Liten update på sent inlägg

2009-11-30 | 11:32:00 | Ålsta folkis |

Hejsan Hoppsan!
Jag vet att jag ligger efter med typ en vecka i skrivningen men jag har mina privata skäl till varför som vi inte behöver ta upp. :)

Igår stod jag och klassen på julmarknaden här i byn och, i alla fall, jag hade SVINKUL! Jag och Maria stod på ett lastbilsflak och sjung jullåtar i urkass ljudutrustning och sedan var det jag och Sandra. Jag i min tur annars när det kom till försäljningen har nu skrämt slag på halva Fränsta.
"- Här har vi chokladtema! Chokladbollar, chokladmuffins, ischoklad...! Kanske ta en kopp kaffe?" hahaha! xD När man ÄLSKAR att gå på marknader annars tar man in och lär sig mycket av försäljarna. När man också själv har stått och varit knalle och inte är så superrädd för att skämma ut sig så går det som på räls..XD Måste ha det i blodet från när mamma åkte runt med marknader och stod knalle. :)


Vi hade publikrep i fredags men hade inte tänkt att snacka om det med tanke på att jag inte hade kul. Då är det heller inge kul att skriva om det.

 
Bild 1: Jag julpyntade i lördags. Rosa ljusstake och nya gardiner. Det räcker långa vägar för mig.
Bild 2: Vem tycker inte att det är mysigt med myslampor? ^^

Var in till älskade Sundsvall i fredags också. Hämtade min jacka på Skvadern, hämtade ut ett paket och lite sånt. Träffade några vänner, tyvärr inte alla som jag ville krama om. Saknar så mycket folk och jag är sån som har svårt att släppa taget, trots att jag vet att jag måste.


Mitt älskade SUNDSVALL! :D


IDAG ska vi repa uppe på bykrogen.
Ni vet ju va "bra" kamera jag har på mobilen, speciellt i mörker men jag ska försöka ta bilder i kväll. Hur resultatet blir, det märker vi..^^

 
På tågstation, i väntan på att åka in till Sundsvall i fredags. Tog bussen tillbaka till byn (fränsta) och tvärslocknade. Kanske inte det mest praktiska när man åker buss tillbaka för första gången istället för tåg, vet inte hur länge det tar och när man inte känner igen vägarna. Men jag kom tillbaka i alla fall! :)


KRAMISAR!!

Radio GaGa

2009-11-27 | 17:03:00 | Musik - video/ljud |


Radio GaGa från våran krogshow 2009.


Har inget att skriva om just nu. Har foton och filmer på lager men inget progam att redigera film i från alla uppträdanden vi gjort den senaste tiden i och inget att redigera bilder i heller. HUR ska jag överleva detta lov!? :P

(detta är skrivet 101219 kommer att läggas in det datum då videon speldes in, tid stämmer i och med när inlägget skrevs).

No one but you (Only the good die young)

2009-11-23 | 20:54:56 | Videoblogg |

Sorry I am so late!
Har haft tid men lusten att skriva har inte funnits där. Bakade, städade och tvättade hela helgen så inget spännande hände precis.

Idag har jag haft skola och även där, inget spännande. Vi hade kör och sedan ljudrep på medelyna.
På kvällen övade jag själv på lite andra låtar, bara för att hålla min hjärna igång och det är många av er som bätt mig spela in när jag sjunger så nu har jag gjort det. Bättre inspälning med bättre kamera KOMMER!

Glee - Just another obsession

2009-11-20 | 10:22:00 | Tankar |

Jag har berättat om hur galen jag är i Ghost Whisperer och Hollyoaks (som jag precis har kollat upp inte går på tv4 mer).
Glee är min tredje serie som jag aldrig skulle missa. Något sa mig att serien ganska snart skulle komma till Sverige så jag försökte inte ens leta upp avsnitten på youtube, och nu är den här! :D
Jag vet så mycket som kommer att hända och jag bara LÄNGTAR tills de dagarna kommer! :) LÄNGTAR SOM FAN efter avsnittet med Kristin Chenoweth som gästskådespelare. :) Längtar också till att se när de sjunger "Defying gravity". :) 


Två frågor:
- Ser du på Glee på tv4? Varför/varför inte?
- Något avsnitt som du är nyfiken på att se?

