret när det inte blev någon skillnad i längd?
Läkartider slutade komma och sedan dess behandlas jag inte längre för sjukdomen. Skulle egentligen ha slutat som 18 år och ev. fortsatt med sprutorna i en mindre dos fram tills att jag blev 30 för att minska bivärkningar men vem orkar hålla på!?Att blanda ny ambull var bland det värsta jag visste. Det tog SÅDAN tid och det drog ju bara ut på prossessen. Bilderna ovan visar faktiskt steg för steg hur man blandar. HÄR kommer de ifrån och där beskriver de också.
Hatade när det inte fanns tillräckligt med dosering kvar i ampullen och man fick ta två sprutor samma kväll för att blanda en till och få rätt mängd.

För de som undrar över nålen. Jag hade den näst största längden. 0,4 mm, 0,6 mm, 0,8 mm och 1,2 mm fanns det.


Skulle jag vilja vara längre idag?
Jag är klackgalen tjej och kan därför bli den längd jag känner för att bli under dagen. Jag är hellre kort än lång och är supernöjd med mina 1,56. :) Skulle inte göra något att vara någon cm längre kanske men jag klarar mig alltid.

Som pappa säger: Som kort kan du be en lång ta ner något från en hylla men långa behöver aldrig be en kort ta något som är långt ner, eftersom att alla kan vi krypa! ^^

Jag har bild hemma när jag tar slrutan som kanske 9 - 10 år. Lägger upp den i detta inlägg och ett nytt inlägg så fort jag kan. :)

Statshuset med Suss - FREDAG

2010-03-21 | 20:13:51 | Dagbok 2010 |


I fredags kväll var jag på statshuset
och filmade Susanne Bertlins konsert.
Med fel inställning på kameran dock men det blev som det blev. Hälst hade man viljat provfilma på något rep eller något, först.


     


Träffade söta Ella också, Susannes dotter. Fylld av energi och ville inte riktigt vara med på bild.


Ella tyckte att jag skulle ha hennes skal på huvudet så att Anders (Ellas pappa) skulle tro att jag var Ella...Ni hör ju vilken fantasi hon har! :) Älskar lillflickan! Hon är såå gullig..^^


Fick i alla fall en normal bild på oss tillsammans. Visst är hon söt? ^^


Efter Suss's föreställning satt jag nere i hallen och väntade på att bussen skulle komma. Två vakter kom förbi och undrade om jag inte ville sitta uppe i fiket och vänta. Så klart att jag hellre ville det. Fick en gratis dricka av vakterna också. :) Supergulligt. ^^

WWRY i Sverige

2010-03-21 | 16:21:22 | Tankar |


Nån mer än jag som ska se den? :)
Jag fick veta att den skulle gå i Sverige i höst av Helén nu i veckan men såg inte reklamen om det förrän idag när jag skulle komentera en blogg.
Jag ska spara nu och sen ska jag så klart åka ner och se den! :D Älskar orginalföreställningen med Kerry Ellis som Meat. Går inte att bli bättre än så men jag ska ge svenska teamet en chans. :)

Snälla hjälp!? :)

2010-03-20 | 15:48:57 | Tävlingar & Utmaningar |

Jag behöver verkligen eran hjälp!
Jag tävlar, precis som väldigt många, i Läkerols tävling om att vinna 100 000 kr och jag behöver verkligen lite hjälp. Behöver verkligen pengarna och min motivering kan ni lära HÄR. Rösa på samma länk. :) Det är lätt och går snabbt. Bara klicka på knappen. :)

Ni kan också tävla! Det är bara att registrera er via samma länk så hjälper ni mig lite extra. :)

Vi kan göra så här...
OM jag vinner pengarna lovar jag att köpa en bättre film- och fotokamera för de pengar som blir över då jag betalt lånet och på så sätt förbättra min blogg och youtube för er. OCH ni kommer få välja på:
- En 12 timmars liveshow på blogtv
- En "folloow me a WEEK"-video i delar (kommer bli långt så det blir svårt att få till i en film).
- Kom med förslag och jag väljer ut 1 - 2 av förslagen.

