Jag vill om du vågar - PW

2010-02-28 | 16:57:15 | Nanne & PW |

Pernilla är OTROLIG! Jag ÄLSKAR kvinnan. Jag skiter blanka faan i om man inte gillar henne, jag är helt svag för henne. Jag och Helén har en ständig debatt om henne, dock. Jag verkligen avgudar henne och Helén är helt tvärt om. "Nanne är OK, men Pernilla Wahlgren...NÄHH!" haha! ^^Många vänner som inte vågar säga vad de tycker kör på "Både Nanne Grönvall och Pernilla Wahlgren ger dig ett leende på läpparna som är obetalbart, så jag måste nästan gilla dem för det!". Haha, älskar det! ^^

40års-skiva med gig

2010-02-28 | 01:04:02 | Musik - On Stage |

Äntligen hemma från festen som klassen giggade på. Eller, delar av klassen...tyvärr...hade varit SÅÅÅ kul om alla hade varit med. Men det va svinkul nu med. :-)
Träffade även Annelie och hennes man Kalle på festen. Kul när man känner folk som känner varandra...Conections, liksom. :)


 
I början av festen var vi 9/13 i klassen där (saknade: Jenny, Johanna, Maria och Daniel) och på slutet var vi 7/13 kvar. Anja och Sandra var tvugna att gå. :(


Christoffer tog skydd bakom balongen då min kamera åkte upp.


Det var många små barn som deltog i början av festligheterna så mycket leksaker och gosedjur fanns lite överallt.

 
När folk fått i sig lite att dricka var det roligare att vara med på bild. ÄVEN fast att några inte ens drack alkohol. Något att dricka kan alltid vara vatten, vilket jag levde på. :) (Jag brukar vilja fixa när de får röda ögon man kan inte göra det när jag är hemma, förlåt för det).

  
Jag sjung en solo-låt i alla fall. Gick så där. inget jag gjort för varken klassen efter publik tidigare så det var väldigt nervigt men det gick igenom i alla fall..^^
Efter snackade jag med en kvinna som var otoligt trevlig och hon tyckte att alla i klassen var SUPERBRA! Alltid lika kul att höra, och det var vi också. :)


Helén, du gjorde otroligt bra med "Paparazzi" idag! Synd att vi inte fick höra dig sjunga "Min bror och jag". Det hade varit sååå kul! Tack också för allt annat. Vilken otroligt grym och stöttande kvinna du är! :)
GRATTIS igen till Tomas. Otroligt lyckad och kul fest. Jag verkligen HATAR att gå på fester. Jag har ånget och panik över allt folk men idag var otroligt kul. Okej, visst...fick en ångestattack men senare fram mot kvällen när det inte var lika mycket folk kvar gick det
SKITBRA och det va superkul! :D

Kan meddela att jag kommer lägga upp klipp med sång från idag, i annat inlägg, senare i veckan. Måste lägga in det i datorn och sedan redigera. Allt kommer inte att vara med, troligen att bara min sololåt blir med, men vi får se... :) Minnst en låt blir det i alla fall! :D

Natt, natt och kram, kram!

Nolia-messan

2010-02-24 | 20:23:00 | Ålsta folkis |

Internet fungerade inte igår när jag skulle skriva om detta men jag va i alla fall på Nolia-messan med Sandra. Tillsammans samlade vi på oss gratis-pennor och hjälpte Helen & co med att premota skolan.


 
Helén, Josefin, Christoffer och Alice sjung och visade upp utbildningen. Jag och Sandra körade tyst i bakgrunden, på andra sidan gången.

De gjorde verkligen ett toppenjobb! :) Och Helén fick en chokladmuffins.. ^^

 

Förlåt att det blir så kort, speciellt eftersom att jag inte har skrivit på flera dagar men jag har inte alls varit på humör för att blogga, har också kännt i flera dagar att jag håller på och blir sjuk. :/

Nyfärgat och shoppat :)

2010-02-20 | 11:59:08 | Mode & shopping |

Jag har färgat håret. :)
Känns nice med en ny stil, ny färg och dessutom shoppade jag och Sandra loss på kläder...Eller jag shoppa loss på kläder och hon sa vad hon tyckte passade mig. DU SKULLE ALDRIG VISAT MIG DEN DÄR TRÖJAN! Nu är jag pank igen. ^^

Vi hade i alla fall kul och vi fick uträttat det vi skulle.
Tack Maria för att du erbjöd dig färga mitt hår åt mig, tack till Johanna för att du kunde göra det redan igår kväll. :)
Tack också till Linn, Emma och SANDRA för hjälpen att hitta den färg jag blev mest bekväm med. :)Hårfärgen före färgningen.
Foto: Helge Rubin ©

 
"Några tvättar och det här kommer se skitsnyggt ut" -Komentar från Fida igår kväll. Håller med. Det kommer se toppen bra ut sen. Är lite orolig över vad Helén kommer säga dock.


