Nervöst sjungande med Helén & Emma

2010-04-29 | 22:12:00 | Ålsta folkis |

God kväll kära blogg!
Först måste jag säga att klassfest-bilder kommer under helgen istället. Det är så många att jag inte orkar redigera fler just nu. (Kommer inte lägga upp alla så klart).
Istället tar vi något som jag inte skrivit om på länge: En vanlig dag! :O
Tro det eller ej,
men jag har haft en vanlig dag idag!


 
Under förra onsdagens lunch försvann alla åt olika håll. Jag satt kvar i logen och inväntade Helén. Det blev nästan 45 minuter själv i omklädningsrummet och jag passade på att leka med olika inställningar på min kamera.


Egentligen var vi lediga idag men de som ville fick ha sin enskilda sånglektion.
Min lektion började 13.30 med överdrag på tid så jag kom in i klassrummet 13.40 och fick hålla på till 14.10 istället för 14.00.
Rund 13.45 kommer Helén in i klassrummet och jag har inte ens hunnit sjunga klart min söklåt. Trodde först att hon ville Emma något men när jag fått sjunga klart låten lägger Emma sina komentarer och även Helén (!) och jag får sjunga från ett nytt ställe igen. Då slog det mig att Helén var där för att lyssna och hjälpa mig. JAG BLIR SÅ NERVÖS av att sjunga inför henne. Jag fattar inte varför, dock.. :S
Låten är "Someone like you" från "Jekyll and Hyde", söklåt för Bjärnum i år. Det var ändå bra att Helén var där, annars hade jag tagit min halvtimma på tisdag till att hon skulle vara med men nu behöver jag inte det. "Nu har du något som du kan stryka från din lista" sa Helén när hon gick. Jajamän!Första bilden av dessa tre gillar jag färg bäst på i alla fall. Vad tycker ni?


Snart ska jag ut på promenad och i morron blir det stan med Sofia och mys med familjen.
Full update OM jag shoppar så klart! :)

Nya skor?

2010-04-29 | 14:54:28 | Tankar |

Orkade inte skriva igår kväll så inlägget om klassfesten kommer senare i kväll/eftermiddag!

Jag tror nog att jag behöver nya sommarskor.
Tänkte ta ett av mina ballerinapar igår men när jag tog fram dem var de bara att slänga. Mina favoritpar av ballerinaskorna också. :(


 
Ganska slita och liiite trasiga hälar då.. (A)
Bye,  bye dojjs!

Jamma på Fränsta

2010-04-28 | 16:53:00 | Ålsta folkis |

Goddagens sötnötar!
Har varit på Fränstaskolan och repat med deras band hela dagen.
Det har varit kul, lärorikt och lite spännande faktiskt. :)Jamma, jamma, jamma, REPA! :P


Josefin tummar för hörlurar och Nathalie kryper fram bakom henne..^^


Nästa vecka ser lugn ut, precis som resten av denna vecka. Har sånglektion i morron och sedan är vi lediga på Fredag. Då blir det små inlägg, men först kommer ett till stort inlägg om kommande klassfest i kväll! :D
Vet fortfarande inte vad jag ska göra med min halvtimma med Helén nästa vecka men det märker vi.AHH! :O Johanna smyger upp på mig! ^^Jag behöver lite låtförslag till min fördjupning...Någon som vet något som jag kan sjunga? Det ska gärna ha en röd tråd och är öppen för pop, musikal och schlager.
HJÄLP MIG! :D

Skolkonsert i Östersund

2010-04-27 | 21:29:22 | Musik - On Stage |

Det va GRYMT kul i Östersund idag! :)
Skillnadena mellan giget igår på Skvadern och dagens gig var ENORMT!
Idag hade vi mer energi, större publik, större scen, bättre med ljudet, ny spellista och jag kände ingen i publiken så jag kunde känna mig lugn och behövde inte vara nervös. :P OCH VI HANN REPA ALLA NUMMER INNAN! Det var nog det bästa, så vi fick upp lite mer energi innan giget.Vi vet ju att jag suger på att fota men tog ändå bilder under repet från scenen, något jag inte gjort tidigare utan jag har bara tagit backstage eller under föreställning och då är det någon annan som fotat ÅT mig. Nu blir det repen genom mina/våra ögon..^^

 
Maria var för långt bort och Johanna för lång så det gick inge vidare för mig att fota oss tre tillsammans så Johanna fick pröva...det gick MYCKET bättre..xD LÅNGA MÄNNISKA!:P


Innan konserten, publiken börjar rulla in. :)


Okej, nu är det så här, va....Jag fotade utan blixt hela dagen av två anledningar. Att inte störa Helén att det kom massa blixtrar överallt och för att slippa höra "jaha, är du igång nu igen!?". Detta ledde till att jag glömde sätta på blixten när Isabells kompis skulle fota själva konserten så de bilderna är som de är nu. Men hon var en bra fotograf.

Here we go, i alla fall. :)

 
Malin sjunger Bohemian Rhapsody.


Killer Queen. Det fina med skolkonserter är att jag får vara med i korreografierna! ^^ OCH vara med att köra på de låtar jag annars inte är med i. :P

 
Jailhouse rock. En annan dans som jag annars inte är med i, under musikalen, som jag får vara med på nu. :) Hittar ni mig på bilderna? xD


Bella och jag dansar Jailhouse.. :) (Vi är i slutet av refrängen i rörelsen).


Isabell, Josefin och Christoffer


"Ett nytt liv" ("A new life") En av mina favoritlåtar i hela musikalen. SÅ underbar att sjunga och så bra! :)

 
Tack till Isabells kompis som kunde fota åt mig! :)

GRATTIS EMMA! :)

2010-04-27 | 19:52:24 | Övrigt |

Åksjuka och sömntuta!

2010-04-27 | 17:55:00 | Ålsta folkis |

Kl 9 i morse for vi.
Jag, Bella (Isabell) och Maria hoppade in i Heléns bil och det blev 2 timmar med "Kristina från Duvemåla"-skivan rullandes. Typ alla i klassen gillar musikal, inte så konstigt när det är en sådan utbildning, och Heléns musikaler är "Kristina..." och "Phantom...".
När det var 5 mil kvar började illamåendet att komma. Varje gupp, grop, kurva...kändes som ett helvete! För er som bor i östersund eller åkt dit så vet ni ju att det är mycket kurvor och svängar för att komma upp...typ...
I den värsta kurvan:
Jag: Svängar...Wohoo, vaa kuuul......
Maria skrattar och tar mig på axeln
Helén: Nu är det över Cajsa. Djupa andetag!Jag satt i baksätet tillsammans med Maria. Stor anledning till att jag blev åksjuk. Jag och Maria har så kul med att fota, prata och skratta att man inte har koll på vägen och när det gå guppar och svänger är det inte så trevligt.

 
Som sagt, jag och Maria hade kul i baksätet.. :)

Det va ingen liten skola vi skulle giga på. 2000 elever och värdens labyrint av korridorer! Aulan va inte heller speciellt liten. Efter att ha varit på Skvadern dagen innan så var det en treat att komma till en sådan stor lokal att giga i.Väl framme passade Helén på att dela ut en uppgift till klassen som vi har hela nästa vecka att jobba på.


(Mer om repet och giget kommer i nästa inlägg).