Helén är tillbaka! :)

2009-11-18 | 23:08:00 | Ålsta folkis |

Idag va Helen frisk och tillbaka! :D
Har verkligen saknat lektionerna med henne (även om det bara gått tre dagar)! Vi finslipade medleyna och sedan hade vi kostym-koll. Det blir så JÄVLA bra det här, ni antar inte! Fan va bra! :)


Japp...Så här engagerade är vi när Helen skriver upp resten av veckans schema på tavlan..^^
Hehe, vi är ganska helt sluta allihopa efter massa rep och övning. Alla är småsjuka till sängliggandes också.AHH! Kan inte få NOOOG! :)
Ghost Whisperer är sedan länge en besatthet för mig. LOVE IT och följer nu sesong 5 på youtube eftersom att den inte kommit till Sverige än. Har sätt verkligen ALLA avsnitt! :)
Inte nog med GW i mitt liv så har Hollyoaks kommit tillbaka. Kollade på det 2008 men tappade sedan lusten att se för det var svårt att följa när man inte kunde hitta hela avsnitt innan det började sändas i Sverige. Hörde om HOL långt innan det kom hit. Så jag slutade se men nu har jag hittat en på youtube som laddar upp de dagliga avsnitten på en gång så jag missar de bara med en dags felmarginal. UNDERBART! :D


Lite random bilder också då...

 
I helgen när jag var och såg på killarnas hockey-match fick jag min overall också. :) Eller ja, tröjan fick jag. Byxorna hde kommit i fel storlek så de skickade tillbaka dem och jag ska få nya senare.
Bilderna togs i förrgår, 16/11 -09.

Levande död...

2009-11-17 | 22:44:17 | Tankar |

...Haha, nästan så i alla fall...xD

Mindre kul inlägg, men ibland måste man skriva av sig. :)
Inget jag gillar att skriva om i min officiella blogg men idag gör jag det. FAMILJEN, alla har vi våra dagar that's just it!

Jag brukar gilla att prata av mig men idag var det verkligen inte kul. Mestadels för att jag inte ville, kände inte att jag behövde eller något liknande!
Sedan efter lovet har jag inte varit fullt pigg helt enkelt, menar det är den årstiden nu också när man är lite deppig, blir lätt sjuk och så vidare. Känner verkligen en deprimerande förkylning heading my way.
När vi ska börja induviduella sången idag säger Emma när hon kommer in "Vi måste prata först innan vi börjar" och vi snackar bort hela sång-timman. Eller, timma och timma. 30 minuter. Vad vi snacka om tänker jag inte ta upp, det är mellan mig och Emma.
Hur som helst kändes inte snacket bra. Den lilla övertid jag fick till att sjunga gick heller inte bra. Hur kan hösten/vintern bara vara sådan årstid? Och när man väl börjar bli på bättre humör kommer något som drar ner en. Jaja, ser framåt och siktar på ljusare tider. Allt blir bättre på ett eller annat sätt!

- Lite av ett råd till min älskade syster-yster också. ALLT BLIR BÄTTRE! Tänk framåt och ljusare tider!
Synd att du var sjuk i dag bara. :(
Dagen i övrigt har bestått av sovmorgon till 12:30, 12:40 hade jag "sång"-lektion sedan repade vi medelyna. Därefter har inte så mycket mer hänt.

Ganska stillastående dag

2009-11-16 | 19:16:35 | Dagbok 2009 |

Idag händer det verkligen inte mycket.
Helén är sjuk så många lektioner gick tyävrr bort. Vi hade kör klockan 10 och klockan 12:30 repade vi stämmor på "somebody to love". 14:00 slutade vi för dagen. 17:00 repade klassen tillsammans på schlagermedelyt och sedan dess har jag inte gjort så mycket mer.