Da shirt. Älskar den verkligen och det är ditt fel, Sandra! ^^
H&M - 99 kr.
Köpte också en jacka på REA:n. No pic. 150 kr. :) TOPPENPRIS!
Tittar på "Candide" på TV:n. SÅÅÅ dålig musikal och hatar boken att den blir skitbra och rolig. :)

Bakgrunden antar jag inte är främmande för er mer. Det är bästa stället i rummet att sätta kameran på självutlösning så när jag tar bild i mitt rum kommer det nog oftast bli denna bakgrund. :)

Konståknings-OS 2010

2010-02-17 | 22:32:33 | Cajsa tipsar |

Vet att jag lovat inte news på vårmusikalen som vi håller på med, men det får helt enkelt vänta tills i morron.

Många kanske inte kollar på Konståkningen, eftersom att den ligger så sent på natten, många ser nog heller inte reprisen. Kanske det är några som inte följer OS alls, vad vet jag.
Jag vet i alla fall att många inte följer konståkning p.g.a att man inte förstår vad de gör. Tänkte reda lite i det nu. Liten handbok till hjälp för att se skillnader på hopp och piruetter.

Axel (A) - Det ända hoppet som görs fram-i-från. Alla andra tar ansats bak-i-från. Enkel Axel görs på 1,5 varv i luften och avslutas med en enfotslandning bakåt, ytterskär. För ett få en Dubbel Axel (2A) plussar man bara på med ett varv och så fortsätter räkningen upp till trippel. (Oftast gör inte tjejerna mer än dubbel och killarna trippel).
- Axel Paulsen, 1882, Norge.
Salchow (S) - Görs i form av en yttertrea, avhopp bakifrån. En enkel Salchow görs på ett varv och avslutas med enfotslandning bakåt, ytterskär. För en Dubbel Salchow (2S) plussar man bara på med ett varv och så fortsätter räkningen upp till trippel och kvadruppel. (Oftast gör inte tjejerna mer än trippel och killarna mer än kvadruppel).
- Ulrich Salchow, 1909, Sverige.
Toeloop (T) - Ingången kan se olika ut (vanligast med innertrea eller en trevals) men slutskäret står på ett innerskär. Hoppet är ett tå-hopp vilket innebär att avhoppet sker med hjälp av isättning av tagg i isen och drar kroppen uppåt.  Enkel toeloop är ett varv och avslutas med en enfotsladning bakåt, ytterskär. För en dubbel toeloop (2T) lägger man till ett till varv och fortsätter räkningen upp till trippel och kvadruppel. (Tjejerna gör oftast inte mer än trippel och killarna gör inte mer än kvadruppel).
- Ingen vet säkert ursprunget eller grundaren av hoppet.
Flip (Flip) - Ingångarna kan se olika ut (oftast med en ytterstrea) men slutskäret ska stå på ett interskär. Hoppet är ett tå-hopp vilket innebär att avhoppet sker med hjälp av isättning av tagg i isen och drar kroppen uppåt. Hoppet avslutas med en enfotslandning bakåt, ytterskär. För fler varv och svårighetsgrad gäller samma som ovan.
- Ingen vet säkert ursprunget eller grundaren av hoppet.
Ögel/Loop (Lo) - Ingången görs i form av en öggla, gärna med ett ögelsteg innan upphopp eller en spin med innerskärsingång, till ytterskär. Från ett ytterskär drar man kroppen runt och uppåt för att ta sig ett eller flera varv. Hoppet avslutas med en enfotslandning bakåt, ytterskär. För fler varv och svårighetsgrad gäller samma som ovan.
- Werner Rittberger, 1910, Tyskland.
Lutz (Lz) - Hoppet avslutas med en enfotslandning bakåt, ytterskär. För fler varv och svårighetsgrad gäller samma som ovan.
Alois Lutz, 1913
Ingång till nedanstående - Till en piruett kan du komma lite hur du vill. Du kan komma från ett innerskär till ytterskär, från baksaxning ytterskär, från butterflyhopp och flera andra sätt. Vanligt på elitnivå är att komma från olika steg.
 