Tillbakaresan minns jag inte så mycket av. KAN bero på att jag sov nästan hela vägen...jag vet inte jag...
Det jag minns är att det var jag och Bella som åkte tillbaka med Helén. Vi pratade lite om olika år genom melodifestivalen och schlagerfestivalen och sedan spelade vi resten av "Kristina..."-skivan någon gång efter "You have to be there" ("Du måste finnas") somnade jag.
Det jag minns är att jag vaknade i ett ryck efter halva resan eller nån gång där och troligen trodde jag väl att jag skulle av bussen eller nåt sånt. Det var ett sånt ryck i alla fall. Jag gnuggade ögonen när jag hörde Helén säga "Det är ingen fara, Cajsa! Vi är fortfarande kvar här...". Nästa gång jag vaknade var det av att jag kände någon som klappade och skakade lätt på min hand. Det visade sig vara Helén för Bella var halvvägs ut ur bilen.
- "Cajsa, vi är framme... Jag ville inte väcka dig innan för du såg ut att sova så gott." känndes som om jag försökte vakna till liv i bilen i en evighet! "Sov du gott då?" frågar Helén sedan medan jag gnuggar ögonen och fuktar läpparna. "hm.....".
Det va så GRYMT skönt att sova! Man laddar så lätt ur efter en föreställning eller ett gig eftersom att man ger allt man har på scenen.

Det va svårt att komma ihåg hur dagen sätt ut när man sovit i 2 timmars bilresa men jag tror jag har fått till någelunda nu när jag varit vaken ett tag och kunnat anylisera dagen i skallen.Jag måste bara förklara min åksjuka:
Den senaste tiden har jag blivigt lätt åksjuk, vet inte vad det är om! :O Har kunnat åka hur långt som helst med bil tidigare, bara tåg jag blivigt sjuk av. Men det kom ganska mycket i och med att man sluta åka på massa tävlingar med konståkningen så jag har väl "avvant" mig vid att åka..^^ (Många som galningskör med mig också så det kan ju ligga i det med).

Östersund nästa

2010-04-27 | 08:42:35 | Övrigt |


Så stilig är jag när jag sitter vid datorn, japp, japp! ^^ (Bilder från igår).


Nu väntar nog Helén i bilen på de som ska åka med henne så jag ska springa nu, PUSS!

Spotify välkomnas till bloggen

2010-04-26 | 21:15:17 | Spotify-listor |


Blev inspererad, och hjälpt, av D A N I E L A ♥ att lägga upp en och annan spotify-lista. Jag kommer till en början bara lägga upp mina egna listor och kompisars listor, senare kan jag börja med era. :)

Vill börja med den listan som är MINST accepterad av Svenska Folket överhuvudtaget och det är Muiskal-listan.
Min kommer bara att fyllas på allt mer och mer för det finns inget bättre än musikal för mig! :)

LYSSNA HÄR! och NJUT! Som sagt, min fylls bara på för det är så underbart med musikal! Vad tycker ni?
När nästa lista kommer, ja det får vi se! :)

Sedan har jag några visdomsord till klassen för typ ingen tyckte att det gick bra idag men tänk så här...

(Ja, jag skrev det som en komentar till en annan blogg, det va då jag kom på att jag var i alla fall liiite smart..^^).

Ålsta visit Skvadern :)

2010-04-26 | 17:47:00 | Ålsta folkis |

Hejsan sötnosar!
Idag har vi varit på min gamla gymnasieskola, Skvadern, och gigat lite. Det gick så där. Ljudet krångla, ingen visste vad man skulle göra, det blev SÅÅÅ fel att BARA göra låtarna från musikalen utan repliker, min sista ton SKET SIG och jag ramlade av en stol. Lyckat, NOT! Men annat än allt det gick det rätt okej.

My class is off the hock idag också. Glömde ta bilder! :O Så det blev bilder på annat istället. :) Men i morron, hehehe! Ni kommer inte undan! :P


 
Efter giget var jag med Sofia ett tag då det var två timmar kvar tills bussen gick. Vi körde på lite massage och sedan var vi och kollade hur det såg ut på mitt gamla arbetsrum som jag hade i 1:an. Största skillnaden var nog att vi hade städat, det hade inte de..^^ Sp1 satt där nu. :)


MEN det va grymt kul att få presentera skvadern för klassen, krama om massa vänner, krama om gamla lärare och till och med Suss kom som är ledig på måndagar! Det kändes helt otroligt att träffa henne. :) Hon och Greta var mina höjdpunkter för dagen. :)
Massor med gamla vänner som hälsade på en som jag inte trodde skulle hälsa utan bara ignorera så det va kul. :) Hej hej på er med! ^^Fick veta att jag var en del av Jacobs PA-arbete. KUL måste jag erkänna och jag va fan fin som en judisk mus-manga..xD


Tack Jacob för att jag fick vara en del av ditt arbete och JA jag lyckades ta en bild på dig..^^


Kul att få vara lite med Sofia och Carro idag också. Dock hade jag och Sofia stora problem att ta bilder tillsammas..^^ Detta var så bra vi kunde komma..hehehe.. :P


Jenny: Cajsa, hur hittar man till aulan? Hur kom vi hit?
Jag: Emh....
Helén: Nää! Fråga inte Cajsa! Så här går man....

Japp...
mina vägbeskrivningar litar inte Helén på längre...^^ Lika bra det... :P

I morron åker vi till Östersund kl 9.00 för att giga på en annan gymnasieskola. Jag ska åka med Helén bestämdes idag. Ska bli kul och jag ska komma ihåg att jag har kameran med mig. xD

(Anledning till att detta lades i "Ålsta 09/10" istället för "Rep/show/gig" är för att det är med dagbok fast som gjordes med min ålsta-klass. Tänkte först lägga i "Dagbok" men blir inte så helt enkelt...Helt onödgt för er att veta men bra för mig till framtiden..^^)

Jag står kvar här idag

2010-04-25 | 22:32:45 | Film & Musik |

Nu börjar min dator få total tuppjuck så det är dags för mig att stänga ner för idag och gå och lägga mig.
I morron blir det skvadern och träffa massa härliga människor som jag saknar MASSOR och blogga när jag kommer tillbaka till skolan. :)

Vill dela med mig av denna låt innan jag går också.


E.R.M & Lizen ft. Tilda - Jag står kvar här idag
Jag tycker inte om den här typen av musik, det är min syrra mer som lyssnar på den, men texten är så att man bara vill rysa och gråta!!! :')

Kommer inom kort dela med mig av mina spotify-listor också för nu vet jag hur man gör! ^^

NATT NATT SÖTNOSAR! Höres mer i morron! :)

Block 7 - Sandras bilder

2010-04-25 | 20:44:38 | Musik - On Stage |

Bilder från våran sista föreställning.. :')
Valde att dela med mig av Sandras bilder idag, annars blir det inget förrän tidigast onsdag! :P
I denna bildorama är det mestadels bara bilder som jag är med på av många anledningar. Bland annat för att Sandra hade SÅ många bra och fina bilder! :D "Good and evil" (Min sololåt).


"Happy Ending"

    
"THINK"!


Jag ("Anita") sjunger i "Think".


