Paket & Award

2010-01-29 | 22:51:31 | Tävlingar & Utmaningar |

Under den senaste tiden har saker bara rullat in.
Sist jag fick något på posten var mina beställda balett-skor. Igår fick jag även mitt paket från mitt trogna fan och vän Paul, från Skottland.
Och mitt namn-halsband från bettiesgalleria har också kommit! :) Det kom idag. Lika så beställningarna från Yves Rocher. Jag har haft mini-jul här.. ^^ Vissligen får jag betala för allt själv, utom paketet från Paul.. :P

 
Me <3 paket. :)

  
'G'-et står för Godess och Gourgous enligt Paul armbandet har en speciell vänskapsmening. Vill inte ta i bloggen om vad. Låt oss bara säga att Paul och jag har kännt varandra via youtube bra längre än vad jag har haft mitt nuvarande account. G-klaven stod för "you singing perfectly". :)  


Det var knutar på det när jag fick det dock, men min kompis Josefin hjälpte mig att på upp det. :)


Ansiktsvatten + mousse, ring, läppstift och lite andra saker som jag fick av Yves Rocher som tack för beställningen.

Med denna award följer det även med en del regler:
- lägga in den på sin blogg
- Länka till den du fått den av
- Berätta sju saker om dig själv
- Välj sju bloggare att skicka den till
- Länka till dessa bloggare
- Lägg en komentar i deras blogg att du gett dem denna award

Jag nominerar: (utan inbördes ordning)
SaraErica, Liene, Ida, Uma, Piinky, Izzah


Jag fick denna award av fina Adara.

7 saker om mig:
- Mitt mål är att bli musikalartist och/eller artist på heltid. (För att nå det har jag punkt tre)
- Mitt humör är väldigt extremt och smittsamt (Fick veta det själv sist jag hade utväckligssamtal. Det var på både gott och ont).
- Jag ger aldrig upp/Är envis
- Jag kan hålla andras ekonomi, exepelvis kassör för klassen, men min egen ekomoni suger jag på!
- Jag lever i nuet men siktar framåt
- Lär jag mig något nytt kan jag inte sluta öva på det. (Inom dans och sång)
- Jag älskar att gå in i en scenisk roll och spela någon annan än mig själv ett tag.

Redovisningen av fantomen

2010-01-28 | 20:11:00 | Ålsta folkis |

Idag hade vi redovisningen för "Phantom of the opera". (potO)
Det va wicked-kul! (för att medvetet blanda in en musikal till...^^)

Det gick relativt bra att redovisa låtarna. Man kom på mycket i sista stund och fick fixa det men bra gick det i alla fall. :)

Våran klass brukar inte vilja att jag filmar eller fotar så därför lät jag bli idag. Eller, egentligen glömde jag bort det. Hade varit kul att ha bilder från fikat att dela mig sig av. :-) Fikat var nog höjdpunkten av hela redovisningsdagen om man frågar min klass. Det är så kul att se, SPECIELLT Helén och Emma, när de blir små barn runt glassen och kladdkakan. :)

NOTE!: Runt kladdkakan är det nog Helén som är klassens barn. :)
Det är alltså POSITIVT menat. Måste bara trycka på det ordet om någon tycker att det är ett påhopp.

Det blev glass över och ingen ville ta på sig att lägga in den i frysen så för atisterna finns det nu glass i nedre västgårds frys. :-) (Ja, det var jag som tog på mig att ta reda på den).Jag har inte hållt på med PhotoShop tidigare utan bara Picture Publisher så ursäkta den dåliga bilden men jag lär mig nu när jag inte har PP längre och har inget annat val än att lära mig PS.


(Valde att inte lägga detta inlägg på "Musik show/rep/gig" för att det mer är ett dagboksinlägg helt enkelt). :-)

sökningar, jobb, blogg och massor som händer!

2010-01-27 | 19:09:32 | Dagbok 2010 |

Ingen kort rubrik måste jag påstå.
Försökte ringa in så mycket jag kunde...^^

Vi hade auditionteknik idag efter baletten, anteckningar som jag kommer visa till mina vänner som söker folkis i år. Så tjejer, påminn mig om att ni ska få se det! Mycket lärorikt och mycket jag inte tänkt på, tidigare.

