Rock me Amadeus!

2008-01-30 | 22:34:15 | Dagbok 2008 |

Hejsan hoppsan!
Gud va mycke det är hela tiden! Massor att göra i skolan... Vi har precis börjat med Matte B (Vilket jag hatar), sen har vi Gehörs- och musiklära (som jag också hatar för att jag fattar ingenting), sen ahr vi InSå4 (som är Piano och jag har Susanne som lärare så det är bara kul. Lägger verkligen ner hjärta och själ i det!), Kultur och Idéhistoria (fråga indet vad det är), engelska B och... vi ska ha mer... ja idrott då men har för mig att det är teoretisk lektion till.. hm.. jaja.. ^^ Mycket i alla fall...

Idag var jag i alla fall på ishallen och tränade på isshowen som är den 17:e februari.
Vi tränade också på amadeus, hockey och beatles. Det ska också vara med i ishowen. På Fredag ska vi göra hockey-programmet på hockeymatchen i gärde och på söndag ska vi göra i... kovland tror jag det var... jag ingen koll på ställen alls.. :/
Hade avslappning på skolan också. det va superskönt! Men det hände att man nån gång röck till av att ledaren började prata då som hon skulle. Då hade man god lust att bara resa sig och inte vara med... det va mycke mysigare att bara lyssna till musiken.. ^^ Det var fler lärare än elever med men det gjorde inte så mycke.. Man såg en klav avskalning också. Lärarna la sig på ena sidan och eleverna på andra sidan rummet.. ^^ ganska kul.. :P

image63
Solen går upp över Sundsvall, 29/1 2008! Vackert!

Jag har börjat använda mig av facebook också. Superkul.. NOT! Jag förstår inte så mycket av det liksom... men ge mig en dag eller två att lära mig det så går det nog bra.. :)

Min kompis Maja fyller 18 idag också! GRATTIS, GRATTIS! :)

Nu måste jag börja göra mig klar för kvällen... visst har jag sovmorgon i morgon men jag orkar inte vara vaken bara för att jag kan det. Går hellre och lägger mig och får sova ut lite.

Händer saker!

2008-01-28 | 01:55:34 | Dagbok 2008 |

Hejsan, oj! Tittade precis på klockan och jag ska ju bara till skolan om 4 timmar.. ^^ Eller min klocka ringer då..

I alla fall så har jag nu börjat fixa lite lätt på bloggen. Det smälter bättre in nu men jag har inte riktigt fått till det och loggan saknas fortfarande. Men sen är jag nog klar.. ^^

Har också laddat upp lite bilder på hemsidan nu. I alla fall en kategori klar.. ^^ ska lägga upp "On stage" snart också för att de har jag redan uppladate på photobucket så det skall inte vara nåra smärre probs!

image62
Bild från igår. ATTANS va kul det va i går alltså!

Börjat använda mig av facebook också. YEY! tycker fortfarande inte om det men det säger inte att jag inte kan lära mig det.. ^^ tänker inte lägga ner själ och hjärta i det, håller mig hälst till MySpace... hihi... :P

Spelningarna (eller vad man ska kalla det) i går gick superbra! I alla fall första gången... andra gången blev inte så bra men jag skyller på att mina föräldrar var där och jag va nervös.. ^^ (det är lite därför också, så... :P) Jacob och Alan gjorde ett superbra jobb, båda två!

Nu ska jag väla gå och lägga mig... Kan bara inte sova men det kan jag ju ta itu med nån annan gång.. ehh, japp..^^

kramen!
Cajsa...

Jobbig dag!

2008-01-25 | 19:20:01 | Dagbok 2008 |

HEJSAN!
GUUUUUD, vilken jobbig dag! Varit på massa ställen samtidigt. under lunchen skulle jag (och säg till hur jag skulle fixa allt om ni har en lösning) först öva med nåra kompisar 11:15 till öppet hus, samtidigt öva med ensamblen till öppet hus, fram till 12:15. 12:00 skulle jag vara på tidningsmöte till 13:00 och 13:00 ska jag vara på lektion på andra sidan skolan.
15:00 dukade vi iårdning för i morron. Det va också stressande... Först hjälpte jag till med att hitta 'gamla saker' och plockade kvistar med kottar på, sedan ställde vi upp borden. Där efter fick jag springa och hämta en massa saker i blackboxen. När jag kommer upp med alla filter och allt får jag springa en gång till för att hämta en hilterhållare. där efter hjälpa till med dukar till borden, stå ljusmodel (bara stå på scenen så att de ser om det blir skoggor eller inte när nån står där.). där efter springa efter de andra musikarna som skulle rigga, sen springa en gång till för att skrika på dem för att de inte kom när de lovat. (vi hade varit upp kanske 5 gånger innan dess också och de ba "jaja, vi kommer".). Kände att jag hade väldigt kort stubin vid 16:30-tiden. Det va inte meningen att jag skulle skrika på dem för att jag gillar inte att göra det men hande inte gjort det om jag inte var så trött och sliten efter den jobbiga dagen.