Jag har inte gjort något av följande tidigare så det blir inte lätt för mig men jag gör det för er. :)

Rösta, rösta, rösta!
Och be gärna era vänner att rösta på mig. :)

Block 7 - Affisch

2010-03-20 | 10:38:22 | Musik - Övrigt |


SE TILL ATT NI KOMMER! :D
Bor ni i närheten och faktiskt kommer kan ni tyvärr inte få rabatt för att ni läser min blogg men det är ju billigt och bra i alla fall.

Mobilbloggar

2010-03-19 | 18:33:34 | Dagbok 2010 |

dsc02820 (MMS)

Hejsan sötnosar! Sitter på stan, väntar på att klockan ska bli 19 och tänkte att jag lika bra kan pröva mobilblogga. Har aldrig lyckats tidigare, har dock bara försökt en eller två gånger också, men det är inget som säger att jag inte kan pröva igen. :) Jag köpte precis en nyttig smoothie på barista. Utan socker och sötningsmedel i. Surt men nyttigt som sagt. :) (Hela inlägget verkar inte ha kommit med)...

Rånad på 50 öre!

2010-03-18 | 20:04:54 | Tankar |

Haha, var på ICA för några timmar sedan för att panta och handla.
Hade en burk och den skulle in i en annan automat. Ut kom kvittot med 1 burk registrerad men kan någon förklara hur det blev med pengarna?Tänkte först säga till men sedan tänkte jag...Äh, va fan! Det är bara 50 öre och det är därför roligare med en bild och NÅGOT att skriva om i bloggen! ^^ För annars hade de ju tagit kvittot..:P

Block 7 - Dagligt rep...

2010-03-17 | 20:43:46 | Övrigt |

Förlåt för äckligt dålig uppdatering denna vecka men Bloggen har inte varit något har jag prioriterat precis. Även om jag hade viljat det.

Precis som typ alla dagar repade vi till musikalen idag.
Det blir ju bättre och bättre och i morron är vi alla på skolan, ska bli nice att repa alla tillsammans för en gångs skull.
Vi fick se affischerna idag också och namnet på musikalen är därför bestämt. "Block 7". Jag och Sandra var de första att få se och tycka på affischen.Ni kan ju gissa vilken vi valde att gå på...Ja, den vita. Men det blir rätt tråkigt med bara vitt och svart så vi ska göra lite färg på text och så...
Dock tycker jag att affischen är lite tråkig i övrit ändå om man jämför med hur förra årets affischer såg ut och de jag är van vid från konståkningen.

Måste ju lägga upp en bild på årets isshow-affisch bara för det...I år är dock inte jag med. Första gången på 15 år som jag sitter i PUBLIKEN! :D

Nu ska jag ta och svara på de där komentarerna som jag skulle ha svarat på i förrgår och sedan sova. Är verkligen HELT slut.
I morron har vi kostym och sedan lär vi ska gå igenom manus igen. Möjligen till helgen eller något så kommer det ett inlägg med bara affischen så att ni kan se vad det kostar och så... :) Bor ni i närheten så boka gärna en biljett och kom och kolla! :D

 

Inte riktigt som planerat... ?

2010-03-15 | 17:40:20 | Dagbok 2010 |

Sorry att det inte är nån bild i detta inlägg...

Idag har varit en lite mer anorlunda dag, med tanke på att vi ska gå efter schemat på måndagar.
Vi började med uppvärmning till jazz men sedan stageade vi halva "Think" för musikalen. Efter rasten hade vi kör som vanligt men med undantag för att först försvann Daniel för att kolla upp sin sololåt med Helén, därefter försvann Malin och Christoffer för att kolla en duettlåt. Sedan var jag in till Helén för att kolla min sololåt, som jag också har fått veta funkar bra som auditionlåt. Vi beslutade att sänka den ett halvt tonsteg för att säkra på scenen när man blir nervös och så...Tror dock att det skulle vara bättre att sänka med ett helt om man ska säkra den helt..^^
Efter lunchen stageade vi det sista på "Think" och gick egenom hela skriptet tillsammans.

Gav Helén en kram i morse också som tack för torsdagen innan lovet. Vi hade ju ändå pratat i 1 timma och 40 minuter. Stackars människa som ska behöva stå ut med mig så länge..^^ Men vad skulle jag göra utan Helén? :D

Nu ska jag gå igenom lite komentarer eftersom att jag inte gjorde det igår, förlåt, och sedan ska jag sätta mig och kolla på couger town. :)

Töa, töa, töa!!!