Pratade med Helén efter lektionen om vad jag kan tänkas söka. PAS eller B-A var hennes förslag och med tanke på att det är ganska så jättestora skolor blev jag rätt glad. "Du har dansen från konståkningen och har därför chans att komma in på dessa" blev Heléns ord. Men frågan är...Är jag psykiskt redo? Orkar jag plugga-plugga i tre år eller behöver jag mer av det jag har nu? Typ, endast rep för show... Därför var det Bjärnum eller Wendelsberg som jag kunde söka som är folkhögskolor.
Hade tänkt att bara söka Bjärnum och påbyggnadsåret här på Ålsta men hon har fått mig att tänka lite.
Om två år har de ny sökning till Artisten. Då ska jag nog söka det. Är verkligen inte redo för det i år.


Har ju lovat bilder från domarrummet i lördags också så här är de:


 
Med fönster mot ishallen så att man kan se de som tävlar då man själv inte var domare. Och som domare får man allt man ber om och lite till. :-)

Nästa tävling som jag ska döma blir i Hudiksvall. Har lovat Erica att jag ska försöka träffa henne på hotellet eller något. Fler kommer jag nog inte hinna träffa om det är så att fler som bor där ville ses. ^^


Förutom sökningar så drar vi oss vilse i allmänackan med massor av datum för föreställningar, premiär för musikal, klassresan och så mycket mer. Vi repar låtar för sökningar, för fördjupningar, monologer som ska hittas och repas in och dansar nonstop gör vi också. Balett, jazz och stepp. Skulle ljuga om jag sa att det inte känns i kropp och röst just nu.

I helgen blir det mest att öva sång och hitta någon låt som jag kan nöja mig med till så många sökningar som möjligt. Men måste också träna lite styrka för att kroppen ska orka både träningar och sång. VIKTIGT!


Har fått veta att mitt halsband från bettiesgalleria är påväg! :D
Det bör vara här nästa vecka någon gång.

Önskar att jag inte skulle skriva så långt men har missat flera dagar och måste ju sumera upp allt..^^
Nu ska jag ringa Carro och eventuellt även Suss.
Pussisar och kramisar på er alla!

Teijas Skateshop

2010-01-24 | 12:16:37 | Visionboard |

 
Väska - 250 kr
Rotationsplatta - 250 kr
Mer saker som jag vill beställa. Denna gång från Teijas skateshop. Hos henne har jag redan köpt massor med saker eftersom att hon brukar vara på olika tävlingar. + Att mina skridskor som jag har nu är köpta hos henne. :)

Vill ha nya skridskor över huvudtaget. Detta känns mest lockande:

 
Sko: Edea Ice Fly - 3900 kr
Skena: Mitchel & King Phantom - 3500 kr.

Egentligen vill jag inte ha den där skenan men den är närmast lik den som jag har. Jag vill helst ha en annan men den finns inte. Ska kolla upp den när jag kommer hem.

Men jag ska i alla fall beställa väskan och rotationsplattan nästa vecka. Eller när jag har fått pengar för bedömningarna i helgen.

Balettskor och röst"vila"

2010-01-21 | 21:49:00 | Ålsta folkis |

Jag vet att det har varit dålig uppdatering senaste tiden.
Ska faktiskt göra en vLog till youtube om det till veckan. Jag och Josefin diskuterade nämligen att anledningen till att man blir så stressad kan vara för att allt är på samma ställe och det känns som om man måste hinna med allt när det är uppe i facet på en.

Nu kommer jag inte att öva sång på hela helgen. Tror jag behöver "vila". Känner mig sliten i hals och kropp efter dessa två intensiva startveckor sedan lovet. Men FAN va kul det är!

BTW, för er som har spotify! Nu har jag det också. Har ju varit lite emot det eftersom man måste ha en invite för att få gratisversionen och föredrar därav youtube. Fick dock en invite från Telia och nu vill jag pröva det. :)

Hämtade ut mina balettskor idag! :) De kom egentligen i förrgår men har inte kunnat hämta dem.
Visst är de fiiina? (A)


 
Teknikskor, inte tåspetsskor.


Nu ska jag städa klart mitt rum och sedan blir det herrarnas friåkningsprogram (konståkning) på svt1. :)

Älskade Skruttan! :)

2010-01-17 | 16:18:51 | Fotografi - Djur |


Har ju lovat er en bild på skruttan också men jag har inte haft tid att lägga upp den. Här är hon i alla fall, sittandes på min axel.