Publiktack! :)

  
 
Blomutdelning till alla deltaganden på och bakom scen. <3

 
 
 
Extra nummer tillsammans med Helén, Anja, Josefin och Alice på scenen. :) "Mambo no 5"!

SÅ KUL HADE VI UNDER DENNA PRODUKTION!
Men det är inte slut här, inte än! Det kommer även lite låt-klipp inom snar framtid och sedan ska vi se till att det blir bra sluord så att ni vet att "Block 7"-perioden är över. :)

schemat för morrondagen

2010-04-25 | 18:55:00 | Övrigt |

Detta skulle ha blivigt ett videoinlägg bara för att jag är SÅÅÅ lat idag men det blev något fel så jag fick inte upp det så det blir ett tråkigt inlägg utan bilder för första gången på ett bra tag nu.. :P
Fler bilder från "Block 7" kommer senare i kväll eller på onsdag. Vet inte än. We'll C. :)

Morgondagens schema:
8.35 Buss till S-vall
9.45 Promenad upp till Skvadern
10.00 Rigga, repa
11.00 Lunch
12.00 Konsert
13.00 Rigga ner
14.10 Buss tillbaka till Fränsta
15.30 Kicki-tid
16.30 Middag

Länge sedan jag gjorde ett schema så där så jag tyckte att det va dags när det ändå är en skvader-tripp vi ska på i morgon. :)

Block 7 - Bilder från premiären

2010-04-25 | 16:17:28 | Musik - On Stage |

Här kommer ÄNTLIGEN bilderna som jag lovat er! :D


 

Mambo no5 och en presentation av alla fångar.


"Anita" och "Kevin" för samtal om den nya tjejen då "Anita" får syn på "Hippies" cola-burk och tar den från henne.

 
"Exakt VAD är hon anklagad för?" frågar John. "Den där? Överlagt mord på 1, 2, 3, 4, 5, 6 personer" svarar Anita.

 
"She's a killer quuuueen"....

    
Anita sjunger "Good and evil" för att skrämma Elly och passar på att skrämma de andra fångarna lite extra på samma gång.


"Bestämmelser för miss Peters inspärrning: Besöksrätten begränsas till en timma per vecka. Detta torsdagar mellan 14 och 15. Då detta geller även advokaten får jag be mr Smith att lämna oss nu och återvänta om 2 dagar, då torsdag infaller!".

 
Happy Ending


"Pressure...Hurru snubben! Hon har inte sagt allt...än...!"

 
Charmigt att meddela datum för dom när man blundar..^^ Kollade ju i alla fall sen. :)


Miss X vet fortfarande inte vem hon är...ingen vet vissligen det...

 
"En ny värld. Där man inte måste ha så hårt, Gud. Nej måste livet vara så här svårt, Gud. Säg att alla cyniker har fel. Ge mig ett helt nytt liv!".


Kevin rockar loss i gitarrsolo på sopkvasten i "Hammer to fall".

 
Dom meddelas mot miss Elly Peters och miss Maria "mimi" Antonio. John rusar in med Champanjeflaska och blommor för att fira frigivningen.

 
Sally och de andra fångarna vågar nu gå emot elaka Anita i låten "think" men får snabbt igen med rader i låten.


"You better think, think about what you're trying to do to me yeah think, think about it and let yourself be free..."


Även Chloe vågar gå emot.


Nu börjar till och med Anita verkligen släppa lös och dansar på stolarna. :)


Publiktack!


Vet att det är mestadels bilder som jag är med på men det är för att det är mamma och pappa som fota, det är ju roligast för de att fota när jag är på scenen tydligen.. hehe.. :P

Jag har fler bilder som Sandras bror har tagit och har fått lov att använda. Kommer dock inte bli lika många då utan mestadels bara på mig även fär. :) Skulle tippa på att min klass börjar bli less på att synas på min blogg nu? ^^ Men det kommer lite bilder från extranummret och så då också. :)

Block 7 - Backstage

2010-04-25 | 12:21:10 | Musik - Backstage |

En film som min klass verkade lite halvtrumpen på men jag ÄLSKAR verkligen energin som vi har i klassen. :)
Visst, den är inte alltid bra men älskar er ändå för den är oftast där! ^^


ÄLSKAR ER!!! <3

Skitbra vägbeskrivning till SKV!

2010-04-24 | 22:10:10 | Tankar |

God kväll!
Hade tänkt att dela med mig av en film från i tisdags för att fortsätta på "Block 7"-temat men tar ett lite längre uppehåll från det och kör på ett vanligt hederligt inlägg istället. :)

Pratade med Majsan på telefonen idag.
Spännande. Hon vågar inte ringa mig för att jag är så upptagen hela tiden och jag vågar inte ringa henne för att jag inte vill vara ivägen. På grund av detta har vi inte pratat på länge så det blev ett samtal på nästan 1,5 timma.
Som Maja sa, vi tog nog våran tid tillsammans på gymnasiet förgivet och trodde benhårt på att vi skulle ha bra kontakt efter. JO TJENA! Vi vågar inte ens ringa varandra! Bild som Sandra tog på klassresan. Haha, ser jag inte bra livrädd ut!? ^^


Ska med klassen till Skvadern på måndag och giga. 
Jag har en SKITBRA beskrivning
hur man tar sig dit! Helén undrade igår hur man tar sig dit så håll i hatten!
   Du åker upp längst busbacken, du vet förbi IP och Statoil och när du kommer till korsningen finns det en högersväng som går in till statoils bilgarage och en vänstersväng som leder vidare på busbacken eller statsbacken, vad man nu vill kalla det. Man följer den upp tills man kommer till securitas vita byggnader och på andra sidan är det bara lägenheter men med de vita securitas-byggnaderna är Skvadern för de delar lokaler.

NU hittar ALLA va? ^^ hm...
Majas reaktion: "Ähh, jag har fan gått på skvadern i 3 år och inte ens jag skulle hitta på den beskrivningen!"

LÄNGAR TILLS PÅ MÅNDAG SÅ JAG FÅR KRAMA OCH MASSA MÄNNISKOR SOM GJORT STORT INTRYCK I MITT LIV! Tyvärr kommer inte alla som jag vill krama om att vara där... :(

Da stepsisters is back! :P

2010-04-24 | 13:17:17 | Musik - Backstage |

Igår hade vi konferens-gig i atelén på skolan. Hela klassen var inte med dock då 5 st var iväg på olika sökningar så det var jag, Anja, Josefin, Nathalie, Alice, Sandra, Daniel och Christoffer närvarande. Halvtimmas showande och 750 kr extra klirr i klasskassan. (+ 1500 till klassens budget för själva showen).


 
Jag i kjolarna för "Stepsisters Lament".


Jag och Anja är ju bara SÅÅÅ snygga..XD Bilder från första gången vi gjorde detta framträdande finns i headern på bloggen. :)


Låtschemat blev:
1. Big Spenger - Jag, Alice, Josefin och Nathalie
2. Allt Du Kan Göra Kan Jag Göra Bättre - Josefin och Christoffer
3. Strongest Suit - Alice (Solo), Sandra (kör), Josefin (kör) och Nathalie (kör).
4. Stepsisters Lament - Jag och Anja
5. Happy Ending - ALLA
6. Schlagermedely - ALLA
(De som är fetade var jag med i).
Schlagermedelyt blev också ett extranummer som vi inte alls var berädda på.