2010-03-13 | 17:00:10 | Tankar |

Det får gärna fortsätta töa!
Det är så skönt och kolla ut genom fönstret hemma OCH på skolan och se ASSFALT!


 

MIN SYSTER och jag firar det med en puss och hoppas på att töningen blir till vår som är här för att STANNA!

Blötdjuren blev fotoobjekt!

2010-03-13 | 12:31:49 | Fotografi - Djur |

Jag har den senaste tiden lagt min själv-utbildning på foto åt sidan då skola tagit upp all plats och jag bara har haft tid att fota random om vi varit iväg nån stans eller till konserter. Men när jag duschade fåglarna i morse passade jag på att vota lite vatten och mina blötdjur till pippisar. :P


Skrutten är helt förtjust i vatten och kan stå under duschen hur länge som helst. Dock vägrar han dela med sig av plats till Skruttan.


Två blöta skruttisar, nyduschade och klara. :)


Munstycket och den här bilden är mina två favoriter. Och jag måste gilla bilden när skrutten duschar för det var inte lätt att fota den! :Pfullt ös - medvetslös!

2010-03-12 | 23:33:00 | Ålsta folkis |

Håller på och packar för att åka tillbaka till internatet i morron.
Ska bara ta det lugnt resten av helgen, det är därför jag åker tillbaka tildigare så att jag verkligen får vila för det gör jag ärligt inte hemma. Här är det enligt rubriken. Måste vila innan lovet är slut och skolan är igång på måndag.
För er som är vän med mig på facebook så vet ni ju att jag har varit i full gång med att öva låtar och manus hela lovet.
Ja, jag tar emot era vännerförfrågningar på facebook. Säg gärna i sånna fall att ni hittade mig via blogge så jag inte är helt lost. Direktlänk via facebook-loggan i högerspalten.

Huvudvärken har släppt, btw, Men måste gå och lägga mig nu i alla fall...Ska jag vara helt ärlig är jag inte säker på att jag har fått med mig allt och måste nog riva upp väskan för att se att jag har iPod-datasladden nerpackad. Annars är jag ganska illa ute med tanke på batteriet i saken... Måste också packa om med tanke på att jag inte har lagt ner extraskorna och det nya tvättmedlet. *suckÄ för mig... :P

Boken: "De kallade mig Ise". Andra gången jag läser den, skitbra och jag rekomenderar den starkt om ni gillar att läsa om andras liv och starka historier.
Hade tänkt att vänta med att läsa den tills vi åker till sthlm med klassen och ha den på tåget ner och bussen upp men jag har tjuvstartat...med 10 kapitel/tredjedel av boken. Och jag ska vara den som hatar att läsa...

Grattis brorsan!

2010-03-12 | 00:00:45 | Dagbok 2010 |

Idag fyllde min brorsa, Joakim/Jocke, 15 år!
Det kan man verkligen inte tro. Jag menar det, det kan man inte tro! Han kommer alltid vara 5 år tror jag så som han beter sig. :P Och sen är det bara så knäppt att han är 15 annars. När man själv var 15 kände man sig såååå vuxen. Han är fan inte vuxen, han är ett barn! :O

 
Syrran och kusin Jane stod för att baka tårta...konstigt, de går konditori båda två! :P
Nej, jag stod INTE för någon underhållning...Tack och lov för det. Att sjunga och uppträda för familj är hemskt! :O Vet inte varför men det är den värsta publiken.. :/ Inget illa ment' så klart!

 
Kusse och yster alltid lika gulliga..^^


En sak kom vi underfunn med under kvällen. Pappa kan INTE hantera en kamera om han inte har glasögon på sig så mammsen fick ta kort på oss tre tillsammans..^^ Nyduschad och allt var man också...

GRATTIS JOCKE, ÄLSKAR DIG! (K)

I morron ska jag in tidigt
, eftersom att det är lov är det tidigt, till stan för att träffa Ingela kl 10. Ska bli trevligt eftersom att vi inte ses så ofta nu för tiden.
natt natt på er så höres vi kanske mer i morron!

Tack söta Agnes!

2010-03-08 | 20:24:28 | Tankar |


Jag saknar dig så JÄVULSKT mycket, sötaste!

Personligt brev-dravel & visdomsord???