"Varför heter de Skrutten och Skruttan?"
Min gamla sånglärare, som idag är en av mina bsta vänninor vad hon än säger, brukade kalla mig för skruttis och skruttan. Jag utgick från mitt lilla intärna smeknamn mellan oss och tillsammans blev det två små skruttisar...^^ Jag har spanat in en vit nymfparakit som jag vill ha i framtiden och om det blir en till kommer hon/han heta skruttis(en)...Oavsätt kön. :)

Skruttan (bilden) är äldre än Skrutten.
Vi vet inte hur gamal hon är men skrutten var 7 eller 8 när jag fick dem.

Brandlarmet som ropade varg!

2010-01-17 | 12:20:16 | Videoblogg |

Det va meningen att jag skulle lägga upp det här i natt men det gick inge vidare.

Video kommer snart, det bara kronglar...

NOTES:
**Brandmännen, polisen och andra snubbar var kvar här tills tidigast 4 i natt för att fixa. Troligen fick de ju det.
**Jag har lagt kameran i jackfickan nu så att jag kan dokumentera nästa gång detta händer. Hade varit nice med bilder till det här...

Textbeskrivning medan vi inväntar filmen, då.
halv tre i natt gick brandlarmet för tredje gången i natt. Denna gång gick det dock inte att stänga av så våra kära brandmän, som vi snart kan kalla våra polare, var in i västgård och kollade runt. De gick senare ner i källaren, i hopp om att de kanske hittade något där och det gjorde de! I ett av rummen, som vi aldrig har sätt tidigare, hade det gått en varmvatten-ledning så hela rummet var fyllt med vatten och Det var VARMT! Ångan i rummet hade utlöst larmet, troligen alla tre gånger under dagen.

Beställt!

2010-01-16 | 18:13:27 | Mode & shopping |

 
Jag gillar egentligen inte att köpa saker av internet men såvida man inte behöver lämna ut sitt bankkonto eller liknande kan det vara okej. + Att jag har sått suttit med miniräknare och räknat flera gånger om jag har råd eller inte att köpa detta. Faktiskt så får jag några ören över denna månad. :)
Halsbandet har jag kollat FLERA gånger på och nu var det 100 kr rea på det så då passar jag på. Det är samma font på text som på min logga i slutet av varje inlägg i bloggen.
Balettskorna gick in i min varukorg på grund av att vi kommer fortsätta ha balett även denna termin och jag är less på att halka runt i strumpor och känna att man kommer ramla och bryta benen när som helst.

Halsband: 299 kr + fakturaavgift. Intresserad?
Balettskor: 220 kr + leveranskostnad. Intresserad?

Gårdagens stadsrunda

2010-01-16 | 13:11:43 | Dagbok 2010 |

Var på stan med Josefin och Nathalie igår.
Hann dock inte skriva om det. Kom hem sent och satt och fixade med mina noter till den nya sångpärmen och den nya allmänackan jag hade käpt.
Vi var också in på pärlbolaget och shoppa loss lite.


 
Älskar allmänackan. Den känns så sufistukerad och snygg. :) Halsbandet är en dålig kopia av H2o-halsbandet jag ville ha. Bara det att det är 250 spänn billigare att göra. ^^


Idag är det inte riktigt lat-dag på schemat men slapp-dag i alla fall. Bryr mig inte så mycket om hur jag ser ut eller klär mig. Ska bara städa rummet och öva sång i alla fall..XD

Stepp och fantomen inblandade

2010-01-12 | 15:30:00 | Ålsta folkis |

Igår startade skolan igen.
Först hade vi jazz och kör på morgonen och information + teori/film på eftermiddagen. Vi ska börja jobba med "Phantom of the opera" den här fördjupningen. Ska bli GRYMT kul. Jag, Sandra och Helén är galna i Fantomen på operan så det här är rena rama treaten för oss. :) Efter skolan skjussade Helen upp mig till isrinken så att jag kunde åka lite. :)
Idag hade vi stepp och koreografering till "Masquerade". Har aldrig steppat tidigare och nu övar jag som sjutton. SUPERKUL! :D Jag hade sånglektion med Emma också. Övade 5 olika låtar från fantomen.