Piruett/skratch spin (Sp) - Stående position med foten "klistrad" mot benet (tupp-position) eller korsat över det andra benet (kors-position). Minst sex varv i centration. Kan även göras med fotbyte och utföras på både ytterskär och interskär.
Sittpiruett/sitspin (sSp) - Sittande position. Det fria benet kan vara i olika positioner beroende på om man snurrar på innerskär eller ytterskär. Kan även göras med ingång av ett upphopp eller butterflyhopp, utföras på både ytterskär och interskär och med fotbyte.
Liggpiruett/Ligspin (LSp) - Liggandes position med sträkta ben. Det fria benet måste vara minst 90 grader i höfthöjd, minst sex varv i centration. Kan även göras med ingång av butterflyhopp, utföras på både ytterskär och interskär och med fotbyte.
Himmelspiruett/Layback () - Stående position med det fria benet i en oval både, rygg och huvud lutandes bakåt och armarna i valfri position. Minst sex varv i centration.
- Akrobatisk piruett - Kan ske i form av Flag-position eller andra positioner som visar på akrobatisk erfarenhet och vighet. Kan öven genomföras i spiralsekvenser/flygskärssekvenser.
- Biellmann - En stor favorit bland mindre, viga barn till elitåkare. Kan öven genomföras i spiralsekvenser/flygskärssekvenser. Se bild vid sidan.
Denise Biellmann, Schweiz.
Kombinatiospiruett/combinationspin (CCoSp) - Flera av ovanstående piruetter ihoppsatta med varandra. Minst 5 varv i varje position. Här kan fotbyte utföras flera gånger.

Leverans - Fötterna parallellt med varandra. Kan utföras på rak linje, eller båge.

Bauer-leverans - Ena foten bakom den andra, parallellt och inte kistrade. Utförs på rak linje.

Sekvenser kan utföras på rak linje (Steg), Cirkel (Steg, spiral), diagonal (steg), och cerpentin (Spiral, i sällsynta fall- Steg).

Jag vet inte om alla förkortningar nu stämmer, det var ett tag sedan jag behövde fylla i det själv och sedan är jag bara C-licensierad domare och behöver inte ha koll på alla fortkortningarna).
Har säkert glömt massor också, ber om ursäkt för det i sånna fall..^^ Upptäcker jag själv att jag har glömt något lägger jag bara till det. Undrar ni något är det bara att fråga och jag svarar så gott jag kan. :)

Hoppas ni fattar något av min fina presentation.

Schema för Konståknings-OS
Paråkning Korta 2:00
Paråkning Fria 2:00
Herrar korta 16/2 -10 01:20 Eurosport

Herrar Fria 18:2 -10 2:00 SVT2
Isdans
Isdans
Isdans
Damer Korta
Damer Fria

PofO - Betyg

2010-02-15 | 19:22:00 | Ålsta folkis |

För någon vecka sedan hade vi ju redovisning för "Phantom of the Opera" och vi satte betyg på varandra. Även våra lärare bedömde oss.
Fick mina betyg i mitt postfack igår eftersom att jag inte var här i lördags när alla andra fick sina. Fick veta att jag och en eller två till var över medel så lite glad blev man ju. :)


På lärarnas betyg är medel inom parantesen *()*.

Jag är ju som jag vart och tycker fortfarande att jag kunde ha gjort bättre, FAST att jag var över medel.
Det är väl de gamla konståkningsnärverna som spökar. Även fast att man vann en tävling så tyckte man ändå att man kunde göra bättre ifrån sig.

Nu ska jag faktiskt sova ta och sova. Huvudverk och är svintrött.
Höres i morron!

Isglacialen 2010

2010-02-14 | 23:02:00 | Ålsta folkis |


Allt om denna helg...ja, hela vecka, har varit om IS!

Hela helgen satt jag ju i ishallen i glada Hudik och dömde tävlingar och i fredags var det glacialen som jag har pratat så mycket om. Tänkte berätta lite om det men i bilder. Kommer börja från torsdagen och gå vidare till fredags-kvällen + inlägg från Emmas facebook på lördag morgon. :)

 

 
Jag gick först med Carro till tågstationen som hade varit med mig hela dagen på skolan. Hela klassen stampade därefter snö till vad som skulle komma att bli våran scen. De höll på kanske 30 minuter till en timma utan mig. Stampningen var själva grundjobbet med hela scenen. Dock var det inga glada miner och alla bara gnällde. Jag försökte få dem att ha kul, att se allt på ett positivt, utan att lyckas.

