Positiva tankar!

2009-10-30 | 11:39:48 | Tankar |

God morgon sötnosar!
Det finns något som jag har viljat prata med er om ända sedan min sånglärare sa det.
Jag är en sån som suger åt mig av allt negativt som jag hör om mig, istället för att ta vara på allt positivt. Min nuvarande sänglärare, Emma, började då prata om alla som komenterar på min blogg, er alltså! Hon sa att jag SÄÄÄKERT får mer positiva komentarer än negativa, och det stämmer ju eftersom att ni är så underbara. "Ta in det positiva och ta vara på DET och låt det negativa flyga iväg någon annan stans!"

Fick en komentar från en blogg igår som skriver om självkänsla och självförtroende (läs den här) och i bloggvärlden och på Internet är det lätt att såga någons självkänsla/förtroende men det är lika lätt att bygga upp det. Kan man inte lägga mer energi på att hjälpa varandra istället?
Tänk 10 år frammåt. Tyvärr så tror jag att ALLT vad det gäller självkänsla, självförtroende och olika psykiska sjukdommar kommer att ha tredubblats i vårat samhälle och det är illa nog som det är nu.
Friends och BRIS jobbar snart ihjäl sig men ändå gör vi inget för att det ska bli bättre.

Något att tänka på:
det är lätt att säga att man aldrig har mobbat någon men lika lätt är det att säga HELT FEL SAKER till någon med "lägre status"/den mobbade.

TA VARA PÅ VARANDRA!!

Chatta med Izza!

2009-10-29 | 21:28:11 | Tankar |

Kände att jag bara behövde gå in och ställa en SERIÖS fråga till Izza från "Mammas Pojkar". Och svaret blev något som jag inte förväntade mig:

Cajsa: Hur känner du att programmet och upplevelsen att vara med har utväcklat dig som människa?
Izza Waljus: Ja nu har man verkligen lärt sig att INTE ta skit!!


För mig kändes det som om hon inte gjorde det innan heller? Kan detta ha utväcklat henne positivt för hennes omgivning?

Izza Foto: TV4
Bild: tv4

Jag diggar Izza måste jag erkänna. Även fast hennes sätt att uttrycka sig på retade mig så verkar hon inte alls bry sig i vad andra tycker om henne och det ska man ju inte göra heller!

Fika med Ingela!

2009-10-29 | 16:33:20 | Dagbok 2009 |

Hejsan hoppsan fina ni!
Har suttit drygt en timma och svarat på komentarer nu och jag ska fortsätta efter att jag skrivit detta.

Jag har varit på stan och tagit en fika med Ingela idag. Det va riktigt mysigt. Jag kom dock sent för att jag hittade inte dit. Vi var på Café Evolet som ligger mittemot stadshusets högra sida i Sundsvall. Hon tog en kaka och te medan jag satt med min Cola Zero.
En fika behöver ju inte alltid innebära att man sitter med en stor pajbit, macka, kaffe, dricka och vatten, bara man tillbringar fikan med någon vän eller släkting kan det lika bra vara tomt på bordet framför en. :)
Lilla Edvin var med också och han fann mina gladögon och mitt halsband riktigt intressant. Det är så mysigt att sitta med ett barn i knät. De är verkligen fyllda med glad energi och kärlek. ^^

I morron ska jag på stan igen. Måste köpa skor, jag ska in på pärlbolaget, behöver nytt smink och lite sånt och sedan på lördag åker jag tillbaka till skolan.

Sushi-kväll med brudarna!

2009-10-29 | 00:25:24 | Dagbok 2009 |

Hejsan sötisar!
Är precis hemkommen från en mys- och sushi-kväll med mina underbara vänner Hanna och Maja. Vi har inte varit tillsammans på bra länge så det va HELT UNDERBART att träffa dem igen! Det blev flera underbara timmar med prat, skratt och film.


Sååå himla myyys vi hade! :D Maja och Hanna är suvurääääna som lyckas höra sånt här! :OTack för ett fint stöd när det kommer till skolan och vad det gäller att ta bort skolor hipp som happ hela tiden!

"En folkhögskola måste bort!"

2009-10-28 | 15:49:37 | Tankar |

"En folkhögskola måste bort

Ångermanland Hola, Hampnäs eller Ålsta? En av landstingets folkhögskolor måste bort.
– Vi ska ta bort huvudmannaskapet för en av skolorna, säger Kenneth Westin (S) som leder avvecklingen."