Ska stepp-träna lite till och sen öva text på "Masquerade".

JAG HAR INTERNET! :D

2010-01-10 | 17:30:57 | Dagbok 2010 |

Hejsan hoppsan!
Förlåt att jag inte skrev igår. Åkte tillbaka till skolan och sedan dess har jag inte haft Internet förrän NU!
Känns vilket som GRYMT att ha Internet tillbaka för man känner sig rätt handikappad utan.


Jag hade en bild med all min packning men den verkar vara borta så jag bjuder på denna bild istället..XD

Många som frågat varför jag har åkt till skolan på en lördag.
Så simpelt blir svaret att det är ett internat. Bor här. :)

Dagens outfit och tandläkaren

2010-01-07 | 19:17:10 | Dagens outfit |

 
Har inte lagt upp nån dagens outfit på ett bra tag så tänkte göra det nu igen. :)
Kofta - H&M
Topp - VeroModa/Only
Skärp - H&M
Jeans - BikBok
Väska - Gina TricotJag gillar min tandläkare så det gick bra.
Har dock ett hål men det är inte akut så det ska lagas i mars, den 5:e för att vara exakt.

det märks att folk har börjat skolan igen. Det är relativt dött i bloggvärlden och även på facebook... :P

Varför jag lär mig fota

2010-01-06 | 17:33:44 | Fotografi - Övrigt |


Det är samma inställning på kameran på alla tre bilderna. Skillnaden är att de är tagna i olika vinklar. Jag lär mig i alla fall det här med foto, även om det kanske inte går fort. ^^ Skulle dock gå under som foto-bloggerska. Hahaha..xD
Jag lär mig ju för att det ska bli bra bilder under konserter. :) (och för att jag ska ha något att göra på loven).

Ska lära mig vatten-bilder

2010-01-06 | 15:32:34 | Fotografi - Vatten |

Ska lära mig ta vatten-bilder. Tycker det är sååå coolt. ^^
Som många vet så kan jag inget om foto och jag kommer aldrig att bli någon fotoblogg. Kommer fortsätta vara en sån blogg som jag alltid har varit. RANDOM och knäpp, precis som jag..xD
Så här ser provbilderna ut. När jag fixar bild-programmet igen kommer jag sätta igång och göra't bättre. :)

Älskade Skrutten :)

2010-01-06 | 12:55:51 | Fotografi - Djur |


Här har vi någon som inte precis är kamera-lins. I alla fall inte om blixten är på. Men lyckades få någon blid på honom. Ska försöka få en bild på Skruttan nån gång också. Kanske en tillsammans med dem med. :)

Det är skönt att blogga som jag en gång gjorde.
Onödiga till extremt nödvändiga inlägg, något som berättar allt och inget eller en bild som säger mer än 1000 ord.

Åter igen, VILL KUNNA REDIGERA IGEN! :(

Center Stage: Turn It Up 2

2010-01-05 | 21:20:02 | Film & Musik |

Center Stage: Turn it Up eller Center Stage 2 är en uppföljare av 2000 år dansdrama-film Center Stage. återigen ledd av Steven Jacobson och skriven av Karen Bloch Morse. Källa


Kate Parker har bestämt sig för att ta sig in på Amerikas bästa dansskola, the American Ballet Academy, och bevisa för sin lillasyster att allt är möjligt. Kate kommer inte in utan hennes plats på skolan går till Suzanne Von Stroh.
en ung dansare, Tommy Anderson, är helt sold på Kates dans och är säker på att hon kom in, men upptäcker snart att han har fel när han blir Suzannes danspartner. Kate, får ett jobb på en pub som dansare och servertis och ägaren är bästa vän med Tommy. Ganska snart börjar Tommy och Kate att dansa tillsammans och övar för att kate ska kunna söka igen, nästa år.
Hon söker istället rollen i en balett-uppsättning och återigen har hon Suzanne som sin reval.


Ska man jämföra den nya filmen med den gamla var den gamla mycket bättre. I den nya filmen handlar det om EN karaktär, och hon går inte ens på skolan. I första filmen handlar det om en hel grupp, där av gillar jag den bättre. Sen kanske man inte ska jämföra men eftersom att det är en uppföljare måste man ju nästan göra det. :) Omslaget på den nya är dock MYCKET bättre. Den andra handlingen är dock för amerikansk och vanlig för min del.