I alla fall så kom jag sent till mötet och kunde bara öva med mina kompisar.

I morron är det öppet hus och jag har längtat så mycket men nu säger mamma och pappa att de ska komma och det känns inte bra. Vill inte att de ska komma., seriöst, menar det!
Susanne Berlin, min musiklärare, fick komma och hjälpa mig med de höga tonerna i slutet för att det gick inte så bra.
När jag övat med henne annars så har jag alltid suttit så rakt och fint och det blir automatiskt att man sätter sig så när man nu ska sjunga men idag fick jag sitta framåtlutad och kände bara hur allt blod rusade mot huvudet. Superjobbit men det funkade för man tog inte i, eller kunde inte ta i, lika mycket som annars. Det gjorde att det inte blev nåt tryck och rösten kom ut mer och bättre. Ska bli intresannt med det där i morron.
Det va i alla fall kul när Susanne visade mig lite med artikuleringen och tog en hög ton. Alan, som spelar piano åt oss, höll då in pidalen utan att han tänkte på det så först kollade alla på Suss när hon sjung och sen ner på pianot för hennes röst stutsade mot det. Alltså, alla kollade samtidigt, även Susanne. Det va sååå kul! ^^ haha! :) Vi garvade som sjutton.. ;-)

Satt och tittade på lite sarah brightman-videos på youtube och hittade en med hennes nya skiva. Där av såg jag när de åkte konståkning samtidigt som hon sjung och det va bara så bra! Skrev en komentar och fick svar om att det var från en föreställning. Jag sökte på den föreställningen och fick fram ett klipp därifrån som jag nu delar med mig av! :)


Tycker bara att det är sååå coolt! :) Jag skulle sååå gärna göra nåt till hennes låtar men göra det när hon står 10 meter ifrån och sjunger skulle ju bara vara så sjukt grymt kul och ovärkligt! ^^ Är så avundsjuk på alla som är med på isen! :P
Men det måste varit kallt för SarahB alltså! Eller, med alla lampor riktade mot sig så värmde det nog lite. Upptäckte det sjäv idag när man va 'ljusmodell'... X) haha! :)

Vet att bloggen fortfarande ser dum ut för att kunna passa in på hemsidan men jag har inte haft nån tid att fixa det. någon gång nästa vecka då jag är mer ledig ska jag sätta in en lucka i min kalender där jag har "Fixa hemsidan"-lucka.

håll utkik på min youtube (http://www.youtube.com/cajsalindahl) efter filmer. Ska försöka filma nåt i morron från öppet hus. det kan nog bli kul. Hör nog KANSKE av mig i bloggen också. Annars berättar jag om det nån annan gång... så fort jag får tid i alla fall.. det tar så mycket snabbare att göra en film än skriva i blogg, visst sitter man och fixar en del i datorn med filmen också men det tar fortfarande kanske 30 minuter längre med ett bloggmeddelande. (Om det är långt som detta.) Man ska skriva till, ta bort och fixa så att allt ser snyggt ut... det tar lite tid.. ^^

Nu måste jag dra men ta hand om er så skriver jag snart..!
kramen!
Cajsa..!

Konståkningsdomare

2008-01-20 | 12:32:02 | Dagbok 2008 |

Hejsan alla!
Igår va jag på ishallen och va domare i konståkning. Det är ju inte det lättaste må jag säga! ska ut dit snart igen men jag ska inte vara domare idag. Ska bara titta, träffa lite av mina kompisar och tigga dricka av mamma.. ^^ Ska inte vara där ute så länge men måste vara där en sväng i alla fall... Ska ta lite bilder och annat kul som jag sen lägger i en film och lägger upp på youtube (http://www.youtube.com/cajsalindahl).

Nää, nu ska jag göra mig klar för att ta bussen om 45 minuter. Ska se om jag kan fixa bloggens utseende tillbaka till det normala igen när jag kommer hem. (Om jag orkar).

kramen!
Cajsa...

Är som det är

2008-01-15 | 20:19:41 | Tankar |

Om ni tycker att bloggen ser helt fel ut så är det för att den är helt fel.
Håller på och rättar felet men kan inte garantera att det blir klart denna vecka.
kramen!
Cajsa..