Det var i alla fall superkul och uppskattat. Det var bara äldre i gruppen men det var ändå superkul! :D"NEJ! Måste du fota!?" JA, det vet ni att jag måste..^^


Fick en komentar i sommras att min blogg var tråkig då jag aldrig hade bilder. Jag tror vi har tagit rätt på det nu va? ^^ De senaste inläggen har verkligen varit BOMBADE! XD Inge kul att blogga heller om man inte har blider men ibland har man inget annat man kan göra åt saken. :P

Förösker skriva i kväll också om jag orkar. Har ju som sagt fortfarande lite mer på Block 7 att skriva om. :)

Block 7 - Mer

2010-04-22 | 23:13:49 | Musik - Backstage |

Hejsan sötnosar!
Det kommer att komma ett inlägg med bilder från premiären, det har jag ju lovat, men inte än. Möjligen till veckan istället. Kommer komma mycket från musikalen. :) har lite video och så också.

Igår hade vi våra sista föreställningar. Första för dagen var för 300 pers. (lokalen har sittplatser för 200). Efter pausen var det bara de som ville se som var kvar, då det var en skolföreställning. Det va skönt. Akt 2 var helt enkelt roligast att göra.
 Jag och Anja är paparatzina för kommande bilder. :)


 
Kvinnan kommer snart döda mig för alla bilder jag lägger upp och tar på henne..^^ Dock passar hon på att posera när Anja fotar och inte jag...Hm... ^^


I logen hittade Anja två glada fångar, Chloe (Jenny) och Sally (Maria), och en sminkande Alice.

 
Vid flygeln och inne i logen med öppen dörr pågick uppvärmning. Anja passade på att smyga runt med kameran.


Anja har en fantasi till foto som inte jag har i alla fall.. :P
Alice sminkar sig. I spegeln ser vi även Helén.

 
Vattenflaskan blev mångas bästa vän under dessa dagar, det kan även Sandra gå i god för. :) Vid flygeln ser vi John (Christoffer), Agnes och Kevin (Daniel).


Emma passar på att spela lite efter uppsjungningen. :)


Efter sista föreställningen fick alla en varsin blomma och när publiken gått, eller de flesta i alla fall, så sjung alla "Ja må' hon leva" för Heléns dotter, Emma, som fyllde 4 år. :) Helén fällde glädjetårar och alla i ringen var rörda. Hon fick min blomma som present och efter säger Helén "Sedan ville Emma krama någon av er också". Emma går rakt fram, mot mig, och ger mig världens kram! Sedan gick hon tillbaka till mamma Heléns famn igen. "Emma sa det förut. 'jag vill krama Cajsa!'" säger Helén sen. Jag blev helt rörd och gav Emma en till kram bara för det. :)
Sedan blev det fest! Vi korkade upp champanjen som används på scenen de senaste föreställningarna för att fira men eftersom att jag inte dricker alkohol delade jag och lill-Emma på en sockerfri apelsindricka. Skålade, hade bra 5 minuter tillsammans och sedan packade vi ihop för att ge oss av igen.

Det har verkligen varit otroligt roliga, intensiva och lärorika dagar det här! Något jag verkligen kommer bära med mig i framtiden. :)

Jag pratade med Helén lite idag
efter att vi repat inför morgondagens konferens-gig och när jag pratat klart om det jag skulle var jag tvungen att fråga varför Emma ville krama just MIG! Liksom...den elakaste figuren i hela föreställningen och hon kramade MIG! "nää, jag vet inte.. Hon sa bara att 'jag vill krama Cajsa'. Det var specifikt dig också och inte 'hon i rutiga klänningen' utan 'jag vill krama Cajsa'. Jag förstår inte själv men så var det i alla fall..." Berättade hur Emma bjudit in mig till sitt kalas som hon skulle ha idag också. "Jag förstår inte vem som uppfostrat henne ibland. hon är så givmild!" säger Helén sedan och himlar med ögonen.

I morron blir det om Konferens-giget och sedan får vi se hur mycket jag hinner med av musikalen i helgen.
Sundsvall och skvaderns gymnasieskola på måndag och Östersund och gymnasium där på tisdag. ondag fortsätter vi med Block 7 så får vi se när inläggen av det tystnar. :)

PUSS OCH KRAM och godnatt! :)

Block 7 - PREMIÄR

2010-04-21 | 08:27:06 | Musik - Backstage |

Igår hade vi premiär på våran musikal som vi har jobbat på!
Det var verkligen GRYMT! Det kändes dock inte som en premiär och trots att mamma och pappa inkl. mina kompisar satt i publiken var jag inte speciellt nervös denna gång. Behagligt nervös. Det ända som skret sig för mig var min sololåt. Min röst har svikit mig flera gånger om och Helén sa igår att jag var sliten och det hördes men jag gjorde låten superbra och höll karaktären genom allt, men igår kväll stramade det som fan på stämbanden och de sista tonerna blev BARA groul när det bara ska vara en ton som ska vara så.

Tidningen var hos oss i måndags, HÄR finns artikeln!

Det var OM premiären. Nu kommer lite bilder från BACKSTAGE både från igår och förrgår. Bilder på själva föreställningen får ni i morgon.


 
I den nya lokalen... (Bilder måndag)

 
Pröva stolarna...Josefin ger tummarna upp på måndag men isabell verkar lite skeptisk med sin grimage på tisdagen. :)


Josefin ger ÄNDÅ stolarna tummarna upp på tisdagen. :)


Sandra och jag passar på att le i kameran och agera linslusar medan vi inväntar Helén. (Måndag).


Duktiga ni är på en fin tisdag som denna. :) Jag står i hörn och knäpper kort...vaddå hjälpa till!? (A)

 
Agnes passade på att komma från uppsala och överraska oss igår för att se på premiären. MÅNGA kramar blev det. Många HÄRDA ifrån mig. ^^


Agnes, Nathalie och jag. (Tisdag).

 
Kevin (Daniel) och John (Christoffer), Choe (Jenny) och Elly (Alice) poserar framför kameran innan gårdagens premiär.

 
Knäppa Kevin (Daniel) och Elaka Anita (Jag). Advokat John Smith (Christoffer) och Fängelsevakten Anita (Jag) innan premiären.


Choe och Anita visar att man bakom scenen inte är lika mycket fiender. :) (Tisdag, innan premiären).


Leker man med min kamera får man skylla sig själv om man sedan hamnar på min blogg. ^^ Du är ju bara SÅÅ söt på den här bilden, Daniel..xD (Innan premiären, tisdag).

Ska försöka lägga upp ett videoinlägg i kväll. :)

skoställning

2010-04-18 | 23:31:52 | Tankar |


I våran korridor bor vi 9 pers. Därav kan jag inte förstå hur det står 30 par skor uppradade?
Jag äger av dessa par: 1.
Skulle jag också ställa ut alla mina skor som jag har på rummet skulle de i våran korridor stå: 41 par.
Då har jag fler skor hemma som jag valt att inte ta med mig. Kan ju göra det också så är vi uppe i...50 par i korridoren MINST sen?


