Onsdag, torsdag, fredag

2008-12-20 | 20:27:18 | Dagbok 2008 |

Hejsan älskade bloggvänner! :)
Sitter och tråkar och hamnade på en superlång komentar till en annan blogg och kom då på att kanske borde jag berätta om vad jag gjort dessa senaste dagarna istället för att berätta för en och en? Det va ju så jag började med bloggen för några år sedan. Jag kom på att jag inte kan sitta och säga samma sak till olika Nanne- och Pernilla-fan om och om igen. DRYYGT!
I alla fall så i måndags blev jag förfrågad av min sånglärare Susanne Bertlin (Suss) om jag inte ville komma och kolla när de repade inför en julshow på onsdagen. Jag tackade självklart ja till detta och jag trodde verkligen inte att det skulle bli en sån stor upplevelse som det faktiskt blev!
Efter skolan på onsdag var jag ner på stan och gick runt lite med min kompis Sofia. Vid 5-tiden var det då dags att börja röra sig mot stadshuset. Ringde upp henne för att veta vart jag skulle ta vägen och hon mötte mig uppe i trappan.

Sundsvalls Stadshus, Bild från google

Jag satt med henne och resten av gänget i logen och tillsammans med hennes lilla dotter ella fick jag upp lite adrenalin. GUUD vad glad man blir av söta Ellis som busar heeela tiden! Hon tycker det är superkul att rida på min rygg och kittla mig. En ny favorit har blivigt att måla av mig också. Ella och Jenny (En av sångerskorna) var i samma "lag" under rästen av kvällen och hittade på massor med bus att spela ut på mig.
OJ! Nu har vi hoppat frammåt ganska mycket! tillbaka till logen. Vi satt där ungefär fram till 18:00 och sedan bar det in i spegelsalen. (Sora salen där de skulle spela dagen där på och repa under kvällen.) Dekoren va underbart fin måste jag tillägga! För er som läst Sundsvalls tidning och läst och dekoren som Sundsvalls Kammarkör fick beröm på så är här hela RÄTTA storryn:
Egentligen ville Kammarkören riva ner den eftersom att det inte passade sig tyckte de men julshowen hade satt stopp för det. Tidningarna hade varit där då kören skulle sjunga och gätt dem beröm för något som inte var deras. Dekoren tillhörde Susannes gäng!!
I alla fall... Superfint och Susanne berättade också att anledningen till att det va helt vitt till bakgrund på scenen var för att de kunde lysa med en färg och få PRECIS som de ville ha det! Skitcoolt! :P (Nej, jag är ingen teaterelev så jag vet itne sånt! Jag är fan musikare! XD) De började prata om låtarna, korreografierna osv och Susanne värmde upp sin andra elev Oskar som också skulle vara med på showen. (Ja, jag är lite avis men han är sååå bra så det förvänar mig inte).
De repade några låtar och Ella busade runt med mig samtidigt som jag försökte koncentrera mig på vad som hände på scenen och runt om kring.
Efter ett tag säger Susanne "Jag går och hämtar kören, jag!" Kör, vilken kör?! Efter ett tag kommer hon tillbaka med kanske en 20 tjejer/kvinnor som alla va lika glada. De pratade och skrattade och de fick gå upp på scenen och öva sina låtar med mickar och allt som de behövde. där efter försvann de och Suss, Fia (Sofia, Suss's syrra) och Jenny (som jag redan berättat om) övade föer låtar. Ella försvann med kören och oskar ner i entrén och övade. Efter kanske en timma eller så kom de tillbaka. Kören och Ella men inte oskar. Han hade åkt hem. (Tror fan det, skola nästa dag och han är bara 13 år.) Klockan var redan rätt mycke och jag va trött som sjutton! Kören körde fler låtar och jag fick en söt sovande bäbis i famnen. Suss fotade mig (och bäbis), fotade kören och försvann sedan i en timma eller nåt.  Det va helt sjukt. BORTA!! När det va dags att öva låtar MED kören sprang fia runt och letade Suss och Jenny tillsammans med Ella snyltade godis. Efter ett tag kom de tillbaka och de körde sitt race. Hade inte längre bäbis i famnen (som föresten hette Sanna) utan hon hade vaknat och insätt att det inte va mamma hon tittade upp på. Lyckades få henne tyst en gång, nästan somnade om och Jenny ba "Du har skills, Cajsa!" hehe.. XD Men sen öppnade hon ögonoen igen och skrek och då kom ändå mamma Anette så hon kunde ta hand om henne. Tack för det, mina armar hade domnat bort! XD
De övade och klockan va nästan 22! lyckades filma andra gången som Suss och kören övade "Holy night". Det va sååå fint och sååå bra att jag somnade nästan! XD när klockan var 22:20 var allt klart. Suss frågade hur jag skulle ta mig hem och jag sa "bussen... som går om 2 minuter. Det hinner jag inte." Suss: "Nej, du får nästan ta nästa." Jag: "Ja, men den går inte förrän om en timma." Suss: "OJ! Men kan du inte åka med någon? Vart bor du?" Jag sa vart jag bodde och det var en i kören som skulle åt samma håll. Detta var dessutom mamman till Lilla Sanna som jag hade hållt i tidigare. Under resans gång började Anette upptäcka att hon visste vem jag var. Hon ställde massor med 'Ja' och 'Nej' frågor som alla stämde på mig och det visade sig att jag hade haft henne som fristidsfröken när jag gick i 1:an till 2:an! XD 10 år sedan jag träffade henne alltså senast!
Innan jag åkte hem den dagen hade jag sagt till Suss att jag lyckades filma en gång i alla fall och hon frågade om jag inte ville komma förbi torsdag eller fredag och också filma. Jag sa att jag skulle kolla över det.
Lyckades möblera om i mitt schema för torsdagen och kunde ta mig in för att filma lite! :)