Man kan ju inte ta bort ÅLSTA!!!
Nyrenoverade lokaler, bra kurser med bra grunder och förberedande till framtida utbildningar, en skola från 1800-talet med otroligt mycket historia bakom.
Ålsta har redan utväcklat mig som människa och jag har bara gått där i två månader och jag vet att jag inte är den enda som känner av att de har utväcklats. Det går ju inte att de stänger ner skolan då!
Ålsta är helt underbar och Hola-eleverna verkar tycka det samma om sin skola. Dock har ingen från Hampnäs komenterat något om sin skola än så länge.
Tycker ingen av skolorna ska bort. Allt är för att spara pengar men pengarna kommer att komma tillbaka till Ångermanland i framtiden. Det sägs att 2012 kommer allt att fixa mig ekonomiskt igen och kan man inte vänta mindre än 3 år, då kan vi kalla länet för SNÅÅÅLA!!
Tid: 15:30 Datum: 091028

LÅT ÅLSTA STÅÅÅÅ!

Läs artikeln HÄR!

Nanne Grönvall på MediaMarkt

2009-10-27 | 17:30:09 | Nanne & PW |

(Detta är skrivit den 25/10 och därför är det skrivet som om det vore idag.

Hejsan hoppsan sötar!! :D
Nu är jag hemma efter en dag på mediaMarkt.
Jag var där tillsammans med Mamma och min kompis Sandra i min klass. Senare kom även Micaela och Carola förbi! :) vad gjorde vi där kan man undra? JO! Nanne Grönvall var där och uppträdde/signerade! :D Ni som följt min blogg ett ta vet att jag är ett STORT fan!
En timma innan Nanne så var Idol-Alice där. Vad tyckte vi? TRÅÅÅKIGT! Hon gjorde inget på scenen under två fartiga låtar, tyvärr. Men hon är ju verkligen socker-söt och helt underbar att titta på. :)
   

Idol-Alice och jag 091025

Nanne då?
FANTASTISK
som alltid! Energin som hon har på scen är så underbar och man blir sååå glad! :D (svårt att få bra bilder bara..^^).
      
Hon hade en GRYM outfit! :D Lite mer variation på rörelserna i bilderna jämfört med Alice va? ^^

Sista låten var "Håll om mig" och helt plötsligt säger hon "-Nu är det er tur!", kommer fram med micken mot mig och låter MIG sjunga! :O Jag blev sååå nervös, det lät apa och usch..^^ Men kul som fan! När jag drog mig undan för att det lät så uselt gick hon vidare till någon annan tjej och därefter sätter hon upp micken under mammas näsa! :O Hahaha!
  
Några av favoritbilderna från dagen

Efter spelningen var det signering och hon fick ett troll av mig som jag hittat på en loppis. Supersöt var den och UNIK! Det är nämligen handgjort. :) Hon blev superglad.

 
Nanne signerar, Nanne och jag, Nanne och sandra


Nanne och jag! :) 091025
Det verkade ett tag som om hon inte kände igen mig men när hon skrev mitt namn på skivan utan att behöva fråga och stavade rätt visste jag att hon kom ihåg mig. :) Sedan pratade vi lite mer efter det och hon gav mig två underbara och varma kramar + fotokramarna som blev en hel del då kameran inte ville vara på varken min eller mammas sida. HAHA, stackars Nannis..^^


Hahaha, va jag blev nervös när hon kom med micken mot mig! XD

Det var i alla fall helt underbart och jag saknar henne verkligen asmycket! tyvärr är hon inte i Sundsvall lika ofta som hon var tidigare så jag får inte träffa henne så ofta längre. Vilket relaterade i HÖG nervositet idag..^^

 

Kyrk-konsert 091021

2009-10-23 | 20:01:02 | Musik - video/ljud |

Hejsan hoppsan sötar!
Har ju lovat att skriva lite om vad som har hänt nu är det är lov.
I onsdags var klassen med i Torps kyrkas FN-konsert med tre låtar. Första låten var "Seasons of love" från Rent. Andra låten var min solo-låt från skolkonserten för några veckor sedan och tredje och sista låten var "Finale B" även den från Rent.

 

Tack till Johanna som filmat!
En liten onödig sak för er att kanske få veta men den blonda tjejen till höger som filmas mest under Finale B (Sista filmen) är våran underbara lärare Helén. :) Emma satt bakom och fixade med ljudet så henne ser man inte..^^


Så varför fick jag solot? Ja, det undrar jag med. Allt jag vet är att det egentligen skulle ha varit med en annan låt som heter "Pasions" men en av de som skulle sjunga den var sjuk så resten av klassen kunde inte lägga stämmorna som vi skulle ha med. Då sa Helén att någon i klassen skulle sjunga sitt solo från skolkonserten men vem det skulle bli skulle vi få veta i slutet av dagen. När det vart så dags att få veta så sa Helen att solot gick till mig och paff var bara förnamnet men blev glad så klart. :)

So much fun ends up in no writing-time

2009-10-22 | 15:45:30 | Övrigt |

Hoppla, va tiden rinner ifrån mig!
Jag ska verkligen försöka komma igång med skrivandet igen nu under lovet och sedan hålla upp det. För gissa allt kul jag har gjort!? Jag har åkt uppvisning i tisdags på hockey-match (inlägg, bilder och videos kring detta kommer under lovet) och i går, onsdags, sjung vi på/i kyrkans konsert. 3 låtar. (även här inlägg, videos och ev. bilder kommer under lovet). Sedan massa små saker som också är grymt kul! Ska som sagt försöka komma ikapp med detta under lovet.