Lite gladare miner blev det dock när Christoffer tog ett skutt rakt ner i snön på sidan av scenen.
 
Jag: Vi måste ju göra en trapp. Det går ju inte att gå runt...
Klassen: Visst vi försöker...
ett misslyckat och trasigt trappsteg senare...
Klassen: Det kommer aldrig att gå!
Jag: Det är klart att det går!
Klassen: Cajsa, du kommer aldrig att lyckas!
Jag: Jag ger fan inte upp så lätt!
Klassen: Ja, vi går nu i alla fall. Kommer ni!?

Strax innan 18 var det bara jag med en hink vatten kvar. Har jag bestämt mig för att något ska gå så ska det också gå! Jag är inte den som ger upp i första taget. Runt 19:20 var trappen klar och det gick att gå i den utan att man brakade igenom. Det blev sju spring fram och tillbaka efter nya hinkar vatten. *Tungt!*
Även de som höll på med isskulpturerna och ishuset hade hunnit gå och alla lampor var släkta. Bara jag kvar i kylan. :P
Fram till ca 19:45 stampade jag scen själv. Även där lite fler spring efter vatten.

 


ÖVER TILL FREDAGEN!

Vid 9-tiden var jag ut igen för att Jobba med scenen. Fick låna en hacka och tog bort all smuts och gjorde en allmänt snyggare yta + stampade på lite snö på trappen för att den frysit fast bra under natten. Nina hade redan stampat lite åt mig också. Maggan hjälpte mig att hacka bort skitig is också eftersom att jag inte visste hur man hanterade hackan. Fram mot slutet gick det dock undan. :) SKITKUL!
Note: Resten av klassen snozade...sovmorgon till 10. Ingen som vill jobba då.
Under lunchrasten fortsatte jag att jobba och senare under dagen täpte jag och Maggan igen hålen med snö och sedan lärde hon mig att göra mönster i scenen. Det blev så klart en not-bild. :) Hon var tvungen att springa och repa modevisning eftersom att hon går mode-design. Så jag gjorde resten, vilket var alla noterna, själv.
16:00. Genrep för klassen. WOHOO! Nu kommer folk till scenen men inte för att hjälpa till och heller inte för att säga något om mitt arbete.
De som gett mig kreddit för mitt arbete så här i efterhand är Emma och Helén, mina lärare. Och Nina, lärare under glacialen och isskulptureringen.


 
Medan jag övar på att ta bättre bilder står Bella och Sandra gärna modeller. :) Båda tjejerna är längre än mig och ändå lyckas jag med flygfoto. :)
På andra bilden ser vi Sandra, Nathalie, Josefin, Malin och Jenny.

Jag ÄLSKAR när folk VILL vara med på bild och gärna bjuder på sig själv istället för att vara fåniga och sätta upp en hand framför kameran eller ansiktet. Kan man bjuda på sig själv får man sånna här coola och roliga bilder som jag fick på Isabell. :) - Tack Bella för att du kan, vill och vågar var med på bild. :)

Efter rektorns invigningstal var det Maria som först skulle entra scenen med sitt solo ur Aida.
 
Vad gjorde jag inte för dessa två damer under kvällen? :) Sprungit efter ficklampa, mickrofoner, vantar... De uppskattar verkligen det man gör för dem, i alla fall. Det är inge kul att göra saker för folk om det inte visas någon uppskattning för det.
 
Jag har inte berättat det men min och Daniels låt blev struken från programet. Vi skulle ju sjunga "written in the stars" från Aida men dagen innan kommer han och säger att han inte kan låten. Fick dock vara med på en låt. Finale B, som vi gjort en gång tidigare. Tänkte först inte vara med längre för att jag var så förbannad på att Daniel inte hade lärt sig våran låt. Men det kändes taskigt mot Helén som täknat med mig och mot min pappa som skulle komma och kolla. Trots att han missade det, men i alla fall...
 