På torsdagen hade jag lite mer tid att röra mig på. Skulle inte vara på stadshuset förrän vid 7 senast så efter skolan var jag ut på ishallen och tränade en timma, därefter var jag, mamma och syrran på prolympias julmarknad. Det slog mig då att nästa år kommer jag ev. inte kunna vara där och titta! :'( I alla fall inte om jag ska studera vidare.. :O
Gick runt lite på stan efter att mamma skjussat mer mig. Klockan va typ 17:30 då. Träffade på Suss som shoppade strumpbyxor i sista stund till showen och var i all stress. Hon sa att hon skulle vara där från halv sju och att jag kunde komma när jag ville även innan det eftersom att körtjejerna va där tidigt. Det sket sig vilket som i alla fall för att jag hade lite att stå i så 18:50 va jag där. Fick inte tag på Suss heller och sen dog min telefon. Hann få igång den och skicka ett SMS med texten "Är här nu. Står i trappan mobilen död" skickade och precis när den var ivägskickad dog telefonen. Efter kanske 10 minuter hör jag någon ropa på mig och det va Fia som stod där sminkad och finklädd i rött och sa att syrran (Susanne alltså) var i logen och det va bara att gå dit. Hörde inte riktigt va hon sa så jag gick upp för trappen och hon gick mot mig för att kunna säga en gång till. När jag kom in satt de alla där finklädda och sminkade (tjejerna va sminkade alltså.) även Suss men ombytt. Nää! Dock inte samma kläder som hon hade haft på skolan så jag trodde ett tag att hon skulle ha det på sig. Sedan gick hon och bytte om och när hon va klar hade hon verkligen världens finaste klänning på sig och hon va sååå vacker i den! :O (Tänk er den gången ni får se er favoritlärare (Kvinliga så klart) i världens finaste röda långkläning med släp och utan axelband, skitfint sminkad och världens finaste accessoarer. WOW!)

 
Underbara Suss va sååå fin hela kvällen! :D (Hade så klart massa olika byten.)