Bjussar på denna film som också kommer dyka upp senare i inlägget rörande konserten i kyrkan igår.

Sjökvinna intar bloggen

2009-10-20 | 16:07:00 | Ålsta folkis |

Hejsan hoppsan!
Har lovat hundra gånger att jag ska bli bättre på att skriva men det kan jag inte lova mer. Får helt enkelt göra så gott jag kan och tack alla som fortfarande är med mig! :)

I helgen va det fest här på skolan. En fest helt i min smak. Inte så mycket supande och massor med lekar! :) Det var Alice som var födelsedagsbarnet men fyller egentligen inte år förrän på lovet. Eftersom att jag har en dålig mobilkamera kommer det nu bara dåliga bilder:

 
GRATTIS FINA ALICE! :D


Det drogs in många kuddar i stugan.


Två filmer från festen. Förlåt igen för så dålig bid men det är med min 2mp-mobilkamera.


Igår fotade vi inför krogshowen och artikeln som ska ut nu i veckan. Det var pirater och sjö...kvinnor. Båda killarna var pirater. Vi hade SÅ kul och Helen vet verkligen hur hon vill ha allt så man är verkligen trygg i hennes beslut.

 
Sandra var en av piraterna...

...tillsammans med bland annat fina och underbara Jenny

Men jag var faktiskt inte helt ensam som sjöman/kvinna...

...Jag hade förstärkning av bland annat Nathalie och Malin.


Nu ska jag iväg. Ska fixa lite saker innan jag ska träffa en på skolan och därefter ska jag in till ånge för att åka uppvisning på en hockeymatch. Kommer bilder från det inom kort och sedan under lovet ska jag försöka fixa med lite video.
PUSSAR!

Bilder från konserten

2009-10-16 | 23:59:50 | Musik - On Stage |

Hejsan alla söta ni!
Förlåt att jag inte skrivit på ett tag men jag har inte haft tid riktigt. Bloggen kommer ju synd nog i andra hand.
Underbara Hanna på skolan hade fotat skolkonserten och jag har fått lov att använda bilderna så här kommer några.

 
America-nummret med våra fina kjolar. ^^ Starten på hela konserten.

 
Malins solosång var OTROLIG!! HON är och var otrolig! Hela kvällen innan hade vi jobbat på hennes staging tillsammans och fan va kul vi hade. Det bara sprudlade idéer från oss båda den kvällen. :)
Min solosång gick förvånadsvärt bra! Jag var inte ett dugg nervös och jag kände mig mer än bekväm på scenen. Skulle kunna BO på scen! ^^

  
I Elephant Love Medely var det fina änglar som såg till att alla tre paren blev kära på slutet. Jag och Sandra spelade det lespiska paret.

 
Anja och jag gör "Stepsisters lament" i våra vackra kjolar som vi lånat från kostymförrådet på skolan.

  
High School Musical var tredje och sista ensamblenummret som vi gjorde, också sista nummret på hela den 1,5 timmars långa konserten.I helgen var det fest för Jonathan som fyllde år och temat var "Barnkalas". Självklart var det förfest innan jag denna gång var jag faktiskt med.
Säg "HEJ" till min korridors-familj!


Jag (Artist), Johanna (Mode), Maja (Mode), Linn (Journalist), Petra (Mode) och Fanny (Mode)

Sundsvalls-höst

2009-10-12 | 00:26:09 | Dagbok 2009 |

Hejsan hoppsan i galloppsan!
Lite bilder och beskrivningar från dessa två senaste helgerna:

Förra helgen: Jag träffade Jessica och vi var på barista. Supertrevligt att träffa henne igen och bara sitta och snacka! :) Miss ya, babe!

 
Syrran hade fest och Greg kom upp från södertälje. (Och ja, jag har fergat håret!)

 
Denna helg: På tåget in till sundsvall för en sväng till skvadern för att hälsa på och sedan hem. Har nu tagit fram mössa och vantar. HATAR HÖSTEN!! (och vintern, alla kalla tider på året)

   

Fast hösten i Sundsvall är bra underbar. Har verkligen saknat den!

 
Nästan alla drakar på stan har fått ett rosa band under denna rosa bandet-månad.