Alla minns väl Eifeltornet i tidigare inlägget? Så där blev det i allaf all när det blev klart och upplyst. Snyggt eller VAD!? Vargarna och släden är också superfint! :)


Jag pratade med Emma på lördag-kvällen efter tävlingen. För att höra hur det hade gått att få ordning på allt utan mig. De verkade i alla fall ha överlevt. Sedan pratade vi om allt möjligt. Jag och Emma är bra på att skvallra med varandra. ^^ Hon sa att hon hade skrivit en liten hälsning på sin facebook också så jag var in idag, när jag hade kommit tillbaka till internatet, och kollade på den och även Helén hade komenterat. Man blir ju bara så glad. :)

Har inte jag typ de två sötaste lärarna? Man blir så glad åt att de i alla fall uppskattar det man gör för dem och klassen.

I morron måste jag prata med klassen ang. klassresan också. Även där har jag blivigt automatiskt ansvarig.
Jag ÄLSKAR att vara ansvarig och göra mycket, att ha många bollar i luften samtidigt är liksom min grejj men man vill ju gärna ha lite kredd för det man gör och att någon NÅN gång frågar om jag behöver hjälp med något.

Det är väl bara en tidsfråga innan jag bryter ihop och alla andra inte har något val än att ta över mitt jobb men då har jag redan gjort så mycket att jag inte kommer låta någon göra ett skit!

Man känner sig själv bäst men man är sämst på att ta hand om sig själv, why is that!?

Vi ska tydligen snacka med klassen om att jag "gör allt" också. Jag vill inte det för de hjälper ju faktiskt till. Kanske inte mycket men de hjälper till. Jag vill ju inte att de ska hata mig. Ni vet att jag älskar er, eller hur!?

På Hotell Hudik

2010-02-13 | 16:47:19 | Dagbok 2010 |

Sitter på hotellet och har lånat en dator för att kolla mailen. Bilder på mitt rum kommer i detta inlägg i morgon -kväll och så kommer det mycket mer i ett nytt inlägg i morgon eller till veckan.
Tävlingen idag har gått bra. Mycket att göra och hjärnan kokar, men det går. :)

Höres i morron!


 
Hallen och Toan/duschen.

Hotellrummet. Välkomnande och mysigt. :) Spenderade kanske totalt två vakna timmar i rummet under helgen men i alla fall! ^^

Jag filmade också till youtube när jag ändå var på hotellet. Kommer nog upp i kväll. Lägger in det i ett inlägg sedan i sådana fall. :)


(Bilder upplagda 14/2 -10)

Rep för modevisning

2010-02-10 | 23:13:00 | Ålsta folkis |

Satt med för andra gången när modedesignerna övade för sin modevisning och kom med konkret kretik på vad som kan bli bättre. Lärorikt för både dem och mig skulle jag tro. :)
Hoppas att ingen tog illa vid sig? Ni är alla superduktiga, och det vet ni! :) Ville få lyfta fram något positivt hos er alla men det hann jag aldrig. :( Hann säga en sak om er alla och då blev det vad som först kom upp i huvvet under visningen.


 
Scenografin till modevisningen är SÅÅÅ snygg. Har dock lovat att inte lägga upp bilder på det jag tog under själva repet så något på kläderna blir det tyvärr inte. :( Men de är supersnygga i alla fall! :D


SOVATIME! Har städat rummet sedan repet och nu är det äntligen klart. Svårt att slita sig från datorn. ^^

Isskulpturer till Glacialen

2010-02-10 | 18:55:00 | Ålsta folkis |

Lovade er bilder, ju!
Nu har jag redigerat massor. Kunde dock inte ta bilder på alla skulpturer för det blev inte bra med uteljuset. Kommer bilder på fredag igen. ALLA kommer jag fota då. :)


  
Tre av alla som jag har som mina favoriter! :)


Skitcoola björnen. :)

  
Linn, Veronica tillsammans med Jessika, Johanna och Petra jobbar stenhårt. :)
Jag valde att inte göra skulpturer mest pga kylan och för att vi artiter skulle repa 24/7. Så här i efterhand ångrar jag mig lite då det inte har varit så kallt och jag inte får repa lika mycket som alla andra i alla fall eftersom jag inte ska vara med på lördagen.


Det är vad jag hade på isskulptureringen just nu. Kommer mer på fredag. Då lägger jag upp från själva glacialen så det kommer mycket då. :)

Jag vill också vara delaktig!