Videobloggar

2008-01-11 | 19:35:56 | Dagbok 2008 |

Hejsan söta!
Jag har ju skapat en video-blog på Youtube (http://www.youtube.com/cajsalindahl) och det kommer va väligt få då jag pratar. Snarare lite roligt som jag gör under dagarna, de dagar jag gör nåt kul vill säga.. :P Men jag ska i alla fall försöka komma med lite nya filmer men ville bara säga det så vissa inte undrar varför jag inte skickar in nåt... :P

Hoppas att alla har haft en bra vecka i alla fall... Min har väla varit si så där. Mycket att göra på kort tid, till exepel öva på låtar, springa runt och leta pianist, lärare och andra, leta rätt på skolarbeten, göra skolarbeten (Vilket jag har varit väldigt lat med denna vecka), letat noter/nothefte och sen svara på lite mail och annat.
Till helgen ska jag också få ut mamma på ICA Maxi i birsta så att jag kan hämta ut mina Next Star-pris. Får mycket fint. 300 gram köttbullar, t ex... hm... Nää men ska också få High School Musical-filmen vilket jag är gaaaalen i! jag äääälskar HSM! :) (Min mosters fel.. :P)

image61
Tog bilden på väg till träningen... det va mörkt, snöade, jag frös och hade allmänt tråkigt...

Vi har också fixat hem en spinning-cyckel så nu kan jag träna mer! :) Känns underbart! :P kan behövas också eftersom att jag måste träna massor med musiken på luncherna och kan därför inte hinna spinna också. MEN jag skall försöka klämma in 1 timmes spinning i det också trots allt! aj, aj.... Jag har inte så lång lunch... :(

Nu måste jag börja fixa mig för sängen (!) trots att klockan är så lite, jag vet. Ska upp tidigt i morron och spinna och sen ska jag iväg och vara tränare i en timma och sen får jag sova mer! :)
Duschtime och sen sängen! :P
Men det ska i alla fall bli superkul och börja videoblogga snart, ser fram emot det...

Pussen på er alla!!
Cajsa...

ÄNTLIGEN lite ordning...

2008-01-06 | 23:02:52 | Dagbok 2008 |

Hejsan alla!
NU har jag fått ordning, hoppas jag...
Alla färger är där de ska vara, bloggen funkar bättre än någonsin och nya låtar och bilder kommer snart! :)
Det kan ju bara inte bli bättre!?
Hoppas i alla fall att den här layouten håller nu, hållt på och jobba med den nåra dagar innan jag la upp den och nu kommer jag kunna uppdatera hemsidan när jag vill! :) YEY!

I morron börjar skolan igen också... Ser fram emot det, NOT! Jag vill ha längre lov. Känner att jag inte kunnat ta ut det riktigt.
Först va jag nere i Södertälje och firade jul sen hemma och då kom min kompis, therese. Det har så klart varit superkul men vart tog "Vara-helt-för-sig-själv"-dagarna vägen!? Gillar att vara mycke för mig själv, samtidigt som jag älskar att vara med mina vänner... Får ni ihop det?
I alla fall så Va det roligt att ha Therese här och vara nere i södertälje men vill ha läääängre lov. Har inte huvvit vara med min pojkvän nåt än.. (A)

image60
Hehe, har tagit lite bilder idag. Alltid lika kul att larva sig framför kamera.. ^^

Har spelat in lite låtar som jag sedan skickat till Marcus idag. Han får mixa dem för jag hatar att göra det.. ^^ De kommer KANSKE läggas upp på hemsidan, beror på hur de låter... Jag och Marcus håller på och jobbar på en ny skiva tillsammans. (Allt kommer komma på http://www.vigroarius.tk sen!)

Vad ahr mer hänt de senaste dagarna? Det har varit julafton och vi är inne i år 2008!!!! yey!
Jag har också gjort en music-youtube som heter http://www.youtube.com/cajsalindahl där jag kommer lägga lite videobloggar. Jag tror nog att de flesta kommer att vara på engelska, ska försöka göra nåra på svenska också. Även videos som jag annars laggt på http://www.youtube.com/kxiaera kommer att läggas där. typ "musikvideos"-liknande saker.. :P

Oh, and THANKS TO PAUL and TIM for the great support you guys are giving me! :)
LOVE YOU ALL!

Hoppas att alla får ett fint nytt 2008 och att ni tar hand om er!

Kramar!
Cajsa...

bloglovin
Namn:Cajsa Lindahl
Kommer ifrån:Sundsvall
Bor:Stockholm
Gör:Sångerska, show- & musikalartist och amatörfotograf.
Aktuell:Musiklärare
Ingen tävling pågår just nu.

No showreel made or done yet. Still working on it.