Ska snart upp till spegelsalen och öva sång igen. ÄLSKAR att öva sång. :) Håller en igång och på bra humör.

Hade tänkt att göra en "dagens outfit" idag men tyvärr så dog min mobil och ligger nu på laddning. Hinns det gör jag det i morron så klart! :)


Gjorde om min header igår och la in bilder från min senaste uppvisning på Ånges hockey-match. :)
Klippte ihop allt till en och samma bild som ni kanske ser? XD

Hockey-match i Sundsvall

2009-11-15 | 17:48:08 | Dagbok 2009 |

De söta småkillarna i Ånge Hockey hade match idag inne i Sundsvall och eftersom att jag ändå var hemma passade jag på att kolla in deras åk. Nu vet jag vad de behöver träna mer på.

 


De höll till i B-hallen så jag körde på mössa, vantar och 3 lager tröjor + jacka. Frös fan för det..XD


De förlorade dock båda matcherna men man kan ju inte alltid vinna. Huvudsaken är att de hade kul och det såg det ut som om de hade. :)

Litet skräpinlägg - Skruttan säger hej!

2009-11-14 | 18:22:18 | Videoblogg |

Min älskade fågel fick för sig att jag inte skulle kunna sitta vid datorn och började där av att äta på min tröja.. ^^

Somebody to love

2009-11-14 | 15:00:58 | Musik - Övrigt |

Jag har verkligen blivigt helt besatt av Kerry Ellis den senaste veckan. men kvinnan är ju SÅ bra! :)
Låt med henne från "Kristina Från Duvemåla".


You have to be there - Kerry Ellis


Sitter och övar stämmor till "Someone to love". En till av alla låtar som vi ska göra under krogshowen. :)
Maria ska sjunga solo och jag är andra sopran. Gillar inte att vara andra sopran mer.. ^^ Det är oftast den svåraste stämman att hålla. Kan stämman om man inte har på musiken men när låten går igång tappar jag allt.

Repa, öva, repa! Och sedan prata...

2009-11-11 | 20:35:00 | Ålsta folkis |

WOW, vilken intensiv dag!
Minns ni mina tidsscheman som jag alltid har haft innan? Här kommer ett, efter ett bra tag sedan sist:

06:30 Öva Sång
07:30 Öva Dans
08:30 Ballet
10:00 Drama
12:20 Repa "Radio GaGa"
13:00 Öva med Sandra
13:20 Prata med Helén
16:30 Öva sång + Göra hemläxan från Helén
20:00 KLAR FÖR DAGEN!

(Rast och liknande har jag inte skrivit med).

Understrukna tiden är är den jag kommer att prata om NU!
Kommer inte att gå in på detalj om vad vi pratade om. Det stannar mellan mig och Helén inom artistteorins fyra väggar. :) Men ibland känner man ju faktiskt att man behöver prata av sig, det behöver inte vara något speciellt. Tiden gick fort, dock. Det var så behagligt att snacka med henne bara hon och jag. 50 minuter satt vi där. SHIT! människan är underbar som orkar..XD Tack Helén, för att du tog dig tid! :)


Repa, öva, träna...Grädden på moset = Läsa repotaget om underbara Susanne i Sundsvallan (Sundsvalls tidning).

Repen har gått helt okej idag. När jag övar sång nu så är det mer teknik jag kör. Olika låtar med olika omfång. Det är jobbit, svårt men SÅÅÅ KUL!

Transparent puder, inte så transparent?

2009-11-10 | 20:34:08 | Mode & shopping |

Hej HOPP!
Igår var jag, Anja, Maria, Christoffer och Daniel in till Birsta (Sundsvall) för att köpa lite saker som vi behöver till krogshowen. Det ända jag behöver är Transparent puder och en ny mascara så är jag GOOD TO GO! Köpte pudret och tar mascaran nästa månad. Det är bara det att jag inte tycker att pudret är så transparent även fast att hon i kassan sa att det var det och att det står det på baksidan av burken.