2010-03-07 | 23:57:54 | Dagbok 2010 |

Ja, då var blogg.se igång med krongel igen.
Det går inte ALLS att komentera nu istället. Trycker man på skicka komentar kommer den då inte fram... *Suck*.

TUSEN TACK för alla fina komentarer i senaste inlägget. Värmer verkligen. Vet inte hur jag ska reagera när någon känner igen sig dock. Samtidigt som man önskar att detta bara skett mig så att andra slipper känns det bra för både mig och andra att veta att man inte är ensam. Jag blir arg, lessen, glad och lättad...knäppt!

Har suttit nästan hela dagen med att skriva ett personligt brev som ska skickas med när jag söker till Bjärnum.
SHIT, vad det är svårt! Antingen har man INGET att skriva som sist jag sökte skolor, eller så har man så mycket att berätta att man skriver mer än vad man får. Som idag. Jag blev så inspererad av mig själv efter att ha vågat berätta om all mobbning att jag bara skrev och skrev och skrev...Nonstop här! Varför gömma sig i sina egna skuggor när man stolt kan berätta vem man är!? Men som jag skrev till en...Om man inte vill berätta för allt och alla NU så ska man inte göra det. Men jag tror att alla kommer till en punkt då man känner att man stolt kan göra det.
Det viktiga är att man först vet om det själv och man får ta ett steg i taget. Allt handlar om att ta första steget och när man tagit det är det bara att fortsätta framåt. Ett bakslag är inte ett steg bakåt, bara ett snesteg åt sidan. Man kommer alltid tillbaka på banan igen.

Känns som om man är fylld med många visdomsord idag..XD

(Bilden är på mig och kommer att användas i mitt personliga brev).

Cajsa berättar en öppen hemlighet, utsatthet och mobbning

2010-03-07 | 11:33:37 | Om Cajsa |

Igår hände något som jag aldrig trodde skulle ske...
Kommer nu att berätta saker som jag har undanhållt från min blogg, inte allt men det som hör, delar, till historien.
Kanske bäst att ta det från början om igår först?

Efter att underbara Pernilla gick vidare igår tjatade mamma på mig att jag skulle följa med dem ut och "fira" att hon vunnit. De skulle träffa Kerstin och hennes nya kille och ville att jag skulle följa med helt enkelt. Jag gillar inte krogen. Det är trångt, massa fulla människor och jag får bara ångest av det. Men efter mycket om och men fick de med mig (och, nej jag hade inge kul...).
Väl där kom det fram två killar till mig och säger "Du heter Cajsa, va?" Ja, sa jag och ena kille pressenterade sig som Stefan och frågade om jag mindes honom från Skönsberg. Jag sa att jag gick på så många skolor och att jag kände så många att jag inte kunde placera honom men allt eftersom att vi pratade kom jag smått på vem han var.
Efter ett tag, när vi båda fått veta lite om vad vi gör nu och så vidare säger jag "Du, jag vill verkligen be om ursäkt för hur jag behandlade dig och för det jag gjort mot dig när du gick på Skönsberg". Han såg ut att skämmas. Jag godtog hans ursäkt och tyckte att det var strongt av honom att visa framfötterna så där. Jag sa att jag faktiskt inte hade det så lätt i grundskolan men jag står ju fortfarande upp och jag håller på med det jag älskar.