Brasa - Foto

2010-01-05 | 16:24:18 | Fotografi - Övrigt |Önskar att jag hade ett redigerings-program just nu så att man kan göra något mer med bilden.
Fick pappa att tända en brasa, så kallt här hemma idag.

Skridskor i Fränsta

2010-01-05 | 12:33:00 | Ålsta folkis |

Ni anar inte va jag är glad åt att jag bor på skolan när det inte är lov. Fan va tidigt på morgonen jag skulle behöva kliva upp och vad sent på kvällen jag skulle komma hem!

Jag var in till Fränsta igår för att jag ändå inte hade någe bättre för mig.
Åkte lite skridskor uppe vid rinken och sedan dumpade jag dem på skolan.


Var in en sväng på pärlbolaget medan jag väntade på tåget också. Snacka lite med Ellinor och Viktoria. :) Ulrika va inte där. Har inte träffat människan på aslänge nu. :( (Diggar den här bilden som jag tog där inne).

  

Isen va inge vidare och självklart tog killarna den bästa delen av den. Men jag höll ut in i det längsta för jag tyckte att jag hade rätt att vara på den plogade delen jag med eftersom att jag kom först!

 
Men trots den dåliga isen landade jag nästan en axel-oyler-dubbelsalchow, vilket är grymt bra när jag varken övat eller hoppat det på över ett år! Dubbelhopp har jag inte övat på alls sedan jag slutade, vilket är tre år.
Sedan var det BASTU inne i omklädningsrummet. :)
Gissa om jag satt länge...XD

Massa kul med Nanne!

2010-01-04 | 20:30:08 | Nanne & PW |


Bild från fan-site på facebook. :)


Den som har missat att jag gillar Nanne och Pernilla Wahlgren har missat en hel del, men det gör inget. :)

Hitta MASSA kul med Nanne på youtube.
Hinner inte hitta sånt här annars då skolan tar upp 24/7 av min tid och det man kollar efter på youtube är material som man ska använda.

Mys hos Hanna

2010-01-03 | 13:57:53 | Dagbok 2010 |

Hade myskväll med Hanna och Maja igår. Kim var med ett tag också. :)
Finns inte så mycket att SÄGA om den när jag har massor med bilder som säger det mästa..^^ (ingen som riktigt ville vara med själva på bild, dock).


Kvällens foto-värdar: Kim och jag. Du tänkte lägga upp den där hemska bilden på mig så nu ger jag igen! ^^


Cola zeeeero! Kvällens höjdpunkt. :) 4 stora flaskor gick åt under kvällen.


Maja rullade Sushi och jag och Kim stod vid sidan, lärde oss och filmade. :)

  
 
Jag lärde mig göra suish-bitar. Detta blev en lax. Gjorde dock en med lax och en med crabstick sedan överlät jag allt till Maja och Hanna. De är 100 gånger bättre OCH SNABBARE än mig på det där. (Gud, va runt ansikte jag fick.) :S.

 
Innan vi såg på film sjung vi lite SingStar. Inte lätt för fem öre om man inte kan låtarna..^^

 
Hanna gillade att busa med min kamera. Lovade henne att behålla sista bilden så då kan jag väl lika bra lägga upp den också. (Cola Zero på första bilden, inte röd vin.^^).


Jag har SÅÅÅ mycket mer bilder som jag skulle kunna visa er men jag tror jag nöjer mig med det här.
Ska in till stan nu och överraska en kompis om hon är hemma och sen ska jag hem igen. :)

Halsband - H2o

2010-01-02 | 13:38:29 | Cajsa tipsar |

I WANT THIS!! 
I svenska pengar: ca. 280 kr plus frakt


Jag är galen i "H2o - just add water" och jag har viljat ha deras medaljong HUR LÄNGE SOM HELST nu!

Videoblogg :)

2010-01-01 | 16:40:41 | Videoblogg |

Video från i morse.
SLUUUUTA snöa! XD hehehe...


bloglovin
Namn:Cajsa Lindahl
Kommer ifrån:Sundsvall
Bor:Stockholm
Gör:Sångerska, show- & musikalartist och amatörfotograf.
Aktuell:Musiklärare
Ingen tävling pågår just nu.

No showreel made or done yet. Still working on it.