Hämtade ut paketet som jag gått av Paul på posen i lördags. :) Man blir alltid lika glad av hans paket! :D THANKS PAUL!


Hur var det att hälsa på uppe på skadern igen då?
Det var verkligen underbart! Har saknat alla lärare så mycket så det var riktigt kul att träffa dem igen.
En av de lärare som jag har saknat mest är Greta. När jag kramade om henne ville jag verkligen inte släppa taget. Hade henne i Svenska C och Styrketräning och hon var en av de lärare som jag kände att jag kom riktigt nära. Saknar henne redan men jag vet att vi kommer att ses igen. :)

  

Rosa bandet

2009-10-10 | 23:40:24 | Tankar |

ÄLSKADE LÄSARE!
Nu är vi inne i rosa bandet månaden. Hela oktober månad går jag runt i mitt Rosa Bandet-halsband och jag försöker att bara inhandla varor som stödjer rosa bandet. Gör det samma! :)Gå in och komentera på min blid HÄR!

Skolkonserten - CHECK

2009-10-08 | 22:07:37 | Musik - On Stage |

Önskar verkligen att jag hade bilder till detta, MÖJLIGEN att jag kan göra med journalisterna om de har bilder som jag får lägga in senare men jag tror tyvärr inte det.

VÅRAN KONSERT FÖR SKOLAN ÄR NU AVKLARAD.
1,5 timmar av helt underbart pepp och fantastisk energi. Vi hade sååååå KUL!

Vad gjorde vi då?

Först var det "America" och därefter hade jag tid att byta om till mitt solo som var "Concrete angel" och direkt efter att jag sjungit klart presenterade jag Anjas nummer. Efter att Anja gjort sitt så var det "Elephant love medley" och sedan hade jag tid att byta om till min och anjas duett "Stepsisters lament" och sedan hade jag tid att byta om igen innan jag skulle in på scenen och presentera sista nummret och tacka alla för att de hade kommit, sedan körde vi "We're all in this together" och FAN va kul det va och det bara sprudlade energi från alla! :)

Nu ska jag sova, och fan va jag kommer att SOVA GOTT I NATT!
I morron ska jag upp till min gamla skola och hälsa på och sen ska jag hem en sväng. Vet inte om jag sover över hemma eller om jag ska tillbaka till skolan på kvällen. Det får vi se.

Vinn Hannah Montana: the movie!

2009-10-05 | 08:50:34 | Tävlingar & Utmaningar |

Nu kommer tävlingen PÅ RIKTIGT! :D

Det är simpelt att vara med men du måste ha en blogg:
* Kopiera bilden och skriv om tävlingen i ett inlägg och länka till mig.
* Berätta i inlägget varför just DU vill vinna filmen.
* Skriv en komentar i detta inlägg att du är med och tävlar.

De som övertalar bäst kommer jag att kontakta och de kommer att vinna en varsin DVD- och BluRay-film!

TÄVLINGEN AVSLUTAS 10/10 Klockan 10:10!
(Om det är för lite tävlanden flyttar vi datumet längre fram).

Tävling i sammarbete med Disney©

En dans på rosor behöver inte betyda att allt går som smort!

2009-10-01 | 11:50:00 | Ålsta folkis |

FULL RULLE är bara förnamnet, ber därav om ursäkt för att jag inte svarat på komentarer eller skrivit något inlägg.
Det är rep, redovisningar, öva, dansa, träna och så mycket mer som gäller nu fram tills på torsdag, alltså en vecka kvar! Då har vi skolkonsert.
Garanterade nummer för alla är en solo-låt (jag ska sjunga "concrete angel"), High school Musical - we're all in this together, west side story - America och Moulin Rouge - Elephant love medley. Om jag kommer att få göra mer det vet jag inte men jag och Anja hoppas på att få göra våran duett från Cinderella - Stepsisters Lament. Den är så GRYMT kul att göra sceniskt + att publiken kommer att garva ihjäl sig!! xD


Mina nya jazzskor kom i tisdags! :) 715 spenn betalade jag för dem. :P
När vi kör "America"-nummret har alla tjejer högklackade. Det ger pondus till låten.Jag är också med och tävlar i Fokis blogg om ett eget namnhalsband i silver. Tänk att ÄNTLIGEN få ett halsband där det står "Cajsa"!! Det finns alltid bara "Kajsa" på allt eller så finns inte mitt namn alls. :(


Bild lånad av underbara Foki och halsband + design från fantastiska Betties Galleria.


bloglovin
Namn:Cajsa Lindahl
Kommer ifrån:Sundsvall
Bor:Stockholm
Gör:Sångerska, show- & musikalartist och amatörfotograf.
Aktuell:Musiklärare
Ingen tävling pågår just nu.

No showreel made or done yet. Still working on it.