vad är det nu han, och alla andra gamla klasskamrater till mig, har gjort?
När jag gick grundskolan gick jag först 5 år på Skönsbergs skola. Där blev jag mobbad och utsatt på flera sätt under alla åren, av inprincip alla i klassen. Om man inte trackade mig stod man på sidan och tittade på. Något som jag minns otroligt starkt från skönsberg är bland annat när jag satt i min alldeles förstora blåa jacka ihopkurad för mig själv och killarna kom förbi. En efter en la de en varsin fotbolls-spark på mig. I detta skede var jag bara 9 år och gick i tredje klass. Minns så mycket från min skönsbergs-tid och inget är speciellt kul. var förbi där för ett år sedan. Vi skulle till Skönsberg för att se en föreställning och jag ville se hur skolan såg ut. Jag gick därifrån gråtandes.
Sedan flyttade vi och jag bytte till Soledeskolan. Där gick jag bara 6:an och var de första veckorna väldigt populär men att ha så mycket folk runt mig var jag verkligen inte van vid och drog mig därför undan lite. vad jag inte visste var att drar man sig undan blir man också mobbad.
På nivrenaskolan blev det lika illa som det var på skönsberg förutom att nu blev jag också utnyttjad på alla möjliga sätt. Jag fick göra inprincip allt åt alla. Till och med de stora starka 9:orna som man såg upp till när man gick i 7:an tyckte att det var kul att retas, köra in skateboards i smalbenet på mig och kalla mig för öknamn som jag verkligen hatade.
Till 8:an bytte jag skola igen, till prolympia. Då var det sporten och kärleken till konståkningen som skulle få ta plats. Hur det gick kan ni tänka er. Återigen mobbad för min längd, för mitt namn och för hur jag såg ut. För mitt utseende hade jag inte varit mobbad för sedan Skönsberg då det var superroligt att reta mig för mina glasögon. Det var inte förrän i 9:an då vi fick en uppgift om att skriva hur vi kände, vad som gjorde oss arga och lessna, men också glada, som jag berättade sanningen. Inte medvetet. Jag hade försökt säga det tidigare i noveller, berättelser och annat men det var ingen lärare som förstod mig. Just den här uppgiften har jag kvar än idag. Den ligger i en låda i skrivbordet på internatet tillsammans med andra saker som jag tycker har varit värt att spara.
Nina har komenterat på den som hon alltid gjorde men denna gång stod det "Cajsa. En tanke som slår mig när jag läser detta är; känner du dig mobbad på skolan?" Jag berättade för henne som jag kände. Det var första gången som jag verkligen pratade om hur jag kände, inför någon.
Mamma och pappa visste att jag kände mig mobbad på skolan, speciellt på Skönsberg, men de trodde att det hade blivigt bättre i och med Prolympia. Jag kände bara att det kanske ska vara så här. Alla kanske känner som jag, att det är helt normalt. Så jag slutade berätta för mamma och pappa. Idag vet de om att jag var mobbad, Nina ringde mina föräldrar.
På gymnasiet blev det bättre och den ända mobbning som låg mot mig var internet-mobbning och några som inte insåg att de sa fel saker till mig förrän vi började 2:an. I 3:an stärktes internet-mobbiningen upp yttligare men fram mot sommaren minskade det då jag "hotade" med att spara IP-adresser och polisanmäla. Vilket jag fortfarande står fast vid. Nu kommer det bara en och annan taskig komentar på endast bloggen och youtube någon gång ibland. Jag sparar inte de komentarerna som bevis eftersom att de kommer sellan men jag känner igen ett IP-nummer om det kommer två gånger så andra gången sparar jag och när jag samlat på mig tillräckligt kan polisen bli riktigt intresserande, FAKTISKT! På gymnasiet fick jag underbara vänner så som Maja och Hanna och nu upp mot folkhögskolan har jag så många vänner och så många jag känner att jag vet inte vad jag ska göra av allt. Är jag värd all denna kärlek som jag får från underbara Ålsta?
På Ålsta finns Kicki, underbara Helén, roliga Emma, fina Maja, söta Sandra och hela underbara klassen! Ja, hela korridoren, hela skolan om jag skulle vilja. Så känner jag att jag behöver prata om något nu så går det ingen nöd på mig! :)

Det är en del av min uppväxt på olika skolor vad det gäller mobbning. Det finns mer där till men det är något som jag beslutat att inte lägga upp på bloggen förrän jag känner att jag är helt redo för det. Mobbningen är något som är bakom mig även om det fortfarande sker, internet-vis, då och då.
Jag vet dock inte om jag kan säga att det formade mig neggativt, både det jag inte vill skriva om och det som jag nyss berättat. Visst, det var inge kul att växa upp så här men WOW vilka livserfarenheter jag har fått från det! Det är helt seriöst GALET! Och jag har blivigt så mycket starkare av det som människa. Det är något jag kan ta med mig i framtiden och ha nytta av för att hjälpa andra.