120 kr - Kicks
MaXfactors transparenta löspuder, är det så värst transparent?
Får testa att scensminka mig med det så märker vi.

I'm sold!

2009-11-10 | 10:00:09 | Film & Musik |

Jag är HELT SÅLD!!
Ny människa i mitt liv som jag ser upp till: KERRY ELLIS!
Hon är verkligen helt GRYM på scen!! (Nanne och Pernilla är fortfarande mina stösta idoler så klart men jag har fler artister och människor runt mig som jag ser upp till).


I have to blame Helén!!
Hon fick mig att vilja se WWRY (även om hon inte har sätt den själv än) och då var ju Kerry Ellis med. Helén HAR bett om ursäkt dock..XD hahaha! Har alltid tyckt att Idina Menzel varit bättre Elphaba än Ellis så jag har aldrig riktigt fått upp ögonen för henne förrän nu. YOU ROCK GIRL!!!Vi hade sovmorgon idag så klev inte upp förrän nu. Kan ju säga att jag behövde verkligen sova idag.
Måste skutta iväg nu! Puss!

Dansande i säng

2009-11-08 | 23:29:09 | Videoblogg |

Nu ska jag snart hoppa i säng. Ska dansa lite till och sen sova-time!GOOOOOD NATT SÖTASTE NI! :)

Halloween - little too late

2009-11-08 | 11:56:00 | Ålsta folkis |

God morgon...eller ja...i efterskott i alla fall!
Helgrepet igår gick faktiskt riktigt bra. Det va kul om inte annat. Jag gillar ju att ha saker att göra så skola på helgen är helt okej för mig, bara jag får en dag att sova på i alla fall.
Vi var upp på bykrogen under lunchen där vi ska ha krogshowen och kollade hur det såg ut och hade en trevlig lunch tillsammans. Det va riktigt mysigt där uppe. Det va jag, Malin, Josefin, Agnes, Maria, Alice och Helén som var upp medan de andra i klassen va kvar på skolan men det var riktigt mysigt att ändå vara halva klassen + lärare tillsammans där uppe. Helén är så härlig. ^^

På kvällen hade vi halloween-fest på skolan. Ungefär halva skolan dök upp (vi har bara 60 elever) men jag gick efter bara nån timma. Jag dricker inte och jag skäms när jag dansar spontan-dans så det blev att jag satt i ett hörn och kollade på. Mådde heller inte så toppen så då är det inge kul att vara där.

 

Jag var Elphaba: The wicked witch from the west i musikalen "Wicked" och "Trollkarlen från oz" men eftersom att jag var den goda versionen så blir det bara "Wicked" då. ^^

Fler bilder från kvällen kommer i ett nytt inlägg till veckan

Helgrep - Videoblogg

2009-11-07 | 08:40:44 | Videoblogg |

Idag har vi helgrep. Here me speek..XD
Ska ut och öva nu, innan vi börjar. PUSS!

I want it all!

2009-11-06 | 16:48:56 | Film & Musik |

Jag kan härmed meddela att SNÖN ÄR BORTA! Fan va skönt...
Vi gick bara halvdag idag så jag har hunnit öva lite extra, även på låtar som inte ska vara med i krogshowen. Skönt det.

Jag har fått en ny favoritlåt att öva på och det är "I want it all" från "We will rock you - The musical". Kerry Ellis är en fantastisk sångerska och skådespelerska trots att hon inte kan göra Elphaba i "Wicked" bättre än Idina Menzel. Men det kan ingen göra. Idina är original-Elphie och ingen kan ta henne ifrån det. Men Ellis är GRYM som Meat och hennes röst är underbar!Ska nog gå och öva lite nu. Dock på lite andra låtar.

Snö-faan!