Snälla, kan ni inte ta in de skor ni ändå inte använder varje dag? Ni använder väl inte 5 par om dagen, antar jag? Nog för att det är uppradat och snyggt NU men 6 dagar i veckan snubblar vi fan över varandras skor och städpersonalen hatar oss ju redan för det.
Skulle inte ni tycka att det va skönt och slippa det? :)

 När inlägget kommer kan jag inte säga
riktigt då jag inte har en ANING om hur länge vi kommer att vara där. Ingen vet...

SES och hörs i morron!
2 my gals, My family...U know I luv ya'll!

Moder Natur måste hata mig...

2010-04-17 | 16:38:54 | Tankar |

Hejsan...


 


När jag vaknade i morse så SNÖADE det! Jag trodde att det var något jävla skämt! Det visade sig vara ett skämt också. Bara någon timme efter att det slutat snöa sken solen och det tjocka snötäcket var borta.Tack och lov!
Orkar inte med massa snö, mörka tider och kyla igen! Det börjar ju precis bli varmt!

Hello 2 My Kitty

2010-04-16 | 19:39:59 | Fotografi - Övrigt |
Hittade denna på ICA idag och kunde inte låta bli att köpa den. Det blev ett bra foto-projekt för dagen också för den delen.

Tack för all tidigare feedback på mina bilder för att jag ska lära mig allt mer att fota. Fortsätt gärna med det. :)


Har börjat kollat på att byta till wordpress
eftersom att man, på något sätt, kan flytta sin blogg.se-blogg till den. Men jag vill inte riktigt byta. Jag har bara två anledningar till att faktiskt flytta.
1. Jag är less på att blogg.se ska krongla.
2. Även less på blogg.se's utseende. Har bloggat här i tre år och det ser fortfarande likadant ut. Jag är rätt konservativ av mig men man får gärna Ändra lite så att det är roligare att skriva. (Det är alltså inläggs-sidan jag är le på).

60 pers-publik i litet format

2010-04-15 | 12:14:00 | Ålsta folkis |

Förlåt att jag aldrig skrev igår som jag lovat.
Idag repade vi från 8.10 som vanligt. Först ett överdrivet rep och sedan kl 10 börjar det komma massa småbarn. 60 st för att vara exakt. Vårat 10-rep gick ut på att visa upp föreställningen för dem.Vissa av barnen hade jag tydligen haft när jag varit tränare för Ånge Hockey.
 


Efter föreställningen kom några killar fram och frågade om de kunde få våra autografer så till sist stod jag, Alice, Johanna och Isabell runt "Johns" bord och skrev autografer till alla barn som ville ha. Runt bordet samlades inprincip alla barn som var och såg föreställningen. Många autografer blev det och jag tror nog att vi alla njöt av det till MAX! ^^

När alla hade gått plockade jag och Helén undan alla stolarna. Bra träning att först dra fram 60 stolar och sedan ta tillbaka dem igen.

Nu börjar snart körpasset så jag måste avrunda här. Får se om jag skriver mer i kväll, annars höres vi i morron!

Blommor och Promenad

2010-04-13 | 18:14:27 | Dagbok 2010 |


Nu är det vår på riktigt. När man ser att det blommar! WOW!
Lovade er ett inlägg idag. Hade tänkt låta det bli ett videoinlägg men var för lat för det idag. Kanske i morgon.

Idag har vi haft körrep och genomdrag, senare på dagen gick vi igenom danserna. Då jag bara är med i två blev det inte så länge för mig. Stod och snacka gojja med Helén ett tag och fick jag manus på "Jekyll & Hyde". Vissa vet att jag lyssnar och älskar musiken därifrån. Nu ska jag ÄNTLIGEN få läsa manuset och fatta vad den handlar om HELT! Har mina aningar nu bara.
Ska ut på promenad med Emma sedan, troligen. Hur det blir och hur det ser ut vet jag inte än. Vi messar för fullt...

Får se när jag får tillbaka blogglusten igen men ett inlägg om dagen kommer det i alla fall att komma.

Vi ser det töa!

2010-04-12 | 18:22:31 | Dagbok 2010 |


Det är helt UNDERBART med solen så allt töar bort och man kan sitta ute i värmen!
Lovar, skulle man stå och titta på detta skulle man se hur allt riktigt smälter bort!


Förlåt för dålig uppdatering...
eller ingen uppdatering alls, idag, rättare sagt.
Jag har inte ALLS varit på blogghumör idag.
Ärligt talat har jag inte varit på humör för något idag. Dock när jag har en sån dag är det då jag SKA göra saker för att inte tänka på det så mycket. Har dock inte haft något att göra. Sitta och titta, ge feedback. OH! Och översätta Heléns tolkningar då hon fortfarande inte har någon röst.
Måste jag säga att jag känner att det har jag blivigt bra på under de två senaste dagarna.

Längtar tills i morron, då har vi kör på morgonen och sedan genomdrag av musikalen igen. Dock känns inte lektionerna på onsdag lika lockande.
Får se hur mycket skrivande det blir i morron dock. I alla fall ett inlägg kommer komma.

Nästa vecka = *LÄNGTAR!*

Bara 9 dagar kvar till premiären!

2010-04-11 | 17:42:46 | Dagbok 2010 |

Repet idag gick sådär.
I alla fall för mig.
Jag var slutkörd, Helén va sjuk och det saknades folk som också var hemma. Också sjuka. Men vi tog oss igenom det i alla fall.
Vi slutade runt två och sedan har jag övat sång, varit ute i solen och just nu kollar jag på Top Model 14.


 
Ute i solen. Hoppas på lika fint väder i morron också.

Vill bara att tiden ska gå så att det blir måndag nån gång. SKOOOLA! I morron ska vi fokusera ENBART på sången i musikalen så det blir mycket sjunga.

Nytt rep

2010-04-11 | 09:05:21 | Övrigt |

Sjunga sig till sömns!

2010-04-10 | 21:41:39 | Övrigt |


Jag är uttråkad, trött och vet inte HUR eller VAD jag ska göra. Gå ner i ateljén och öva sång eller gå och lägga mig? Hm...Svårt val.. :P Känner att jag håller på och bli sjuk så det lutar åt att hoppa i säng och tänka "Jag är frisk, jag är frisk, jag är jätte jätte frisk!". :)

Helgrep dag 1

2010-04-10 | 18:25:00 | Ålsta folkis |

VILKEN HÄFTIG DAG!
Vi har haft så GRYMT kul med rep idag!
Först körde vi halva pjäsen rakt av och finslipade scen för scen och sedan tog vi lunchrast.


Troligen rep av "cell block tango"?

Jag, Malin, Alice, Isabell och Helén tog bil och åkte upp till bykrogen för att äta tillsammans.
Under den här 1,5 timman som vi var borta fick vi tid att verkligen PRATA med varandra. OTROLIGT trevligt och vi pratade om ALLT! (Dock hade vi bara 1 timmas lunch men ändå! Ingen kunde göra något utan Helén i alla fall! ^^).Jag i "Ellys" fängelsemössa...Jag får ju inte ha någon i pjäsen, bara dela ut dem.. :P


När vi kom tillbaka lekte vi med scenerna och vi fick uppgifter som att vara full, över dramatiska, artikulera och sedan blandat där jag skulle vara millitär. Det var våra roller uppskruvade till hundra så alla hade massa konstiga roliga versioner. :)


 
Högerbilden: Jenny, Maria och Sandra (jag bakom kameran) i Ånge för att sätta upp affischer om "Block 7".