Mina drömmar har varit det jag levt på, det som fått mig att gå vidare. Det är därför som det är så viktigt för mig att lyssna på mina drömmar och uppnå dem.
Hade det inte varit för stödet jag fått OCH FÅR av Nina, Ingela, Susanne, Greta, Kicki, Helén, Emma, klassen, skolan, Maja, Hanna, min släkt och sedan så klart Pernilla Wahlgren och Nanne Grönvall, ja till och med några av er som läser min blogg och som jag egentligen aldrig har träffat, vet jag inte alls vars jag skulle stå idag. Ni är alla mina hjältar och jag älskar er alla sååå mycket! <3


Har fått komentarer om att man känner igen sig, några vill att jag tar bort dem och det är helt okej. Ni får gärna skriva till mig om ni känner igen er eller om ni vill prata om något. Jag finns också på min mail 060cjl@gmail.com. Det kan vara skönt att prata av sig om sånt här. Trust me, I know! Jag finns i alla fall om man vill prata med någon man inte känner och det man säger till mig stannar hos mig. :)

Tack för att ni tycker att det är starkt av mig att jag berättar, men ni är också starka som vågar säga att ni känner igen er!

Tack också till Magdalena.
Det är väldigt få av mina tidigare vänner som vet om något. Det är fört NU när jag börjat på Ålsta som jag kan, vågar och vill berätta öppet om sånt här.

Charmigt...

2010-03-06 | 13:25:00 | Ålsta folkis |

Äre bara jag eller är det något konstigt med Blogg.se?
Jag kan i alla fall inte komentara på senaste inläggen i vissa bloggar och det verkar vara samma problem här?

Hur som...Jag har satt mig själv på massa uppgifter denna vecka. Måste hålla igång och ha något att göra. Ska läsa ut boken som jag lånat på biblioteket, öva låtar, repa manus, hitta manus på några pjäser, hitta karaoke-versoner till några pjäser, vara med kompisar, få till någon stickning, jobba på olika koreografier, blogga...Jag borde kunna hålla mig sysselsatt hela veckan. :)

Helén hade lagt upp vääääldigt charmiga bilder på FC:n också...NOT så charmigt kanske då...Men det är kul att se. Blirder gillar jag även om man själv inte är så vacker, det kan man bjussa på.


 
Som sagt, kanske inte de mest charmiga bilderna men det bjuder jag på. antingen en grymt sjuk hållning eller så drar man precis upp brallorna..XD

ELLER så dansar man loss med musikhandledarna från Härnösand..^^

Sedan hade hon ett gäng charmiga bilder också. Klassen posserar skarpt inför publikrepet till krogshowen.

Eller en schnyggelig bild på Jenny och mig. Funkar också.


Tack för underbart härliga bilder, Helén! ^^
Väntar skarpt på de du tog i onsags..^^ Fan va het man kände sig då med världens finne på kinden! XD

Cubus - STORREA!!!

2010-03-05 | 21:23:29 | Mode & shopping |

Fick veta att de hade värsta rean på cubus så vi var dit, allihopa.
Nu är det så att jag inte har kvar alla priser på allt men vi kan se vad jag kommer ihåg. :)


(vet, är hemma så jag kan inte ta bort röda ögon).
Denna vet jag inte vad den kostade från början men köpte den i alla fall för 30 kr. :)

 
Kappa 499 kr nersatt till 100 kr. Bikini 99 kr nesatt till 20 kr (10 kr/del).


 
Grå topp 99 kr nersatt till 10 kr. svart topp 79 kr nersatt till 10 kr.

200 spenn på något som skulle gått på över 800 spenn! :O Snacka om att spara va? ^^
Förlåt igen för röda ögon.. :P

Suprise, suprise, Helén!

2010-03-04 | 22:43:00 | Ålsta folkis |

Hihi, vad vi kan vara BUUUSIGA..^^
Det är inte många som blåser ballonger på en buss!!

- Nej, inte denna gång heller, men när vi hade klivigt av var det ballong-partaj på busshållsplatsen innan vi gick över vägen och blev tilldelade cerpentiner.
Varför all denna party-utröstning och en bil fylld med fika, utanför stödegrillen!? För att vi är artistelever på ålsta folkhögskola med en lärare som fyller 30 på söndag! :D Enkel uträkning. Dock visste hon inte om att vi skulle komma hem till henne, på hennes lediga dag, och överraska henne.
Jag, Maria och Sandra fick skjuss upp först och hukade oss bakom ett träd och en buske kanske 50 meter från Heléns hus medan vi inväntade resten av klassen. (och min ballong var rosa för de som inte har räknat ut det redan..^^) När alla hade kommit upp för backen patrullerade vi alla fram till ytterdörren sjungandes på den gamla hederliga födelsedags-sången med två verser. Knacka på dörren var det inte frågan om, nu ylade vi så högt vi kunde och inväntade en skenerande och paff Helén som skulle höra oss och öppna dörren med en skräckslagen cinimon (katten) i famnen.
Vi fick komma in i värmen och Helén fick två presenter, en blomma, en cheesecake, 30 chokladmuffins och hennes favorit: KLADDKAKA! Sandra hade bakat muffinsarna och jag stod för resten. Presenterna hade Emma, vår sånglärare, lyckats fixa fram. En glasängel som hon köpte när hon och jag var och hämtade blommorna och en antirynk-kräm som skulle vara som ett skämt. :)