2010-02-09 | 22:19:00 | Ålsta folkis |

Idag har jag verkligen inte gjort mycket. Men jag har varit närvarande...nästan i alla fall.
Det har varit övning för lördagens Glacial och den ska inte jag vara med på, så jag har spenderat den mesta tiden i ett hörn och tittat på. Jag var medvetet sen till en av lektionerna och gick ifrån en av dem. Kom så klart tillbaka och tydligen var jag saknad av Helén...?Gårdagens outfit, ja jag vet att det är samma som när jag fota för koftan. Det var då jag fick insperationen till vad jag skulle ha på måndagen.
Idag har jag bara skuttat runt i träningskläder. Ingen vits att fota det.


Pratade med Helén efter att vi hade slutat och bad om att få någon uppgift istället. För morgondagen ser likadan ut (dvs. Lektioner när jag övar ögonen på att stirra och ärslet genom sittning på golv).
Uppgiften blev att göra en dans/staging till någon musikallåt, med sånginsats om jag ville. Jag har valt låten "One short day" från Wicked och har redan småbörjat med dansen. :) Blir toppen det här.

Ska fota lite av isskulpturerna de håller på med, i morron. Det blir dock ingen iskyrka i år som de sa att det skulle bli. Blir tydligen två rum bara...fattar ingenting..xD

ÄLSKADE SYSTER-YSTER!
Vet inte när jag kommer kunna komma hem. Fullt i två helger framöver, i alla fall som det ser ut nu. Älskar dig, hoppas att vi ses snart! :)

ÄNTLIGEN ÄR DEN HÄR!

2010-02-07 | 22:03:24 | Videoblogg |

Det blev dock inte som jag ville med denna videoblogg. Fick klippa bort massor för att den blev för lång för att få plats på youtube. Men nu är den ÄNTLIGEN här!!! Filmad i onsdags.


För er nya som inte vet varför jag pratar på engelska så är det för att alla mina filmer på youtube är på engelska pga alla subscribers som jag har från runt om i världen.

Glacialen närmar sig!

2010-02-07 | 09:47:00 | Ålsta folkis |

Förlåt att jag inte skrev igår.
Började skriva på ett inlägg men la aldrig upp det. Så blandar in det med det här. :)

Snart är det dags för Glacialen. Jag kommer ju bara att vara med på Fredagen så vill ni se mig uppträda kom gärna förbi om du har möjlighet. Tid&Datum: 12 feb kl 19. Plats: Ålsta Folkhögskola! :)
Nina jobbar verkligen stenhårt och man blir verkligen imponerad av henne! Hon va här både igår och idag för att jobba med iskyrkan och det kommer bara bli sååå snyggt. :)


 
Marie i receptionen var här igår och hjälpte till också. Fattar inte att de jobbar på en lördag! :O Och söndag med för den delen. ^^

Nu ska jag dra mig ner till ateljen och öva lite sång. Jag och Daniel kommer att sjunga "Written in the stars" från Aida och sedan är hela klassen med på "Circle of life". :)

S-vallshopping. :)

2010-02-05 | 23:43:31 | Mode & shopping |

Jag va på stan med Nathalie idag och då passade vi på att gå lite på rean. Jag fick inhandlat en kofta och en klänning. :)Kofta - Gina Tricot 49 kr
REA!


Klänning - Gina Tricot 49 kr
REA!


Hatar att jag inte har mitt Picture Publicher att redigera bilderna i just nu. Vi letar som galningar efter skivan där hemma så snart bör vi hitta den. :)

"Vad fin du är idag!"

2010-02-04 | 17:52:17 | Dagens outfit |


Vad säger ni? Är jag verkligen så fin idag?
Och vadtycker ni om min redigering då? :) Lär mig PhotoShop allt mer. i alla fall..^^

Tunika - Gina Tricot (Gamal)
Kofta - H&M (Gamal)
Leggins - H&M
Stövlar - DinSko (nyligen REA 199 kr).

Jag har fått höra flera gånger idag att jag är fin och/eller att man har varit avundsjuk på mina skor (13 cm klack för den som undrar).

Isabell kom förbi en sväng på mitt rum också. Det gav mig en kick i röven till att börja städa, så nu är man nästan klar på rummet. Hon kollade på klipp på min dator som jag har filmat medan jag städade.