När det va kanske 5 minuter kvar gick jag upp på balkongen för att "rigga" mina saker som gick ganska fort men det gav mig lite extra tid att fixa med vinklar och annat kul. Detta gav mig på så sätt en gratislektion i vinklar och jag som gillar att göra saker själv utan att andra ska komma och säga "här, ska jag hjälpa dig?" var detta perfekt! Under kvällen mixade jag en hel del. Det blev mycket somningar, flyttning av stativ och annat kul. Kom på i slutet av showen att jag kunde ställa in zoomen att det inte gick så fort när jag zoomade. På så sätt blir det ju snyggare också. (har gjort det nu idag isätllet så att jag har det oavsätt vad det nu än gäller.. XD)
Under varje paus (två pauser) visste jag inte vad jag skulle göra. Visste inte förrän fredag att det hade varit okej att gå ner till logen igen. Men jag kom inte så mycket någon annan stans heller. Men jag var inte uttråkad på så sätt. fortfarande uttråkad på så sätt att jag fick hitta på små värdelösa saker att göra för att hålla igång typ som att titta på alla fyllisar. Hittade också klistermärken i bandfodralet så jag satt och klistrade en hel del också. (det blev så fint så.) Sedan är jag en människa som är väldigt farsinerad av energier. Andliga sådana alltså. Stadshuset är väääldigt gamalt och därför finns det en hel del energier där. Plockade i alla fall upp några. På så sätt kände jag mig heller inte ensam.

Gamal bild av Sundsvalls Stadshus från Sundsvalls Minnen

När showen va slut var jag ner till logen men det va ingen där. Gick då mot baksidan av scenen och där va det röster som man kände igen (om ens skratt!). Gick in och ställde mig bakom alla i kören. tillräckligt för att synas lite men fortfarande inte vara i vägen. Suss såg mig och sa åt mig att komma fram till henne. jag fick en kram och sen frågade hon hur det hade gått och jag sa att det hade gått bra. Hon frågade hur jag skulle ta mig hem och jag sa att jag kunde ta bussen som gick 23:15 (ja, klockan va rätt mycket.) hon ba "men kan du inte åka med Anette hem idag också då?" jag ba "men jag tror att hon har åkt redan, såg henne gå i alla fall." vi var bort och kollade in i deras loge och som tur var så var hon fortfarande kvar. Jag fick åka med henne och där satt också andra i kören. En av dem är suuperlik min gamla sånglärare Ingela och jag kallade henne därför för Ingela-kopian i mitt huvud. Men liksom med Anette hade jag känt igen henne redan i onsdags men kunde inte sätta fingret på vem det va. trodde därför att det bara var för att hon liknade ingela. Men si så var det inte! Hon ba "Är det du som är Cajsa?" jag ba "aa" hon ba "jasså. Ja jag har ju haft dig när du gick på *********." anette kom då in "Nej, jag tror du hade Sara." (Sara är min syrra). "ja, men jag tror att jag hade Cajsa också." DÅ klickade det! "Ja, jag tror jag hade dig i musik". visste inte vad hon hette än men fick veta senare på kvällen av syster att det va Marika. TACK!
Jag var bort med Suss och hämtade min jacka i hennes loge och kramade henne hej då sen bar det hem.