När alla hade gått en runda i Heléns hus och halva klassen konstaterat att de ville flytta in hos Helén och hennes mysiga hem och jag beslutat mig för att sno med mig kissen hem till mig började vi plocka fram till fika.
Jag som alltid vill hjälpa till stod upp, fotade, hjälpte till och...ja, ramlade över ett får. TYDLIGEN fäller det där fåret alla, så det var inte bara mig han la krokben för.

Helén:
Jag har väldigt många bilder på när du fotar, Cajsa.
Jag: Och jag har film på när du fotar.
Helén: Ja, när du filmar har jag också bild på.

Jag och Helén är lite knäppa, så är det bara... :PBlomman bredvid Helén är den hon fick av klassen. Jag tycker att floristen gjorde ett extremt bra jobb, i alla fall var jag nöjd när jag kom för att hämta dem och Helén gillade dem i alla fall. :)
Jag gillar när elever får komma lärare närmare. Det kan nog både Suss och Ingela gå igod för. :) Det fick vi verkligen göra idag också med Emma och Helén. Vi pratade verkligen om ALLT vid fikat. Allt från barn, förlossningar och graviditet till lucia, italien och "gamla" minnen. Mor- och far-föräldrar, hundraser och gamla möbler...YOU NAME IT! Det va supermysigt. :)

Vid vispning av grädde:
Helén: Vi vispar allt, det är lika bra.
Emma: Ja, Cajsa vill ju säkert ha en deciliter för sig själv...
Jag: Tack för den då, Emma!! :O
Helén som inte hörde min reaktion: Haha, ja det tror jag säääkert!!
Vem vet inte vid det här laget att jag inte äter grädde, liksom..^^

Vi hade i alla fall supertrevligt allihopa och jag älskar verkligen att överraska...! Bra jobbat Sandra med muffinsarna, bra jobbat Emma med att hålla koll på allt...och mig...och bra jobbat klassen för att alla höll masken fast att det blev som det blev igår. Men allt löste sig ju till det bästa i alla fall. :)
Helén är min klippa i livet just nu. Vad gör man utan människor som kan hjälpa en när man själv inte vet vad man ska göra, liksom? Alla har sånna dagar, ju!
Ringde henne rätt tidigt i alla fall, nu i kväll. Vad vi pratade om är oviktigt för bloggen och alla andra att veta om, det är mellan oss, men hon är GRYM på att hitta lösa trådar. Hon vet verkligen hur hon ska hantera mig...som vissligen är livrädd för att ringa henne men idag tog jag mig i kragen. Vi snacka i 1 timma och 40 minuter och jag skulle ringa upp i morron igen. Fick en uppgift av henne också som jag suttit med hela kvällen och nu ska jag sova. TACK HELÉN, FÖR ALLT!!! Nice med någon som kan hoppa in och jonglera i livet med en bara så där.. :)

För er som inte upptäckt det så SUGER jag verkligen på att stava, men det är det fina med min blogg...Ibland har man ingen aning om vad jag skriver..^^

En sträckt tunga och hundra bollar i luften!

2010-03-04 | 14:38:00 | Ålsta folkis |

Långt inlägg, men vill ni läsa något knäppt så fortstätt..^^

Hejsan hoppsan!