Måste ju bara lägga upp bild på mina fina knän:
Som konståkerska har jag inte speciellt lätt för att få blåmärken men under jazzdansen övar vi en dans till Lady GaGa's "Paparazzi" med kullebyttor och kravlande på golvet. Därefter ser knäna ut som de gör också! ^^

Vet att jag lovade video idag från youtube men får inte upp den. Ska försöka igen i kväll. :)
Nu ska jag dega mig iväg till ICA tror jag. Behöver i alla fall gå ut och få lite frisk luft och det är bra avstånd för en liten promenad om man går till ICA och tillbaka. :)

Bilder verkar alltid vara uppskattat? :)

2010-02-03 | 17:19:09 | Dagbok 2010 |

Här kommer lite random-grejjer från i helgen, från idag och lite gammalt som jag inte har lagt upp än.

Nu i helgen börjar vi väl med då. :)
 
Buss in till sundsvall, fredag eftermiddag. Föredrar bussen framför tåget trots att det tar sååå mycket längre tid.

 
Bakade en chokladkaka också då jag fick tråkigt. Dock tyckte Bellman att han hade 100% tillgång till den och åt upp allt utom kanterna som han inte nådde till i alla fall.


Gjorde också en nyttig smothie i helgen. :)

Lite bilder från idag.

Vi repade Big Spender i gympahallen. Sedan lite Paparazzi också. Sen va vi helt slut. ^^ Dessa "vi" är jag, Josefin, Malin och Nathalie. Nathalie ska lära sig det jag gör i Big Spender för hon kommer att vara min ersättare då jag inte är här den 13:e för att visa upp det på Glacialen.

  
Bild 1, 2 eller 3? Eller kan du göra en snyggare redigering?
Ta i sånna fall bild 1 och redigera, skicka sedan till
060cjl@gmail.com. :)


Eftersom att vi var lediga idag passade jag på att inte bara städa rummet och öva danser/låtar utan har också ÄNTLIGEN gjort en till video till youtube. Kommer redigera i kväll och sedan kommer det komma upp på bloggen i morron. :) Det blir nog 2 - 3 filmer. :)

Och sen har vi förra veckan.
 
Lekte med en del frisyrer förra veckan. Blev inspererad från när jag satt domare tror jag. ^^ Här har jag gjort en simpel knut av en högre fläta. Vet att jag suger på att sikta rätt med kameran..^^

 
Första bilden vet jag inte riktigt vad det är. Tror nog bara att jag leker lite med kameran. Andra bilden...tittar på "sex and the sity"! :D Har sätt klart på alla avsnitt nu, dock. :(

Glacialen, Big Spender och mycket annat kul. :)

2010-02-02 | 16:33:00 | Ålsta folkis |

Nu är vi igång med nya rep. + förlåt för att jag inte skrev igår eller i förrgår som utlovat.

Lite mer inväklat av allt detta blir då:
Jag blev tilldelad "Written in the stars" från AIDA som jag ska sjunga med Daniel. Ingen favorit men det är som jag sa till Helén, man lär sig gilla den. Hörde den för första gången idag också. Kan tjejens del nu så jag behöver inte anstränga mig så mycket mer.
Försöker dra dit Suss och Ingela nu. Om ingen av dem kommer måste jag lova mamma och pappa att de får komma och kolla så att jag har skjuss till Sundsvall.
Har övat stepp idag och vissa saker vill jag bara fortsätta öva på. Ska nog dra på mig mina sneakers och öva sedan. :)
Vi började med Big Spender idag. Fatta va COOLT det blir! :D När vi har uppvisning med det ska jag också fixa någon som filmar så att ni får se. :) Sweet Charity är också en av mina favorit-musikaler! (har tre favoriter...).
Och...ja, jag har pratat med Helén nu. Är lugn i alla fall en vecka framöver, nu..^^

Written in the stars - AIDA


Big Spender - Sweet Charity


Har lovat några av er en ny film när jag sjunger men när den kommer vet jag inte. Låtvalet just nu är i alla fall "light my candle" från Rent eller "Children of Eden" från Children Of Eden. :) Ska fixa någon som spelar in på Glacialen också så att ni får av det med. :)

Sedan måste jag ju berätta att igår hade vi Astrid Domino som gästlärare och våran klass hade masterclass med henne hela dagen. UNDERBAR kvinna och otroligt duktig. Kommer försöka boka sånglektion med henne i sommar också. LÄRORIK DAG!

bloglovin
Namn:Cajsa Lindahl
Kommer ifrån:Sundsvall
Bor:Stockholm
Gör:Sångerska, show- & musikalartist och amatörfotograf.
Aktuell:Musiklärare
Ingen tävling pågår just nu.

No showreel made or done yet. Still working on it.