Efter dagens rep åkte jag, Sandra, Maria och Jenny till Ånge och affischerade för våran pjäs.
Riktigt rolig tripp och i bilen var det samtalsämnen kring bloggning och mina kameror (både foto och film) som ständigt är uppe och igång, utbildningen och varför man går den, minnen och så mycket mer.Tillbaka i lilla Fränsta, inte för att Ånge va så mycket större. Bilen är tankad OCH vi (Sandra) hitta hur man öppna tanklocket! :)

Music's in the air!

2010-04-10 | 09:44:13 | Fotografi - Övrigt |

GOD MORGON SÖTNOSAR!

Foto: Jag. Bilden får inte användas utan tillåtelse, precis som ALLA bilder i min blogg, fotade av mig.
Fotad igår.
Som ni kanske märkt gillar jag att ta bilder från sidan eller väldigt nära. Gärna kombinera det hela..^^


Höres senare med update! :)

Intensiv fredag ???

2010-04-09 | 23:18:00 | Ålsta folkis |

Ida sov hos mig inatt.
Mysigt att ha lite främmade även på skolan. :)"hm...vem var det igentligen som mördade vem...?" Söta moster Ida läser vårat manus. :)


Vi var ner och ställde i ordning i Alteljén tillsammans inför klassens helgrep i morron och så fick jag henne att sjunga i mick! ^^ *Stolt*.
Jag trodde inte att jag kunde koppla de trådlösa mickarna själv, heller inte ställa i ordning aset men det kunde jag! Hurra för mig! ^^


 
Det var inte lätt att få med hela scenografin på bild då den är ganska stor men det gick i alla fall...syns inte så bra men i alla fall..
Sedan tog vi och slappa framför TV:n. :)
Senare på kvällen såg jag på "Så ska det låta", Pernilla Wahlgren va ju med. ^^ Sedan var jag ner till Stuga 3 och kramade på de som kommit tillbaka, fick Maria att rösta på en av mina bikinis och förstörde Malins film genom att bara prata hela tiden. Varsegod Malin...FÖRLÅT! ^^ Men jag är sån! Jag pratar jämt under filmer! :P
Det var den dagen det..^^

 

Back 2 da ateljé

2010-04-09 | 18:53:43 | Videoblogg |
Answer:
Yepp I know what they all do. :) It's actually not that hard. The hard part is to keep them apart. ^^

Mixerbordet Aset

2010-04-09 | 15:42:17 | Fotografi - Övrigt |


Har övat lite mer foto. Passade på nere i Ateljén.
Detta är min favorit men den fokuserar fel, vet det. Ville att den skulle fokusera på iPoden men det blev på sladden istället..^^


Det här blir väl nösta i favorit-gänget antar jag. Den blev bättre när jag klippte den.


Vet att jag har mycket kvar att lära vad det gäller foto men jag kan verklingen inget om det..XD

Birsta med Sofia

2010-04-08 | 23:42:02 | Dagbok 2010 |

Förlåt för sent inlägg, och att jag inte skrivit idag, men jag var på Birsta med Sofia. :)
Skulle ha varit på birsta med henne i måndags men det blev inte av men vi lyckades träffas idag istället. :)


 
Supertrevligt att vi äntligen hann träffas..! :D
Vi satt och slöa oss i sofforna ett tag också. :)


Vi träffade på Carro också så hon gick runt med oss och efter Birsta mötte jag upp moster på stan och sedan åkte vi tillbaka till internatet. :)

Nu ska jag svara på lite komentarer och sedan blir det att sova. Har haft en lååång dag så jag är supertrött! ^^
NATT NATT!

Svar - Frågestund

2010-04-07 | 23:11:51 | Frågor & Svar |

Tror många har listat ut att jag har bloggtorka och därav körde en frågestund, va? ^^
Här är i alla fall svaren! :D


Hur lång är du?
1,56.

Har du körkort?
Nej. Men önskar ofta att jag hade.

Har du pojkvän?
NOPE! Singel. ;-)

Vad älskar du att göra, mest av allt här i livet?
Sjunga, dansa, spela teater och stå på scenen.

Vilken är din förebild?
OJ! Jag har flera. I kändiskretsarna är det Nanne, Pernilla Wahlgren och Kristin Chenoweth. Övrigt i mitt liv är det min gamla sånglärare Susanne Bertlin, min danslärare Helén och självklart alla andra vuxna runt om mig i mitt liv!

Har du något husdjur?
Ja, två nymfparakiter som heter Skrutten och Skruttan och sedan har syrran en hund som heter Bellman.

Är dina föräldrar skilda?
Nej, de lyckligt gifta sedan 20 år tillbaka. :)

Om du åkte till en öde ö, vad hade du tagit med dig då? (5 saker)
Mobiltelefonen, iPoden, en båt, en skylt där det står "Rädda mig om en vecka" (vem vill inte ha lite semester på en ö? ^^) och en vattendunke.

Tränar du sång seriöst eller skoj sjunger du bara lite typ när du är själv?
Jag tränar sång "seriöst". Oftast tränar jag själv men vi tränar också i grupp och har masterclass. Jag går en artistutbildning i Fränsta (Åsta FHS) och i mitt framtida yrke ingår sång.


Favoritprogram?
Ghost Whisperer

Favoritblogg?
Hm... Pernilla Wahlgrens. http://www.pernillawahlgren.se

Favoritmat?
KYKLING! Helst kyklingsallad. :)

Favoritdjur?
Katter. Jag blir som ett litet barn runt katter, love 'em! :)
Sedan måste jag väl säga nymfparakiter eftersom att jag har två själv. Men då ska de vara lika tama som mina att de kan sitta på axeln och att man kan klappa och pussa på dem.

Favoritfärg?
ROSA! Och peach.

Favoritartist?
Nanne Grönvall och Pernilla Wahlgren!


Vad vill du jobba med i framtiden?

Musikalartist / sångartist.

Vad tror du att du gör om 10 år?
Om 10 år...Då har jag nog fått ett av mina första riktiga jobb. Det kommer vara mycket arbetslöshet i min framtid, det är jag medveten om.

Ska du göra i sommar?
Förhoppningsvis jobba och sedan njuta av solen så klart. :) Öva sång och dans för att hålla igång och kommer jag in på Bjärnum blir det att leta en billig lägenhet där nere.


Varför börja du blogga?

För att på ett smidigare sätt kunna berätta om stora saker som jag varit med om för kompisar istället för att ta allt på MSN, som när jag träffat Nanne eller Pernilla. Skrev alltså inte så mycket till en början.
Sedan blev det som en uppgift i Svenska C att blogga och sedan dess har jag inte kunnat släppa min blogg. :)

Har bloggen ändrat dig som person? 
Ja, till det bättre. Jag kan lättare stå för mig själv och jag har lärt mig så mycket mer om mig själv.

Har du någonsin velat sluta blogga?
Nää...inte vad jag kan komma på. Det har bara varit gånger då jag viljat ta paus och då har jag gjort det. Eller gånger då jag har så stora planer på vad jag vill göra med bloggen att det längre inte är en blogg..^^

Blogg.se el Devote?:)
Blogg.se
Devote är tyvärr supersegt på skolans nät dessutom. :(

Gillar du fotobloggar?
JA! Det gör jag. Fotobloggar är egna, eftersom att de lägger upp EGNA bilder som alla är helt underbara. + att jag blir helt farsinerad av bilder..^^ 

Vilka bloggar följer du?
Jag följer så många att jag kan inte säga alla... Väljer att inte säga NÅN därav för att inte ge gratisreklam till vissa och andra inte.