Det blev mycket stress igår...mycket som inte alls blev som planerat.
Vi började dagen med teater (vilket vi sedan hade hela dagen) och en extremt lycklig Helén. Hon inledde allas dag med att sjunga "God morgon, god morgon! Hör fåglar sjunga glatt..." till alla som kom in i rummet. Jag var nästförst in i klassrummet och fick därav höra låten 11 gånger. Fast...i mitt fall blev låten "God morgon, god morgon! Du ser ut som en polkagris!", haha! Jag var helvit men min rosa-vit-randiga tröja så jag antar att jag får skylla mig själv. :P

Efter rasten, lagom till att vi bara skulle göra en scen tre gånger till innan lunchrast hände det ofattbara...Jag får en hostattack som inte ger med sig och det slutar med att jag hostar så kraftigt att jag sträcker tungan. JA! Stäcker tungan! Jag fick extremt ont och läste mina repliker en gång till. Inpå andra repet fixade jag inte mer och Helén fick ta min roll de två sista läsningarna.
Under lunchen messade jag till Susanne Bertlin, fantastisk kvinna, om vad som hade hänt och frågade vad hon tog för tunggymnastik eller om jag kanske borde vila.
Jag fortsatte rollen med dempad röst. Inte det lättaste när man ska vara en surkärring som alla är rädda för, med temprament i rösten.
Senare på dagen fick jag svar på mitt SMS av Suss och hon frågade om jag var i stan. Jag var på väg in, skulle se mode-elevernas venesage men det blev inte så mycket av det. Var förbi en sväng sedan upp till Suss för tungmassage och stretching. ONT, ONT, ONT! Suss och jag är goda vänner, efter att ha haft henne som sångpedagog/lärare i 2 år, så behandlingen blev gratis. "Du får komma och filma åt mig nån gång istället". Det vet hon att jag gör så gärna. :) Fick veta såå mycket om mig själv som jag inte har tänkt på. Jag har blivigt sne i höften, jag bär förmycket tungt, jag vilar för lite (okej, den visste jag redan), jag går i fel typ av skor och gud vad det var saker...Stel som en pinne i rygg och nacke...Inte konstigt att jag skadade mig liksom!


 

Bild från skvadern.nu.
Från våran produktion vi gjorde förra året på gymnasiet. Jag spelar Ume (längst ut till vänster). Bredvid mig står Sandra som spelar P3, Snuff (Sofie) som Pucko och Tina (Albertina) som "da leader", Gloria. SKITHÄRLIG BILD JU!
Lovar att jag ska sktiva om musikalen vi håller på med nu, så fort vi har ett namn på den. (Helén har sktivit manuset så det är en helt egen produktion av henne). :)

Favoriter i repris!

2010-03-03 | 14:29:50 | Videoblogg |

Lite av mina OCH era favoriter bland mina youtube-filmer.
Har du en annan favorit eller vill du se vad jag har gjort genom åren? Kolla in på min youtubesida. skicka gärna länken till eran favoritfilm. :) För att hjälpa mig få fler viewers får ni gärna lägga in någon av alla mina klipp på eran blogg! :D


Perfect


I wish I could be somethingLove Wings (Min musikvideo)Twin fixVilken är eran favorit av dessa 4?

Fler liknande klipp kommer nog upp i sommar, eller i alla fall när våren är här!

Be Good To Me

2010-03-02 | 12:51:57 | Musik - video/ljud |

Okej, här kommer det...

Jag har aldrig gillat att lägga upp när jag sjunger, i alla fall inte på bloggen men det känns inte om om jag uppfyller bloggens handling om min artistutbildning om jag inte gör det så jag har smått börjat lägga fler och fler filmer när jag sjunger.Sen är jag sån som måste förklara varför det låter som det gör:
1. Gjorde mig själv nervös PRECIS när jag skulle börja. Dum som jag är. Börjar tänka "Fan, Annelie och Kalle är ju här! Och jag känner dem! Det är KÖRT!". Varför kunde jag bara inte tänka "Fan, va kul det här ska bli!". Man hör att jag skakar på rösten, så mitt vibrato går inte ens fram. Ber om ursäkt för det, men alla blir vi skakit nervösa ibland. :)
2. JAG HÖRDE INTE MIG SJÄLV! Vi hade ingen medhörning någon av oss så det låter väldigt amatörigt på allt, egentligen.

bloglovin
Namn:Cajsa Lindahl
Kommer ifrån:Sundsvall
Bor:Stockholm
Gör:Sångerska, show- & musikalartist och amatörfotograf.
Aktuell:Musiklärare
Ingen tävling pågår just nu.

No showreel made or done yet. Still working on it.