Fredag var en dryyyg drag! I alla fall på kvällen. Dock är denna dag värd att berätta om skoldagen.
Jag missade första bussen och blev därför sen. Eller egentligen ska jag inte bli sen men andra bussen va sen till stan så jag missade bussen som jag skulle byta till. Därefter hade jag styrketräning. Jag, hilda, Sandra och Sofie lädde lektionen. Jobbit och svårt men kul också. På lunchen spelade jag en låt tillsammans med Nåni. Hon på gitarr och jag piano. Hon berättade vilka ackord det var, jag kände in takten och sen körde vi bara. Det va sååå grymt kul! :D Sedan va det övning för kören. Vi övade i 1½ timma men fan va kul vi hade! Sen va det aktiviteter i skolan. sjukt kul! Vi gick skattjakten men hann inte med hela. När det hade mörknat ute gick vi fackeltåg till norra berget och där uppe sjung kören. Jag och Carro hade en solodel också och vi va de ända som var 2 i den versen men det lät bra och högt i alla fall! :)
Sen va det stan och uppvisning på torget. Eller så mycket till uppvisning blev det inte. Vi åkte bara runt och gjorde saker. Vi fick stänga tidigare än vad det var tänkt också. Vid 20:00 var allt ihop-plockat och klart och jag gick in i stadshuset för tredje dagen på raken (tror jag börjar trivas där inne.. ^^) och jag värmde upp mig för att kunna ta av mig skridskorna och torka dem ordentligt. Kom förbi en tjej ur tjejkören och sa att hon såg mig åka skridskor innan hon skulle in till kören och hon tyckte att jag va bra. Tack, tack! Man fick bra underhållning av Suss i bakgrunden också men hon visste så klart inte att jag va där. Började leta efter 20:an som jag fått av Sigrid för att kunna ta mig hem. Alla fickor. väskan. Ja, överallt! BORTA! NEJJ! Hur skulle jag NU komma hem!? Kören va ju där så jag gick upp för alla trapporna då jag hörde att det inte var några fler som va runt och sprang, ville ju inte störa någon. När jag var borta vid logerna såg jag Jenny. Frågade henne lite lågt om körtjejerna var inne i sin loge och hon sa att de var nog det. Jag knackade på och pratade med Anette. Frågade om jag kunde åka med henne hem och hon sa att det gick bra. Berättade vad som hänt med 20:an och hon sa att jag kunde få en 20:a av henne annars så att jag slapp vänta i tre timmar. Det var nog bäst så men det va ändå en timma kvar tills bussen kom. Jag satt (stod) inne med tjejerna för att jag ville inte gå ut med risk att Susanne såg mig. Hon visste ju som sagt inte att jag va där en tredje dag, hon hade heller inte bett mig komma så... Dörren öppnades och grymt snygga guldskor med hööög, smal och fin klack stampar in. "Nu tjejer är det snart dags och... Men heeej skruttan!" Det va så klart Susanne. Hade också sagt till de i kören att jag höll mig där inne så att inte Susanne såg mig så jag ba "happ, det gick inte så bra det där. Försökte göma mig för dig här inne." hon ha "men du är ju för kul, du!"
Suss pratade klart med tjejerna och innan hon gick sa hon "Men du får ha det så bra skruttis så hörs vi under lovet! Förästen, ella är här också om du vill träffa henne!" Och veeeem kan motstå söta Ellis? :) Hon blev inte mycke till sällskap för en annan kille som hette Ian (va bra jag börjar bli på namn här känner jag! XD) som var jämngamal med henne sprang runt en massa och det hade gätt Ellis mer energi än vad hon annars har och hon har annars alltid en otrolig energi som bara inte går att mäta! In och ut i logen, fram och tillbaka, hit och dit! herre GUUUD va hon sprang! XD Oskar va fram och tillbaka också. Bytte scenkläder och så. Hann småprata då och då med honom.
Hann aldrig säga hej då till Ella för hon sprang runt jag vet inte vart så när jag gick till bussen kändes det ganska hemskt.
Busschaffören som körde är supertrevlig. Tycker om henne. Vi pratade hela resan men när vi kom till utkanten av stan hoppade mamma på som hade slutat jobbet. då blev det att jag pratade med henne men när vi skulle av hälsade jag i alla fall god jul.. :) Fick veta av mamma idag att hon hade åkt med henne idag igen och hon hade sagt att hon tycker om mig.. XD Jag är alltid glad trots att jag är trött för det mesta (somnar jämt på bussen.. XD) och att jag alltid hade ett leende på läpparna. Alla busschafförer tycker om mig hade hon sagt. Happ, om ni blir busschafför i sundsvall så ska ni veta att de pratar om Cajsa Lindahl i garaget!! XD

Under dessa tre dagar har jag i alla fall fått bekanta mig mer med Orskar. Han är härlig han. Sätt han på stan då och då, på Tv och lite överallt men det är bara jag som vetat vem han var och han har inte vetat vem jag var. Men nu så..XD

Allt detta går ju att se på youtube också. eller, ja.. lite..XD
Nu måste jag verkligen gå och lägga mig. Klockan är 23:04 och jag är suuupertrött! :O God natt älskade läsare! Sorry att det blev sååå långt! Tänkte lägga in ett till inlägg men det får bli i morron verkar det som, eller hur!? XD


H*

- OJDÅ .

2008-12-20 - 20:39:58
H*

- får se faktiskt , själv då ? puss.

2008-12-20 - 20:49:31

Hehe okeej, jag ska läsa snart :) Imorgon ska vi till Öland och hämta min bror hos hans tjej, sen ska vi åka och handla det sista till julafton ;) själv då?