2009-11-05 | 17:26:00 | Ålsta folkis |

Fyfan för SNÖÖÖ! Nej, jag vet. Jag bor i Norrland och gillar inte snö. Vad är mitt problem liksom!?
I alla fall, det va lite deprimerande att se det i morse.


Foto: © Cajsa Lindahl

Förutom att jag har deppat för snön idag har vi övat koreografi och sång. Idag sattes koreografin för...*Trumvirvel*...JULMEDELYT! Japp, jag bryter ner allt och berättar lite i taget vad krogshowen kommer att innehålla. Sedan när vi har haft premiären kommer det som jag inte har avslöjats att komma fram.

Nu ska jag gå och öva sång tills jag storknar. Ska öva duetten som jag ska sjunga på krogshowen, kommer inte avslöja vad det är än dock.

Smink och kostym

2009-11-04 | 15:52:00 | Ålsta folkis |

Som tjej vid 19 år tror man ju faktiskt att man ska kunna det där med smink, även sceniskt, men OJ vad mycket jag har lärt mig om smink idag och mer hade nog gått in om jag inte var så JÄVLA trött. (Sova samanlagt 4 timmar på 3 dagar är ingen höjdare).
Vi kollade också kostym till de olika gengrerna och det är lite saker som måste tas med till nästa kostym-check.

På morgonen hade vi dans. Vi satte korreografin till ett nummer som jag tänkt att avslöja (förlåt Helén!): "Radio GaGa". Det blir verkligen SÅÅÅ häftigt!

Förlåt att det inte är bilder nu för tiden. SKA BLI BÄTTRE på det. LOVAR!

Krogshow - Kollationering

2009-11-02 | 11:41:10 | Musik - Övrigt |

Nu börjar det!
Det som alla i klassen har längtat till, KROGSHOWEN!!!
Idag hade vi kollationering där vi fick veta vad vi ska göra och vem som ska göra vad, vi har fått varsinna kuvert med alla noter och nu är vi igång med repen. Om 4 veckor är det premiär och då ska alla fyra sjoken kunnas som ett rinnande vatten.
Ett solo eller en duett har alla (denna gång sjunger jag duett med underbara Sandra) och sedan körar man till andra solon. Två medleyn där alla sjunger varinna delar och två musikalteman. Mer tror jag inte att jag får säga än så länge. ^^

Vi fick längre rast så snart ska jag upp till spegelsalen och öva på våran duett och på andra medleyt som vi håller på med. Jag vill verkligen lägga all tid och energi på det här. Det kommer bli såååå häftigt! XD

PUSS
på er! (Så länge!)

Videomania #2

2009-11-01 | 13:29:12 | Musik - video/ljud |

Hejsan sötnosar!
Igår kom jag tillbaka till skolan och jag använde gårdagen till att ladda upp bilder på bloggen i inläggen som ska ha bilder och videos på youtube.

Jag har lagt ut videosarna i de inlägg där de ska vara OCKSÅ men för att ni ska slippa scrolla så mycket så kommer alla videos från youtube NU! :)
Jag har fortfarande två videos kvar men lägger in dem i detta inlägg sen.

Konståkningsuppvisning - 091020

Ignorera ungarna i bakgrunden. De är inte medvetna om att jag kommer att vara tränare till dem sen. Så de kommer få respekt för mig. *Evil!*.

Kyrkkonserten - 091021


Kyrkkonserten för FN-dagen. För att höra stämmorna i helhet se övre videon.
tack till Johanna som filmat de tre sista klippen.


Nanne-konsert - 091025

Nanne var ju i Sundsvall i Söndags. Satte mamma på att filma så klart! xD

Rundvandring
Video
Rundvandringen på skolan och mitt boende är ÄNTLIGEN uppe! Filmades i början på September.


bloglovin
Namn:Cajsa Lindahl
Kommer ifrån:Sundsvall
Bor:Stockholm
Gör:Sångerska, show- & musikalartist och amatörfotograf.
Aktuell:Musiklärare
Ingen tävling pågår just nu.

No showreel made or done yet. Still working on it.