Åksjuka och sömntuta!

2010-04-27 | 17:55:00 | Ålsta folkis |

Kl 9 i morse for vi.
Jag, Bella (Isabell) och Maria hoppade in i Heléns bil och det blev 2 timmar med "Kristina från Duvemåla"-skivan rullandes. Typ alla i klassen gillar musikal, inte så konstigt när det är en sådan utbildning, och Heléns musikaler är "Kristina..." och "Phantom...".
När det var 5 mil kvar började illamåendet att komma. Varje gupp, grop, kurva...kändes som ett helvete! För er som bor i östersund eller åkt dit så vet ni ju att det är mycket kurvor och svängar för att komma upp...typ...
I den värsta kurvan:
Jag: Svängar...Wohoo, vaa kuuul......
Maria skrattar och tar mig på axeln
Helén: Nu är det över Cajsa. Djupa andetag!Jag satt i baksätet tillsammans med Maria. Stor anledning till att jag blev åksjuk. Jag och Maria har så kul med att fota, prata och skratta att man inte har koll på vägen och när det gå guppar och svänger är det inte så trevligt.

 
Som sagt, jag och Maria hade kul i baksätet.. :)

Det va ingen liten skola vi skulle giga på. 2000 elever och värdens labyrint av korridorer! Aulan va inte heller speciellt liten. Efter att ha varit på Skvadern dagen innan så var det en treat att komma till en sådan stor lokal att giga i.Väl framme passade Helén på att dela ut en uppgift till klassen som vi har hela nästa vecka att jobba på.


(Mer om repet och giget kommer i nästa inlägg).

Tillbakaresan minns jag inte så mycket av. KAN bero på att jag sov nästan hela vägen...jag vet inte jag...
Det jag minns är att det var jag och Bella som åkte tillbaka med Helén. Vi pratade lite om olika år genom melodifestivalen och schlagerfestivalen och sedan spelade vi resten av "Kristina..."-skivan någon gång efter "You have to be there" ("Du måste finnas") somnade jag.
Det jag minns är att jag vaknade i ett ryck efter halva resan eller nån gång där och troligen trodde jag väl att jag skulle av bussen eller nåt sånt. Det var ett sånt ryck i alla fall. Jag gnuggade ögonen när jag hörde Helén säga "Det är ingen fara, Cajsa! Vi är fortfarande kvar här...". Nästa gång jag vaknade var det av att jag kände någon som klappade och skakade lätt på min hand. Det visade sig vara Helén för Bella var halvvägs ut ur bilen.
- "Cajsa, vi är framme... Jag ville inte väcka dig innan för du såg ut att sova så gott." känndes som om jag försökte vakna till liv i bilen i en evighet! "Sov du gott då?" frågar Helén sedan medan jag gnuggar ögonen och fuktar läpparna. "hm.....".
Det va så GRYMT skönt att sova! Man laddar så lätt ur efter en föreställning eller ett gig eftersom att man ger allt man har på scenen.

Det va svårt att komma ihåg hur dagen sätt ut när man sovit i 2 timmars bilresa men jag tror jag har fått till någelunda nu när jag varit vaken ett tag och kunnat anylisera dagen i skallen.Jag måste bara förklara min åksjuka:
Den senaste tiden har jag blivigt lätt åksjuk, vet inte vad det är om! :O Har kunnat åka hur långt som helst med bil tidigare, bara tåg jag blivigt sjuk av. Men det kom ganska mycket i och med att man sluta åka på massa tävlingar med konståkningen så jag har väl "avvant" mig vid att åka..^^ (Många som galningskör med mig också så det kan ju ligga i det med).
bloglovin
Namn:Cajsa Lindahl
Kommer ifrån:Sundsvall
Bor:Stockholm
Gör:Sångerska, show- & musikalartist och amatörfotograf.
Aktuell:Musiklärare
Inga tävlingar pågår just nu.

No showreel made or done yet. Still working on it.