2008-12-20 - 20:54:56

Okej, det var ju smart. :)

2008-12-20 - 20:55:44
H*

- aha där ser man , låter wunderfuuuuuuult , älskar filmer ;D

2008-12-20 - 20:56:00

Jaha okeej vad kul :)

2008-12-20 - 21:01:23

haha ja det har du helt rätt i, det blev ett låååångt inlägg ;)nej jag vet faktiskt inte vad somhänder imorn, ska som sagt städa här hemma sne ska jag förbi och träna också. Eller jag hoppas jag hinner med det. Känns som att de är så mycket som ska hinnas med såhär innan jul, jag förstår inte ;)Vad ska du göra imorn då?

2008-12-20 - 21:07:35

Ja du får göra det :)

2008-12-20 - 21:37:02

Ja då lägger jag till dig med :)

2008-12-20 - 21:49:37

Hej cajsa! Har legat i sängen hela dan nästan och sen gick ja ut och träffad een kompis, drf ja inte svarat på kommentarer från idag eller igår, sry<3! Men nu mår ja bättre, hur är det em ddig? :P<3

2008-12-20 - 21:52:20
Moa

Hallå :) Såg att du frågade på min bloggen om bilderna. Visst får du andvända någon om du vill :)2008-12-20 - 22:15:40

Svar: Jotack jag mår skitbra :D Haha, så känner jag alltid! Jobbigt att ha mycket men tråkigt när allt är över.Puss

2008-12-20 - 22:44:31

Va bra! Ja klockan är redan tjugoöver 11 , shiaty! :P GODNATT<33

2008-12-20 - 23:18:06

Jadå ingen orsak, kolla min nya design nu :)

2008-12-20 - 23:35:17
Moa

Okej :p Det är bra med mig ^^

2008-12-20 - 23:59:49

Tack så mycket, jag ska läsa ditt inlägg imorgon just nu är jag för seg för att ens göra det :P

2008-12-21 - 00:03:47

Va men gud! ;O Fan av coolt! Ska spana in den sen! Ja jag såg den idag, haha du är så rolig:P

2008-12-21 - 00:03:57

Sv; Eller hur är den snygg? Jag är super nöjd! Den är sååå mej nu. Underbar! :) Jag har sagt hur jag vill ha den och det är en annan tjej som gjort den. Grymt när mina modellbilder kunde användas. Kram

2008-12-21 - 00:08:50
H*

- fan vad najs cajsa , hähä yes jag vet hur det är!

2008-12-21 - 00:09:56

Jodå jag ska läsa det imorgon men mina ögon vill inte just nu :P Hahaha

2008-12-21 - 00:18:55

oj vilket långt inlägg :)

2008-12-21 - 00:20:38

Fin blogg du har! =) Hoppas du får en bra jul =)

2008-12-21 - 00:26:18

Awe, kastar john blund sand i ögonen på dig ? :( Ja men då får du sova så gott så hörs vi av i eftermiddag :) KramKram

2008-12-21 - 00:27:19
H*

- haha okej , nattinatti : ) puss

2008-12-21 - 00:28:52

det är så himla bra med en bärbar:) har själv skaffat mig en!!

men det var ett trevligt inlägg att läsa :D

2008-12-21 - 00:28:57

hihi aw, vilket långt inlägg ^-^ fina bilder också <3

2008-12-21 - 00:37:10

ghaha oj jag tror jaldrig jag sett ett så långt inlägg förut :D

2008-12-21 - 10:05:30

wow vad vacker hon var, lät som bra dagar måste jag säga :-D

2008-12-21 - 10:31:52

sv: Härligt att du var sysselsatt hela dagen:)Oj, förlåt att jag inte orkar läsa. Är för trött just nu, morgon vet du.

2008-12-21 - 11:40:59

oh, jävlar vad långt inlägg :) hehe. jag får läsa resten sen. Här ska det städas o kanske köpas en till julklapp till min mor :) själv? hur ser dagen ut? puss

2008-12-21 - 12:15:18

Godmorgon (:

2008-12-21 - 12:59:47

långt inlägg :P

2008-12-21 - 13:37:32

Sv; Tack! Jag är jätte nöjd själv! :)

2008-12-21 - 13:38:52
bloglovin
Namn:Cajsa Lindahl
Kommer ifrån:Sundsvall
Bor:Stockholm
Gör:Sångerska, show- & musikalartist och amatörfotograf.
Aktuell:Musiklärare
Inga tävlingar pågår just nu.

No showreel made or done yet. Still working on it.