Om du skulle få "ta över" en storbloggares blogg tex Kenzas, Fokis, Kissies m.m. vilken skulle du välja & varför?
MÅSTE jag välja en så blir det i sånna fall Fokis för att hon och hennes blogg är något jag KAN läsa. Har alltid haft svårt för de större bloggarna. Älskar febbs också! :)
Helst har jag kvar min blogg. Har hellre min blogg och består okänd. :)

Finns det saker som du lämnar utanför bloggen (om ja, varför)?
Ja, det finns saker som jag inte är redo att blogga om än och saker som jag tycker att jag kan lämna utanför bloggen. Har dock en annan, lösenordsskyddad, blogg bara för mig där jag kan skriva av mig. :)

Ångrar du någonsin något inlägg du lagt upp?
Bara saker som jag tyckt har varit onödiga inlägg. Har tagit bort ett tigidare inlägg för att jag fick så många taskiga anonyma komentarer på det men jag orkar aldrig att jag skrev det. Dock ångrar jag att jag tog bort det men det va skönt att få komentarerna att sluta.

Bloggar du med förhoppning att en dag bli känd och stor bloggare eller bloggar du för skojs skull?
Jag skriver helst för skoj. Skulle det bli så att bloggen blir känd så fine men det har snart gått tre år så jag tror inte att chansen är speciellt stor.^^

Vad driver dig till att blogga?
Saker som händer i mitt liv, som jag får vara med om och alla de fina komentarerna. Att få träffa nytt folk genom att bara sitta bakom en dator.

Tycker du att du är en bra och framgångsrik bloggare?
Nää..:P Bra tycker jag väl att min blogg är, annars skulle jag väl inte skriva men inte framgångsrik precis..XD

Skitfin blogg, har du gjort designen själv?
Ja, det har jag.

Finns det saker som du lämnar utanför bloggen (om ja, varför)?
Ja, det finns saker som jag inte är redo att blogga om än och saker som jag tycker att jag kan lämna utanför bloggen. Har dock en annan, lösenordsskyddad, blogg bara för mig där jag kan skriva av mig. :)

Ångrar du någonsin något inlägg du lagt upp?
Bara saker som jag tyckt har varit onödiga inlägg. Har tagit bort ett tigidare inlägg för att jag fick så många taskiga anonyma komentarer på det men jag orkar aldrig att jag skrev det. Dock ångrar jag att jag tog bort det men det va skönt att få komentarerna att sluta.


Bästa minne, 2009?
Studenten. När jag fick veta att jag kommit in på Ålsta. Första konserten på Ålsta. Krogshowen. Kan inte välja. ^^ 

Vad har du för telefon?
Sony Ericsson w660i. Vill uppgradera mig men vet inte till vilken.

vad tänker du på när du hör ordet Sommar?
Jag tänker "LÄÄÄÄNGTAR!"...Men vad jag tänker på...Sola och hur kommer sommaren att se ut i år med jobb mm?

Fotboll eller Vollyboll?
Neather.

Vilket land förutom sverige skulle du vilja bo i?
England, London eller USA, New York / LA
Har planer på att flytta till London när jag är färdigutbildad musikalartist. :)

Tror du på horoskop?
Nej.

Godis eller glass?
Glass...om jag måste välja.

Vad skulle du absolut inte överleva utan?
Den kärlek och trygghet jag får av min familj och mina vänner. Det är därför jag är livrädd för vad som kommer efter Ålsta. Om jag kommer mista all värme här eller om det bara kommer bli varmare till hösten.

Vad är den bästa känslan resp sämsta?
Bästa: Den jag får av att stå på scenen och att få beröm för det man gör.
Sämsta: Går inte att sätta ord på...

vad använder du för parfym?
Använder bara Body Sprays. Något med fruktlukt och inte för starkt. H&M's egna är toppen till mig! :)

Frågestund

2010-04-07 | 14:25:08 | Frågor & Svar |


Bara att fråga tills att jag har svarat..^^ Hur länge den håller på får vi se, men inte mer än ett dygn.

Speed-on!

2010-04-07 | 01:54:59 | Videoblogg |

Ny videoblogg...


FRÅGESTUNDEN PÅGÅR TILLS I MORRON KVÄLL!

Facebook - http://www.facebook.com/cajsalindahl
Twitter - http://www.twitter.com/kxiaera
MySpace - http://www.myspace.comxcajsalindahlx
Blog - http://cajsa1.webblogg.se

Bikinis - VOTE! 5* :)
1. Here
2. Here
3. Here

Läkerol - VOTE!
http://hundratusen.nu/#/mix/IryI (Might not ALWAYS work so try later if that's so). :)

VOTE 5* on my blog! -
http://bloggbetyg.se/%e2%99%ab%e2%99%aa-cj-%e2%99%ab%e2%99%aa/


Länkarna som snackas om i videon:

Hemkommen från Jenny

2010-04-06 | 20:39:41 | Dagbok 2010 |

Har varit hos Jenny i några timmar.
Trevligt värre! :)
Vi umgicks och gjorde GI-tacopaj. Eller...Jenny gjorde..^^ Jag koncentrerade mig på det jag gör bäst, datorn! Jag hjälpte till LIIITE i alla fall och gjorde ostsmeten som skulle vara ovanpå pajen. Så pass duktig kunde jag vara.


 

DUUUKTIGT! :)
Älskade hennes katt också. GOOOSIG! ^^ Jag blir som ett litet barn runt katter, jag ÄLSKAR dem! :) TÄNKTE sno med mig Heléns katt när vi var hos henne också, men det fick jag inte. :P


Fick låna Jennys kamera och fota med till bloggen eftersom att hon "kidnappade" mig från skolan hem till henne. Jag skulle bara på ICA och handla då hon skjudsade mig, hade jag tänkt och hade inte med mig min kamera. Så kan det gå! ^^

Sex And The Sity - Vem är du?

2010-04-06 | 12:51:43 | Tävlingar & Utmaningar |

Skotokig? Nja, jag har bara typ 20 par...Nog för att jag dras till skoaffärer och klackar som en magnet men i alla fall... :P

Klicka på bilden eller HÄR för att göra testet!

Skrutten kvittrar med!

2010-04-05 | 20:44:41 | Videoblogg |


Det spelades musik på min mosters telefon igår och var telefonen i närheten av buren kvittrade gärna skrutten med. :)

Fortsätt simma...

2010-04-05 | 15:45:48 | Film & Musik |

Jag är på så bra humör idag, fattar inte varför...^^
Här kommer i alla fall en extra glädjespridare till er! :)Jag bara ÄLSKAR Doris! ^^

Saknar...

2010-04-05 | 13:12:29 | Tankar |

Saknar tiden på Skvadern.
Satt och kolla igenom "Dagbok" i "Min vardag" kl 1 i natt och hittade en gamal bild på mig och Hanna. Saknar henne så GRYMT mycket att jag bara ville gråta när jag såg bilden. Saknar Maja lika mycket.Som sagt, vill bli blond igen...^^ Kommer färga det till sommaren, troligen.
Läs inlägget med denna bild HÄR!


Minns att vi tyckte att det var jobbit med allt "vuxet"-tjafs och vi ville bara ut i livet...Det va GRYMT mycket lättare på gymnaiset för fan! ^^ Saknar er mycket! :)

Nu fick jag minsann saker att göra

2010-04-04 | 22:12:28 | Övrigt |

Nu på kvällen fick jag massor att göra helt plötsligt!
Städa buren och duscha fåglarna, skriva CV, skriva förkunskaper för sång, dans och teater inför sökningen till Bjärnum och samtidigt hinna lata...Mycket på en gång! :P


Min moster och jag


 Jag är BTW med och tävlar om en spikmatta HÄR! :D
Awesome tävling. :)


Ibland är jag blond...

2010-04-04 | 17:50:00 | Ålsta folkis |

På grund av min dåliga fantasi till inlägg kommer nu detta:

Något som jag INTE berättade från klassresan är vad som hände när vi äntligen hittat till vandrarhemmet, Castanea.

De som hoppade in i en taxi hade så klart kommit när vi hittade fram. Jag ringde på klockan, presenterade oss från Ålsta Folkhögskola och tjejen öppnade porten men kom vi in?
NEEEJ! Jag drog och drog men den gick inte upp! Vi ringde på igen och sa att vi inte kom in och hon måste ha skrattat inombords åt mig när hon lugnt sa "Du måste trycka, dörren går inåt".

Berättade allt för Helén när vi var på Golden Hits. Hon skrattade åt mig och hennes respons blev: "Du och Maria kanske skulle byta roll med varandra i musikalen?" Marias roll, Sally, är riktigt blond och naiv..."Vaddå!?".. ^^

På torsdagkvällen blev Maria lika blondis som mig, minns inte vad som hände minns bara att jag sa "japp, där jämnade det ut sig, va?"...^^
Maria, minns du vad du gjorde för tokigt? :)

Gamal video med bloggtorka

2010-04-04 | 13:14:59 | Övrigt |


Gamal video från: 081118
Saknar verkligen att vara blond. Ska jag färga tillbaka?


Förlåt för mina ÄCKLIGT DÅLIGA uppdateringar!
Har en ganska bra anledning till att jag är så tråkig just nu, för jag gör INTE ETT SKIT!
Har letat fram mina betyg från gymnasiet för att kunna skicka in min ansökan till Bjärnum och kollat på senaste "Ghost Whisperer"-avsnittet samt suttit och kollat på massa avsnitt från "Cougar Town". Ni hör ju va tråkig jag är.

I morron ska jag däremot på Birsta med Sofia och sedan åker jag tillbaka till internatet. Åker med tåget kl 18 så jag är tillbaka runt 19 och kan skriva om dagen. :) Då har jag i alla fall NÅGOT att komma med. Förhoppningsvis...

Många som frågat om video när jag sjunger....Ska försöka fixa det under veckan. :)

Nytt, nytt, nytt!!!

2010-04-03 | 18:34:09 | html, designer, koder |


Glad påsk!

2010-04-03 | 14:21:11 | Övrigt |


Foto: JAG!
Använd inte utan tillåtelse!

Bikinis!

2010-04-02 | 19:12:12 | Tävlingar & Utmaningar |

Nu har jag gjort lite fler bikinis. Det är ju bara kul! :)
Klicka under bilderna för att komma till röstnings-sidan. Skulle vara TOPPEN om ni ville rösta på alla tre? (A)               Rösta här                                                  Rösta här                                                  Rösta här

Alice In Wonderland

2010-04-02 | 01:49:02 | Film & Musik |


Livet kommer att ta en överraskande vändning för 19-åriga Alice Kingsley när hon en dag följer efter en vit kanin när denne är på väg hem, försvinner han ner i sitt kaninhål och Alice följer efter ner genom hålet. Hon faller, faller länge och efter det är ingenting sig likt igen. Det Alice inte kommer ihåg är att hon en gång redan har varit i Underlandet när hon var liten. När hon är i Underlandet så träffar hon en uppsjö speciella invånare den galna hattmakaren, Filurkatten, den storrökande larven Absalom, den obehagliga vita drottningen och hennes ondskefulla äldre syster hjärter dam den griniga härskarinnan av Underlandet.

(Dålig beskrivning direkt ifrån wikipedia denna gång).


"Man måste ha ett estetiskt öga för att förstå denna film" har många sagt till mig. Tror jag med. Det är mycket konstnärligt som händer i filmen som inte många kan uppskatta och förstå och inte bara tidningar utan andra bloggare har gett filmen dåliga betyg.
Personligen fick jag en deja vu till "Narnia"/"Harry potter" i den här filmen. Dock ombytta roller då det vita laget var goda från narnia.
Sedan jag började på Ålsta har jag kunnat sätt detaljer på ett annat sätt och hur de tänker, småsaker som man oftast inte lägger märke till. Det är jag glad åt att jag tänkte på denna gång. Kläder, rollsättning och handling, staging och scenografin.
Om du har sätt den tänkte du då på dessa detaljer:
- Alice garderob/klädbyten bestod av ÄNDAST finklänningar (och en rustning, vissligen), och hon säger redan i början att hon inte gillar att vara så proper. Till och med i hennes "egen värld" har hon en ordentlig klädkod.
- När de ska möta varandras arméer är spelplan som en chackbräda.
- Kriget börjar svagt och trappas hela tiden på tills det pang på blir kaos.
- Alice bryr sig faktiskt inte att hon hoppar på huvuden för att ta sig till slottet, NAIV flicka, va!? Jag skulle vägra..^^
- När Alice kommer tillbaka till den värliga världen är hon fortfarande skadad på armen precis som om det inte var en dröm.
Jag verkligen ÄLSKAR att Alice tror att det hela är en dröm, till och med fram till slutet och att hennes rivsår faktiskt finns kvar när hon återvänder till den vanliga världen.

Finns så mycket mer kan man peta på i denna film men det kan bli FÖR långt..^^

Något jag inte gillade är faktiskt Jonny Depp. Filmen heter "ALICE in wonderland" itne "Madhatter in wonderland". Depp har ALL kamera fokus enligt mig, även om jag älskde den galna karaktären. 

Även fast att jag hade väldens Deja Vu-upplevelde och att det hela, enligt mig, handlade mer om madhattern än Alice, kan jag inte ge lägre än 3/5.
Plotten är helt klockren och jag gillar att det inte är den vanliga betättelsen som alla är vana vid. Lilla Alice har blivigt stor och ska gifta sig! Men hon är mer naiv måste jag påstå...^^
Videon är här! - Nanne är avundsjuk..^^

2010-04-01 | 11:33:35 | Nanne & PW |


Avundsjuk - Nanne Grönvall
Södra Berget i Sundsvall 010327

Ska försöka göra en videoblogg idag också. :) Det var ett tag sedan sist nu..^^


bloglovin
Namn:Cajsa Lindahl
Kommer ifrån:Sundsvall
Bor:Stockholm
Gör:Sångerska, show- & musikalartist och amatörfotograf.
Aktuell:Musiklärare
Ingen tävling pågår just nu.

No showreel made or done yet. Still working on it.